![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Anladığım kadarıyla Cezayir menekşesi nemli ortamlarda istilacı oluyor. Bazı bitkiler ısı, ışık, sulama sıklığı, toprak yapısı, topraktaki besinler, vb. durumlara bağlı olarak farklı davranıyor; cezayir menekşeside herhalde bu bitkilerden biri. Ben ise çoğaltmak için 1 kökü budamadım ve dallarını hafifçe daldırdım. Eger toprağa dalı uzatmasam 1 veya 2 kök elde edebiliyorum. Eğer yaz sonu budarsam çoğalma imkanı yok gibi. (Bulunduğum yerde en az 2-3 yıldır sulanmayan bir bahçede cezayir menekşesinin yaşadığını görünce bu bitki ilgimi çekmişti; gelişmiyor ama yaşamını sürdürebiliyordu.) Bu güzellik sevilmez mi? (budanmış olan cezayir menekşesi) Bu mevsimde bahçemde bu şekilde görünen bir bitki olması beni memnun ediyor. ![]() Budamadığım ise yaz sonundan itibaren aşağıdaki gibi görünüyor? ![]() Sayın Canpolat, şimdi size nasıl kızmayayım. Soğanlı bitkiler için güzel bir çözüm bulmuştum. Şaka bir yana farklı zevklere saygı duyarım -farklı çözümlere de.Düzenleyen üzüm : 21-01-2011 saat 11:24 |
|
|
|
![]() |
|
|