![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 262
|
LEONARDİT KULLANIM MİKTARLARI, ZAMANI VE UYGULAMA BİTKİ DOZ UYG. ZAMANI UYGULAMA ŞEKLİ Elma-Armut 8-10 kg/ağaç Ekim-Aralık Şubat-Mart Ağaç tacı izdüşümlerine ekim-kasım-aralık aylarında 4-5 kg, şubat-mart aylarında 4-5 kg, 5-10 cm derinliğe çapa,bel,kültüvatör,**** diskaroyla toprağa karıştırılmalıdır. Kayısı-Şeftali 8-10 kg/ağaç Ekim-Aralık Şubat-Mart Ağaç tacı izdüşümlerine ekim-kasım-aralık aylarında 4-5 kg, şubat-mart aylarında 4-5 kg, 5-10 cm derinliğe çapa,bel,kültüvatör,**** diskaroyla toprağa karıştırılmalıdır. Portakal-limon- Mandalina-greyfurt 7-9 kg/ağaç Ekim-Aralık Şubat-Mart Ağaç tacı izdüşümlerine ekim-kasım-aralık aylarında 3-5 kg, şubat-mart aylarında 4 kg, 5-10 cm derinliğe çapa,bel,kültüvatör,**** diskaroyla toprağa karıştırılmalıdır. Kiraz-Vişne-Erik 8-10 kg/ağaç Ekim-Aralık Şubat-Mart Ağaç tacı izdüşümlerine ekim-kasım-aralık aylarında 4-5 kg, şubat-mart aylarında 4-5 kg, 5-10 cm derinliğe çapa,bel,kültüvatör,**** diskaroyla toprağa karıştırılmalıdır. Zeytin 7-9 kg/ağaç Ekim-Aralık Şubat-Mart Ağaç tacı izdüşümlerine ekim-kasım-aralık aylarında 3-5 kg, şubat-mart aylarında 4 kg, 5-10 cm derinliğe çapa,bel,kültüvatör,**** diskaroyla toprağa karıştırılmalıdır. Ceviz 12-15 kg/ağaç Ekim-Aralık Şubat-Mart Ağaç tacı izdüşümlerine ekim-kasım-aralık aylarında 6-8 kg, şubat-mart aylarında 7-8 kg, 10 cm derinliğe çapa,bel,kültüvatör,**** diskaroyla toprağa karıştırılmalıdır. Fıstık - Antepfıstığı 10-12 kg/Ağaç Ekim-Aralık Şubat-Mart Ağaç tacı izdüşümlerine ekim-kasım-aralık aylarında 6-8 kg, şubat-mart aylarında 6-7 kg, 10 cm derinliğe çapa,bel,kültüvatör,**** diskaroyla toprağa karıştırılmalıdır. Fındık 8-10 kg/ocak Ekim-Aralık Şubat-Mart Ocaklara ekim-kasım-aralık aylarında 4-5 kg, şubat-mart aylarında 4-5 kg, 5-10 cm derinliğe çapa,bel veya tırmıkla toprağa karıştırılmalıdır. İncir 6-8 kg/ağaç Kasım-Ocak Şubat-Nisan Ağaç tacı izdüşümlerine kasım-aralık-ocak aylarında 4-5 kg, şubat-mart-nisan aylarında 2-3 kg, 5-10 cm derinliğe çapa,bel,kültüvatör,**** diskaroyla toprağa karıştırılmalıdır. Kiwi 8-10 kg/ağaç Ekim-Aralık Şubat-Mart Ağaç tacı izdüşümlerine ekim-kasım-aralık aylarında 4-5 kg, şubat-mart aylarında 4-5 kg, 5-10 cm derinliğe çapa,bel,kültüvatör,**** diskaroyla toprağa karıştırılmalıdır. Muz 9-11 kg/ağaç Ekim-Aralık Şubat-Mart Ağaç tacı izdüşümlerine ekim-kasım-aralık aylarında 5-6 kg, şubat-mart aylarında 4-5 kg, 5-10 cm derinliğe çapa,bel,kültüvatör,**** diskaroyla toprağa karıştırılmalıdır. Üzüm-Bağ 2-3 kg/omca Kasım-Ocak Şubat-Nisan Omca etrafına kasım-aralık-ocak aylarında 1-2 kg, şubat-mart-nisan aylarında 1 kg, 5-10 cm derinliğe çapa,bel,kültüvatör,**** diskaroyla toprağa karıştırılmalıdır. Çilek 110-130 kg/da Toprak hazırlığında İkinci sürümde tarla yüzeyine dekara 60-70 kg serpilerek veya seddeye karıştırarak, naylon geçirmeden önce ise dekara 50-60 kg verilmelidir. Çay 3 kg/ocak Kasım-Ocak Şubat-Nisan Bitki üzerine serpilerek çırpmayla toprağa indirilmelidir. Kavun-Karpuz 70 kg/da Top. Haz. Ve çapada İkinci sürümde tarla yüzeyine 30 kg serpilerek diskaro veya kültüvatörle 5-10 cm ye karıştırılmalı, birinci çapada 20 kg, ikinci çapada ise 20 kg daha çapa ile karıştırılmalıdır. Hıyar-Kabak 70 kg/da Top. Haz. ve çapada İkinci sürümde tarla yüzeyine 30 kg serpilerek diskaro veya kültüvatörle 5-10 cm ye karıştırılmalı, birinci çapada 20 kg, ikinci çapada ise 20 kg daha çapa ile karıştırılmalıdır. Domates-Biber-Patlıcan 65-70 kg/da Top. Haz. ve çapada İkinci sürümde tarla yüzeyine 30 kg serpilerek diskaro veya kültüvatörle 5-10 cm ye karıştırılmalı, bitkiler 4-6 yaprak olduğunda 20 kg, ikinci çapada ise 20 kg daha çapa ile karıştırılmalıdır. Lahana-Ispanak-Pırasa-Kereviz-Marul-Roka-Maydanoz-Tere 50-65 kd/da Top. Haz. ve çapada İkinci sürümde tarla yüzeyine 30 kg serpilerek diskaro veya kültüvatörle 5-10 cm ye karıştırılmalı, bitkiler 4-6 yaprak olduğunda 10 kg, ikinci çapada ise 10-15 kg daha çapa ile karıştırılmalıdır. Soğan-Sarımsak 60 kg/da Top. Haz. ve çapada İkinci sürümde tarla yüzeyine 30 kg serpilerek diskaro veya kültüvatörle 5-10 cm ye karıştırılmalı, bitkiler 4-6 yaprak olduğunda 10 kg, ikinci çapada ise 10 kg daha çapa ile karıştırılmalıdır. Patates-Turp-Havuç-Yerelması 60-65 kg/da Top. Haz. ve çapada İkinci sürümde tarla yüzeyine 30 kg serpilerek diskaro veya kültüvatörle 5-10 cm ye karıştırılmalı, bitkiler 4-6 yaprak olduğunda 10 kg, ikinci çapada ise 10-15 kg daha çapa ile karıştırılmalıdır. Baklagiller 55 kg/da Top. Haz. ve çapada İkinci sürümde tarla yüzeyine 20 kg serpilerek diskaro veya kültüvatörle 5-10 cm ye karıştırılmalı, bitkiler 4-6 yaprak olduğunda 20 kg, ikinci çapada ise 15 kg daha çapa ile karıştırılmalıdır. Mısır-Ayçiçeği-Pamuk 65-75 kg/da Top. Haz. ve çapada İkinci sürümde tarla yüzeyine 30 kg serpilerek diskaro veya kültüvatörle 5-10 cm ye karıştırılmalı, bitkiler 4-6 yaprak olduğunda 20-25 kg, ikinci çapada ise 15-20 kg daha çapa ile karıştırılmalıdır. Şekerpancarı 75 kg/da Top. Haz. ve çapada İkinci sürümde tarla yüzeyine 20 kg serpilerek diskaro veya kültüvatörle 5-10 cm ye karıştırılmalı, bitkiler 4-6 yaprak olduğunda 25 kg, ikinci çapada ise 30 kg daha çapa ile karıştırılmalıdır. Çeltik 150-180 kg/da Top. Haz. Ve kardeşlenme İkinci sürümde tarla yüzeyine 75-90 kg serpilerek diskaro veya kültüvatörle 5-10 cm ye karıştırılmalıdır. Kardeşlenme döneminde ise 75-90 kg serpilerek uygulanmalıdır. Buğday-Arpa 60 kg/da Toprak hazırlığında İkinci sürümde tarla yüzeyine 30 kg serpilerek diskaro veya kültüvatörle 5-10 cm ye karıştırılmalı, tohum yatağına ekim öncesi ise 30 kg daha verilerek tırmıkla karıştırılmalıdır. Çimler-Parklar 120-180 kg/da Ekim-Kasım Şubat-Mart Saksılarda saksı harçının % 30 u olmalı, Çim ekimlerinde alt toprağa dekara 20 kg, kapak toprağının % 50 sini oluşturmalı, ekimden sonra ekim- kasım aylarında 40-50 kg, şubat-mart aylarında 40-50 kg serpilerek sulanmalıdır. Saygılar, |
![]() |
![]() ![]() |
|
|