![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-09-2013
|
arkadaşlar güzel bir cumartesi diliyorum . başlık ile ilgli konuda bana yardımcı olabilecek biri var mıdır ... geçen yıl diktiğim ağaçlarım var fakat o bölgeye bir sığınak yapma planım var. sökmem gereken 2 ağaç var armut ve ayva .. taşımak için uygun mevsimmidir.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2013
|
don ve aşırı kar yağışi olmuyosa bulunduğunuz bölgede, köklerine uygun genişlikte yere dikim yaparsniz taşımada hiç bi sıkıntı olmaz, köklerini iyice kazın çıkartın, fazla zarar vermeyin, diğer ağaçlardan biraz geç uyanırlar, çiçek açsalar dahi meyveye durmayabilirler, tek sıkıntıları bunlar olur |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-09-2013
|
çok teşekkür ... dediklerinizi harfiyen uygulamaya çalışıcam. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Eğer köklerini budamayıp olduğu gibi ekerseniz ağaç yeşerip sonra kendini salar. Kök budaması yapıp öyle ekim yapın. Eğer havalar burda olduğu gibi sıcaksa elinizi çabuk tutun zaman geçiyor, ağaçların gözleri iyice şişti.. Armut ve ayva çeşitleri suyu sevdiği için bahar ile birlikte bol bol sulamasını yapın.. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2013
|
gelişmiş ağaçlarda aşırı kök budamasi yapmak pek uygun değildir , bende bu şekilde çok ağaç yer değiştirdim tecrübeyle sabittir, ben ağaçları oldukça derinden köklerine zarar vermeden mümkün olduğunca kök budamasi yapmadan dikme yanlısıyim, sadece zarar görmüş kökleri çıkartırsiniz, yaralari uygun ilaç yoksa külle kapatıp dikerseniz sorun olmadigini defalarca görmüşumdur |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2008
|
Alıntı:
|