agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Peyzaj, Bahçe Düzenleme
(https)

Beğeni Düzeni10Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-01-2009, 13:11   #1
Ağaç Dostu

Funda Kalaycıoğlu's Avatar

Giriş Tarihi: 20-11-2007
Sayın Tugo,
Acemi bir bahçeci olduğumdan ben de sizin gibi kolay yolları sevmek zorunda kalıyorum. Bauhaus ve Praktiker'e gittim. Tüm tohumların arkalarını okudum. "Şubat ayından itibaren tohumları toprağa serpin. Bir kaç defada fazlalık yapan bitkileri koparın. Bitkiler Mayıs ayından itibaren açacaktır." yazan tüm tohumlardan aldım. Çoğu 'easy to grow'. Bir kaçı 1,80m. boy yapıyormuş. (2.resimdeki kırmızı çiçeği tatlı bezelyeye benzettim örneğin)

Şimdi Mart ayını bekliyorum. Deneme için 80 cm.eninde 15m. boyunda bir alan ayırarak toprağımı havalandırıp, gübreleyip hazırladım. Tohum paketlerinin üzerinde yazan isimleri internette araştırdım. Çoğu fazla su istemeyen bitkiler. Sizin allyssiumların her rengi de aralarında var. Sonbahar başından beri gidip gidip aldığım için Mart ayında ekecek 40 paket tohumum oldu. Bakalım sonuçlarını göreceğiz.
Yetiştirmeyi becerebildiklerimi ancak Mayıs ayında size bildirip gururla 'deneyim sonuçlarım' diyebilirim. Deneye yanıla sonunda olacak, inanıyorum.
Size de kolay gelsin.
Saygılar.

Funda Kalaycıoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2009, 15:17   #2
Ağaç Dostu

sabah's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Funda Kalaycıoğlu Mesajı Göster
.. 40 paket tohumum oldu. ..
Çiçek tohumlarını başka tohumla karıştırmayı düşünüyor musunuz?

Daha yeşil olması için belki tugo'nun çimi gibi uygun bir çim türü ile karışım yapılabilir.

sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2009, 15:32   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 21-07-2007
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sabah Mesajı Göster

Daha yeşil olması için belki tugo'nun çimi gibi uygun bir çim türü ile karışım yapılabilir.
Sn.Sabah,
Ben Japon çimini o nedenle almıştım. Biliyorsunuz içerisinde bu işe uygun tohumlardan ayrıca hazırlanmış bir poşet var.

Ancak bence bu beraber ekim işi geniş alanlar için pek uygun değil. Çiçekler çimden çok önce boy attılar, hem de aralarında bayağı boylu olanlar vardı. Tarifinde filizlerin yanlış hatırlamıyorsam 10-15 gün sonra biçilebileceği yazılıydı ama yapamadım çünkü tomorcukları vardı üzerinde.
Bu kadar uzun gövdeli çiçekler yerine daha kısa boylu, yeni tabirle "iliştirilmiş" türler olsaydı iyi olurdu herhalde. Ayrıca çimin biçme zamanı geldiğinde bir yığın çiçeği de kaybetmek durumunda kalıyorsunuz.
Ama benim bazı yerlerde,küçük sınırlı guruplar halinde beraber diktiklerimde çimi biçmediğim için, güzel oldular. Bu şekilde denenebilir tabii.

tugo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2009, 22:59   #4
Ağaç Dostu

Funda Kalaycıoğlu's Avatar

Giriş Tarihi: 20-11-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sabah Mesajı Göster

Sevgili Sabah,
Çiçek tarhları, çiçek öbekleri için bu tohumlardan karışım yapmayı planlıyorum. Örtücü gibi kısa olanlar var ama ortalama 20-30 cm.lik çiçekler çoğu... Umarım yetiştirmeyi becerebilirim. Güzel güzel tutarlarsa onları öbek öbek her yana taşımayı deneyeceğim.
Bir de kaya bahçesine benzer planlarım var. Sn.Müge'den pembiş çiçekli kekik tohumlarımı alıp hazır ettim. Onları uygun bir tür çimle karıştırabilirim belki ama kekik kadar kurakçıl bir çim var mıdır bilmiyorum. Bir araştırayım.
Teşekkürler, saygılar.

Düzenleyen Funda Kalaycıoğlu : 13-01-2009 saat 13:02 Neden: isim yanlışı
Funda Kalaycıoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2009, 15:46   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 21-07-2007
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Funda Kalaycıoğlu Mesajı Göster
Sonbahar başından beri gidip gidip aldığım için Mart ayında ekecek 40 paket tohumum oldu. Bakalım sonuçlarını göreceğiz.
Yetiştirmeyi becerebildiklerimi ancak Mayıs ayında size bildirip gururla 'deneyim sonuçlarım' diyebilirim. Deneye yanıla sonunda olacak, inanıyorum.
Teşekkürler, demekki seneye tembel bahçecilik konusunda çok daha tecrübeli olacağız.)

Bu tembellik konusu işin şakası tabii, muhakkak hepimiz vaktimizin elverdiği ölçüde çaba gösteriyoruzdur da, eh biraz da bonus olsa hiç fena olmaz.

tugo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025