![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Amcamdaki keyfe bakar mısınız? ![]() ![]() Yabancı sitelerde gördüğümüz pek çok bahçede çimi ve çiçekli alanları bu şekilde ayırıyorlar. Çimin biçilmesini çok kolaylaştıracağı kesin. Belki çiçeklere de daha rahat kök salma imkanı veriyordur. Boşlukları ağaç kabuklarıyla malçlayınca görüntü de güzel oluyor ama o çimin sınırını nasıl dümdüz tutabiliyorlar anlamıyorum. Yayılır bence? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Çiminlerin kenarlarını düz tutmakla ilgili burada yararlı olacağını düşündüğüm fotoğraflı bir yazı var. Kenarı düzgün biçimde kesip, çimi kaldırdıktan sonra, çime doğru hafif eğim verip tercihen koyu renk malçla dolduruyorlarmış. Özenle yapılan bir iş. ![]() Oradan aldığım fotoğraf ve çizim fikir verir. ![]() ![]() ![]() Çizim: Melissa Buntin Fotograf: Virginia Small Fine Gardening 97, syf. 52-53 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eser Hanım, mavi saksılardan geçen yıllar görmüştüm (yerlerini hatırlamıyorum) ama o kadar pahallıydı ki, almayı düşünmedim. Yine de görürsem yazarım. Boyamayla o görüntü zor elde edilir (benim beğendiklerim sırlı saksılardı). |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bahçe düzenleme, peyzaj |
|
|