agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Palmiye (https://www.agaclar.net/forum/palmiye/)
-   -   Palmiye (https://www.agaclar.net/forum/palmiye/5611.htm)

sadecegeçen 19-03-2014 18:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bodipar (Mesaj 1260372)
Sn. Sadecegecen; Ben mengenede tohumun sert kabuğunu catlatip ekiyorum. Soğuk katlamaya gerek kalmıyor.

Bak bu hiç akılma gelmemişti. Yarın ektiklerimi çıkarıp çatlatayım o halde. teşekkürler

Muhsin Hanif 26-03-2014 15:15

1 Eklenti(ler)
1,5 ay önce diktiğim 2 fidandan birinin yaprakları sararmaya başladı. Önce en küçük yaprağı sararıp karardı, şimdi diğerleri de sanki başladı.
Konuları okudum, araştırdım ama işin içinden çıkamadım. Sebebi ve yapmam gerekenler konusunda yardım ederseniz sevinirim.

bluemercan 05-04-2014 10:37

Syn Hami bey. Kral palmiyesi Kuşadası'nda yetiştirilebilir mi acaba ? Gödesi ince yer kaplamayan yuvarlak değil de uzun yapraklı palmiye türlerinden yetiştirmek istiyorum. Resimde gördüğüm kadarıyla Kral palmiyesi de bu türden. Başka önerebileceğiniz tür var mıdır ?

In God We Trust 08-04-2014 15:57

Çırağanda yürürken bir palmiyenin meyvesini kopartmıştım saksıların içine tohumunu attığımın bile farkında değildim çimlenmiş cinsinin ne olduğu falan bilmiyorum :D

kelebek çalısı 01-05-2014 01:14

1 Eklenti(ler)
Bu haliyle denizlerdeki mercan oluşumunu çağrıştıran Trachycarpus fortunei çiçekleri.

Eklenti 488102

Tohumcu Nılgun 01-05-2014 12:11

5 Eklenti(ler)
Arkadaslar, dùn fotografladigim Palmiye agaclari, tùrleri hakkinda bir bilgim yok.

Cicek tomurcuklari bana balik havyarini animsatti.

kelebek çalısı 01-05-2014 12:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tohumcu Nılgun (Mesaj 1278028)
Arkadaslar, dùn fotografladigim bir Palmiye, tùrù hakkinda bir bilgim yok.

Cicek tomurcuklari bana balik havyarini animsatti.

Benim palmiyemin cinsinden. Trachycarpus fortunei, Çin yelpaze palmiyesi. Dün lale başlığındaki eklediğiniz fotoğrafların detayında gördüğümde tanımıştım. Dekoratif ve zarif bir palmiye cinsi olduğu için peyzajda kullanımı yaygın. Tabi bir de kış dayanıklılığı yönünden de kendisine kocaman bir 'tick mark' veriyoruz. :)

In God We Trust 14-05-2014 20:34

Palmiye çiçeklerine arı konuyor mu acaba çok merak ediyorum tozlaşma nasıl oluyor?

damla. 19-05-2014 20:14

Merhaba,
Bahcemizde 18 yillik 2 adet palmiyemiz var. Fakat dikerken ileriyi dusunemedigimiz icin su an palmiyelerimiz hem diger agaclarimiza hem de site elektrik direklerine zarar vermeye basladi. Agaclarimizi kesmek istemiyoruz. Agaclarin kac yasinda olursa olsun sokulup tekrar dikilebilecegini ogrendik. Bize yardimci olabilir misiniz? Transfer isini yapan yerlere nasil ulasabiliriz? Palmiyelerimiz icin satis islemini nasil gerceklestirebiliriz?

Tesekkurler.

Nautilus Cycad 29-05-2014 21:49

Satmak mı istiyosunuz ? Yer değiştirmek mi ?

onur77 03-07-2014 15:47

Selam arkadaşlar, palmiyelere karşı merakım var şu ana kadar tohumdan Trachycarpus fortunei, Washingtonia filifera, Chaemerops humilis,Phoenix canarinesis ve Phoenix dactylifera nin farklı türlerini yetiştirdim. Washingtonia robusta,Kraliçe palmiyesi ve Bismarckia Nobilis tohumları arıyorum yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı bende isteyen olursa Trachycarpus fortunei ve Washingtonia filifera tohumu gönderebilirim teşekkürler.

Nautilus Cycad 16-07-2014 23:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi onur77 (Mesaj 1302159)
Selam arkadaşlar, palmiyelere karşı merakım var şu ana kadar tohumdan Trachycarpus fortunei, Washingtonia filifera, Chaemerops humilis,Phoenix canarinesis ve Phoenix dactylifera nin farklı türlerini yetiştirdim. Washingtonia robusta,Kraliçe palmiyesi ve Bismarckia Nobilis tohumları arıyorum yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı bende isteyen olursa Trachycarpus fortunei ve Washingtonia filifera tohumu gönderebilirim teşekkürler.

Bence o yetiştirdiklerin gayet güzel bitkiler. Diğer saydığın 3 bitki de Balıkesirde malesef olmaz.. İzmir'e bile adaptasyonu çok sıkıntılı oldu. Baya kayıp verdim. Yanlışım var ise biri beni düzeltsin :)

Kar-Dem 18-07-2014 00:04

Herkese Merhaba ,
Ben Manisa - Akhisar'da bu bölge iklimine uygun palmiye türleri yetiştirmek istiyorum. Şu anda Washingtonia Filifera tohumdan az miktarda çimlendirdim. Ama daha çeşitli ve adetsel olarak daha fazla üretim yapmak istiyorum.
Bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılarımla...

Gülsüm48 19-08-2014 08:13

Arkadaşlar ben Palmiye tohumu bulamadım. Elinde olan var mı?

yavuzaltun 26-08-2014 18:37

Sayın hami başoğlu ben Düzcede yaşıyorum ve bahçemde palmiye yetiştirmek istiyorum sizce Düzcenin iklim şartları ve toprağına uygun palmiye cinsi hangisidir ve nereden temin edebilirim şimdiden teşekkür ederim.. :)

aydoner 03-09-2014 21:03

Datça hurması Datça bölgesinde dağlarda taş, kaya arasında yetişiyor zaten. Hemde tohumlardan ne kadarı toprağa karışırsa, müdahalesiz...

igalikuni 19-10-2014 12:13

bu Cycaslar türü palmiyelerin yetişme süreleri çok fazla ben en çok washingtonia robusta tarzı palmiyeleri seviyorum , hem hızlı büyüyorlar hemde güzel görüntüleri ile insanın içini rahatlatıyor .

nasah8 16-11-2014 11:28

kral palmiye tohumu lazım (mersinden)

nasah8 16-11-2014 11:29

kral palmiye tohumu lazım (mersinden) hasan mail:
nasah7@mynet.com

nasah8 16-11-2014 11:30

serada deneme ekimi yapmak istiyorum.

oceaneagle55 06-01-2015 10:29

Selamlar.Elimde fazla miktarda ithal palmiye besinim mevcut isteyen arkadaşlar özelden mesaj atabilir.

benares 13-06-2015 13:40

Hangi tür 'filifera ya da robusta'

2 Eklenti(ler)
Bu washingtonia filifera ya da robusta mı?

esenatilla 03-07-2015 09:12

3 Eklenti(ler)
[ATTACH]Eklenti 563630

Eklenti 563631

Eklenti 563632[/ATTACH]

Sevgili arkadaşlar,

İzmir foça daki evimin bahçesinde , kanarya adası palmiyesi olduğuınu tahmin ettiğim, bolca yabani hurma ve yavru veren palmiyem mevcut. Bu palmiyeyi satmayı düşünüyorum yaklaşık 5-7 metre civarı, ayrıca bahçem de 4 tane de 3-5 metre civarı palmiyem mevcut ekte resimlerini paylaştım, fiyat olarak ne civarda ederler , görüş ve yorumlarınızı bekliyorum.

BesteM 06-11-2015 13:05

Amerikada yasiyorum bahceler sokaklar parklar kisaca her yer palmiye. ama ben bir turlu sevemedim bu agaci nedense :(

Nautilus Cycad 27-11-2015 23:57

Palmiyeler

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BesteM (Mesaj 1418591)
Amerikada yasiyorum bahceler sokaklar parklar kisaca her yer palmiye. ama ben bir turlu sevemedim bu agaci nedense :(

Ocak ayında Floridaya geliyorum... Palmiyeler ile ben ilgilenirim :) Cennet orası

Kemal Kabcık 20-01-2016 12:06

Palmiye Tohumları Hakkında:

Az önce palmiye tohumlarını, palmiye ağacı altından topladım!. Taze tohum olduğu için, çimlenmenin yüksek oranda olacağını düşünüyorum!.

Bazı palmiye tohumlarının siyah kabuğu soyulmuş vaziyette ve kahverengiye bürünmüş!. Kahverengi tohumların çimlenmesi mümkün müdür?.

Antalya iklimine göre; kaç litrelik saksıya ve ne zaman dikmeliyim?.

Palmiye fidanlarının bakımını 3 yıl kadar sürdürdükten sonra, palmiye fidanlarımı satmayı düşünüyorum!.

Palmiye fidanlarının 3 yıllık bakım süresine kaç litrelik saksı daha uygundur?.

SAYGILARIMLA!... TEŞEKKÜRLER!...

m_erkan_m 27-04-2016 23:21

Hindistan cevizi ağacımın yaprakları hızlı bir şekilde kuruyor yardım..

1 Eklenti(ler)
]Selamlar. Aynı konu ile ilgili palmiye hastalıkları ve zararlıları konu başlığında detaylı olarak yardım talebinde bulundum. Sizce sıkıntısı ne olabilir.

Eray717171 03-01-2017 21:01

Palmiye tohumunu nasil saklarim?

Merhabalar suan Malezyadayim ve malum burasi tropikal iklime sahip ve tum yil yaz ve acaip nemli bir ulke.Burda gordugum palmiye ve diger meyve cekirdeklerini turkiyeye getirmek istiyorum ama nasil sakliycagim ? Guneste kurutma gibi imkanim yok surekli nemli.bir yer acaba bilen birisi tohumlari nasil sakliyacagimu yazabilirmu? Tesekkur ederim...:)

dincerciftci 19-06-2017 13:56

Merhabalar arkadaşlar,

Kral Palmiye ağacı istanbulda yetişirmi yoksa ölürmü bilgisi olan varmıdır?

ParanormaI 20-08-2017 20:47

beccariophoenix alfredii

2 Eklenti(ler)
TURiZM iÇiN MUHTEŞEM BiR NÜANS; EGE VE AKDENiZ KIYILARIMIZDA; MiMAi GiBi, HAWAii GiBi, YA DA MALDİV LER GiBi TROPİK PLAJLAR YARATILABiLiR...

Keşfedilmemiş bir tür; soğuğu tolere edebilen, hastalıklara dirençli.

Madagaskar ın sarp ve yüksek rakımlı yerlerinde yabani olarak yetişen bir palmiye türü.

Görsel açıdan hoş ve coconut a en çok benzeyen palmiye türü.

Botanik ve Peyzaj işinde uğraşanlar için muhteşem bir seçim sanırım. Tabi tohumu nasıl temin edilir bilemiyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025