agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Palmiye (https://www.agaclar.net/forum/palmiye/)
-   -   Palmiye (https://www.agaclar.net/forum/palmiye/5611.htm)

hamibasoglu 01-03-2010 19:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi keoma33 (Mesaj 581943)
selamlar hami bey şu andaki yeşil tohumlar bu katogoriye girmiyor galiba birazdahamı beklesek.

eğer tohum kabuğu koyu kahve renge dönmüşse toplanabilir.
bu nedenle 1 tanesini kopar ve etli kısmını soyarak bak.
selamlar

agronomistmrt 16-03-2010 18:42

sayın hami bey yazılarınızı uzun zamandır izliyorum ve ço teşekkür edr
erim gerçekten doyurucu bilgileri paylaşıyorsunuz? sadece bir şeyi merak ediyorum 60x110 cm ekildiği zaman ve 150 cm boya ulaşınca palmiyeyi nasıl sökecekler. yani ellemi sökülecek yoksa iş makinesiylemi ve makineyi araya nasıl sokacaklar? kusura bakmayın bilmediğim için soruyorum. sadece merak ettim
saygılar

hamibasoglu 17-03-2010 11:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi agronomistmrt (Mesaj 598144)
sayın hami bey yazılarınızı uzun zamandır izliyorum ve ço teşekkür edr
erim gerçekten doyurucu bilgileri paylaşıyorsunuz? sadece bir şeyi merak ediyorum 60x110 cm ekildiği zaman ve 150 cm boya ulaşınca palmiyeyi nasıl sökecekler. yani ellemi sökülecek yoksa iş makinesiylemi ve makineyi araya nasıl sokacaklar? kusura bakmayın bilmediğim için soruyorum. sadece merak ettim
saygılar

150 cm lik bir palmiye için makineli söküme gerek yoktur.
Eğer tamamen makineli söküm düşünülürse birim alana düşen ağaç sayısı yarıdan fazla azalacağından karlı bir yatırım olmaz.Ağaçlar büyüdükçe sıralar arasından düzenli seyreltme olacağından büyük boylara ulaşıldığında makineli söküm mümkün olacaktır.

Samsunlu55 21-03-2010 00:07

Hurmanın latince ismi nedir:confused:

aslan han 29-03-2010 15:38

Arkadaşlar,
tohumdan t.fortuneı yetiştirmek için geç kalmış sayılır mıyım?en son ne zaman ekebilirim?
Herkese iyi günler diler,
teşekkür ederim.

sencefil 05-04-2010 11:00

s.a sayın hamibasoğlu;
Dün 2 tane hindistan cevizi aldık birini yemeye çalıştık pek umduğumuz gibi çıkmadı. Diğerini annem illede dikeceğim diye tutturdu. Tabi nasıl dikilir büyüme şartları neler bilmediğimiz için araştırmaya koyuldum fakat hiç bi sonuca ulaşamadım. En son sizin açtığınız konuyu görene kadar. Ve size sormaya karar verdim. Konyada hindistan cevizi yetişirmi? Nasıl dikilir.? Bakımı nasıl olur? birde saksıya dikerim diyor annem. Saksıda hindistan cevizi nasıl olur :) ? Şimdiden teşekkürler.

keoma33 06-04-2010 12:08

selamlar hami bey syagruslardan 200 kadarını 35 litrelik saksılara almayı düşünüyorum uygun bir saksı harcı hazırlama konusunda yardımlarınızı bekliyorum.elimde tüf ve perlit mevcut

hamibasoglu 07-04-2010 10:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Samsunlu55 (Mesaj 601069)
Hurmanın latince ismi nedir:confused:

Hurma, Palmiye ailesine ait bir Cins olup Latince ismi "Phoenix" tir.
Bu cinse ait bir çok tür olup meyvesini yediğimiz tür "Phoenix dactylifera" dır.
selamlar

hamibasoglu 07-04-2010 10:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aslan han (Mesaj 605985)
Arkadaşlar,
tohumdan t.fortuneı yetiştirmek için geç kalmış sayılır mıyım?en son ne zaman ekebilirim?
Herkese iyi günler diler,
teşekkür ederim.

merhaba,
Nisan sonuna kadar ekebilirsiniz sorun yok.

hamibasoglu 07-04-2010 10:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sencefil (Mesaj 610626)
s.a sayın hamibasoğlu;
Dün 2 tane hindistan cevizi aldık birini yemeye çalıştık pek umduğumuz gibi çıkmadı. Diğerini annem illede dikeceğim diye tutturdu. Tabi nasıl dikilir büyüme şartları neler bilmediğimiz için araştırmaya koyuldum fakat hiç bi sonuca ulaşamadım. En son sizin açtığınız konuyu görene kadar. Ve size sormaya karar verdim. Konyada hindistan cevizi yetişirmi? Nasıl dikilir.? Bakımı nasıl olur? birde saksıya dikerim diyor annem. Saksıda hindistan cevizi nasıl olur :) ? Şimdiden teşekkürler.

Merhaba,
Hindistancevizi "=Cocos nucifera" Türkiye'nin hiç bir iklim bölgesi için uygun bir tür değildir.Ancak iç mekanda kullanım için çiçekcilerde de satılanlardan edinebilirsiniz.Kabuğu çok kalın olduğundan amatör yöntemlerle çimlendirebileceğinizi sanmıyorum.
Yine de deneyeceğim derseniz,Kabuğunun tüylü kısmını soyup,zımpara ile inceltmelisiniz.Ardından en az 1 hafta suda bekletip tamamını torf ve kum karışımlı uygun bir saksıya dikmelisiniz.

selamlar

hamibasoglu 07-04-2010 10:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi keoma33 (Mesaj 611397)
selamlar hami bey syagruslardan 200 kadarını 35 litrelik saksılara almayı düşünüyorum uygun bir saksı harcı hazırlama konusunda yardımlarınızı bekliyorum.elimde tüf ve perlit mevcut

%70 Torf (lifli),%20 Kum,%10 Pomza veya tüf + yeteri kadar yavaş salınımlı ve microelementli gübre.

selamlar

aslan han 08-04-2010 09:48

hami bey,teşekkürler.
iyi çalışmalar diliyorum.

keoma33 09-04-2010 17:44

selamlar torf için önereceğiniz bir marka varmı?

aslan han 05-05-2010 14:29

Arkadaşlar,
1 yaşında ve 2-3 aylık palmiyelerimde 1-2 aydır beyaz bir böcek var.bu böcek biraz büyüdükten sonra yaprak ve yaprakların çıkış noktasına yerleşiyor.sonra sanırım ölüyor ve bulunduğu yere yapışıyor.pamuk gibi ama yapış yapış bir hal alıyor.henüz bir zararını görmedim,ama yine de beni tedirgin ediyor.bu konuda neler yapabilirim?
Bilgilerinizi bekliyorum,
teşekkürler.

keoma33 12-05-2010 10:12

syagruslar

4 Eklenti(ler)
selamlar hami bey syagrusların bazılarında büyüme sürgününde sorunlar oldu önce sarardı sonrada tuttugun zaman elinde kalıyor.ilk önce öldüklerini sandım gövde büyümesi devam ediyor özel bir uygulamaya ihtiyaç varmı?genel durumları iyi görünüyormu

aslan han 13-05-2010 14:22

pamukçuk biti

5 Eklenti(ler)
arkadaşlar,
pamukçuk bitinden kurtulmak için önerilerinizi rica ediyorum.
teşekkürler.

filiz73 15-05-2010 23:42

kentia bitkisinin bakımı ,toprağı ,gübresi hakkında bilgiye ihtiyacım var ...
salonda pencereye uzak kısımda mutlu olur mu diye de merakım var
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

CIGDEM KARASU 20-05-2010 00:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi by_gitarist (Mesaj 152150)
Merhabalar ben Trabzonda yaşıyorum bahçemim küçük bir kısmında palmiyelere ayırmak istiyorum bulunduğum yörenin özelliklerini dikkate alındığında burada palmiye yetiştirmem mumkunmu.Tohumlarını nereden temin edebilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Trabzondan 'by_gitarist'... Umarim bahcenizde istediginiz gibi palmiye agaclarinizi yetistirebiliyorsunuz. Ben de Trabzonda dogdum ve orada buyudum. Belediye parkinda cok guzel palmiye agaclari vardi vaktiyle. En son Trabzon ziyaretimde maalesef palmiye agaclarini goremedim. Gazipasa Caddesinin denize yakin tarafindaki evimizde bahcenin kuytu bir kosesinde Muz agacimiz da vardi. Uzun sokaktaki (eski) Trabzon Kiz Ortaokulunun bahcesinde bir kac cesit palmiye agaclari bulunmaktaydi. Bunlar arasinda Hurma palmiyesi, ve muz agaclari da vardi. Trabzon'un iklimi bu cesit agaclari yetistirmege elverislidir. Maalesef apartmanlar dikme cabasiyla Trabzonun en guzel palmiye agaclari ortadan yokedilmistir. Ben Amerikanin Buyuk Okyanus sahilinde yasamaktayim. Ve iklimimiz Trabzon kadar mulayim olmamakla beraber, burada palmiye agaclarini kolaylikla yetistirebiliyoruz.

keoma33 21-05-2010 10:25

selamlar hami bey yine uzun zamandır yoksunuz fotograftaki syagrusların büyüme sürgünü 15 gün aradan sonra tekrardan çıkmaya başladı yanlız şu köstebeklere bir çare bulamadım son hızlarıyla kök yemeye devam ediyorlar eskiden komple yiyip bitiriyordu şimdi sadece kök sürgünlerini yiyor gelişim yavaşladı ne yapsam acaba?

ozgurbilgin 04-06-2010 20:39

Palmiye Cinsi

3 Eklenti(ler)
Merhaba,

Resimlerdeki palmiyenin cinsini bilen var mı acaba?

mcbush 06-06-2010 15:46

3 Eklenti(ler)
Sevgili arkadaşlar benim için çok kıymetli olan 20 yıllık Hurma agacımız son 1 haftada perişan oldu.Ağacı biraz karıştırınca tepesinde bir dolu kurt buldum yaprakların diplerinde.Bunların ne olduğunu ve nasıl başa çıkıldığını bilen varsa bana yardımcı olabilirmi lütfen:(?????

Mine Pakkaner 06-06-2010 22:04

Hurmanızı şu aşamada kurtarmaya imkan yok maalesef. Palmiye kırmızı böceği larvaları bunlar. Hemen kesip yakarak imha etmelisiniz. En yakın tarım ilçe veya il müdürlüğüne hemen haber verin, gelip diğerlerine tuzak assınlar.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5478 yi okuyun, bu başlıkta mücadele yöntemlerini de bulacaksınız.

mcbush 06-06-2010 22:23

Gerçektenmi çok üzüldüm ya:( teşekkür ederim mesaja cevap döndüğünüz için Mine hanım

mcbush 06-06-2010 22:24

Mine hanım diğerlerine dediğiniz bahçedeki diğer agaçlara mı tuzak atıcak Tarım il çalışanları???

milyonstar 06-06-2010 22:31

merhaba hami bey gecenlerde antalyada agaclar net üyelerimiz için tanısma toplantısı yapmıstık aslında üyelerimizin hepisine ulasamadık sizinle tanısmak isterdim

milyonstar 06-06-2010 22:36

mcbush merhaba hurmanız icin üzüldüm ama yinede yapacak birseyler olması gerek aslında var o böcekleri öldürmenin caresi var ama tehlikeli yinede bu konuda yardımcı olmak isterim tabi yardım isterseniz

hamibasoglu 05-07-2010 12:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozgurbilgin (Mesaj 652152)
Merhaba,

Resimlerdeki palmiyenin cinsini bilen var mı acaba?

Chamaerops excelsa (Akdeniz yelpaze palmiyesi)

hamibasoglu 05-07-2010 12:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi milyonstar (Mesaj 653523)
merhaba hami bey gecenlerde antalyada agaclar net üyelerimiz için tanısma toplantısı yapmıstık aslında üyelerimizin hepisine ulasamadık sizinle tanısmak isterdim

Haberim olsaydı muhakkak katılırdım ama bu aralar çok sık seyehat ediyorum.Genelde Yurtdışındayım.Ama gelecek toplantıya eğer haberim olursa katılmayı çok isterim.
selamlar

hamibasoglu 05-07-2010 12:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aslan han (Mesaj 637791)
arkadaşlar,
pamukçuk bitinden kurtulmak için önerilerinizi rica ediyorum.
teşekkürler.

pülverizatörüne koyacağın 10 lt suya 20cc Supracide hepsini yok eder.
selamlar.

hamibasoglu 05-07-2010 12:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi keoma33 (Mesaj 642685)
selamlar hami bey yine uzun zamandır yoksunuz fotograftaki syagrusların büyüme sürgünü 15 gün aradan sonra tekrardan çıkmaya başladı yanlız şu köstebeklere bir çare bulamadım son hızlarıyla kök yemeye devam ediyorlar eskiden komple yiyip bitiriyordu şimdi sadece kök sürgünlerini yiyor gelişim yavaşladı ne yapsam acaba?

:) nebileyim koş peşlerine yakala diyesim geliyor ama :)))....

Syagrusların ilk yıllar gelişmesi yavaş oluyor.Göbekteki yaprakların çekince gelmesi iyiye işaret değil.Bazen bu tam anlamıyla ana göbeği etkilemese de yine de mantari(mildiyö) bir sıkıntıyı akla getiriyor.Precarb uygulaması yardımcı olabilir.
takviye olarak 14/7/7+me yavaş salınımlı gübre kullanmanu tavsiye ederim.
selamlar

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025