![]() |
merhaba
benim bahçemde boyu 1.5 mt olan bir skas var kar yağdığı zaman bilinçsizce karlarını temizledim sonrası malum yer yar dallar sarardı onları kesersem çirkin bir görüntü oluşacak sitemin bahçesinde karda hiç dokunmayanların skasları gayet sıhhatli karı silkeleyenlerde durum bendeki gibi yapabileceğim birşey var mı acaba |
Merhabalar. Benim bahçemdeki sycasın etrafında yaklaşık 10 gündür 5 adet ikişer ve dörder yapraklı yeni sycaslar çıktı. Onları nasıl ayırabilirim
|
merhaba ,
yeni üye oldum ve sırf cycas hakkında bilgi sahibi olabilmek ve yetiştirebilmek adına üyelik yaptım..cycas yetiştirmek istiyorum fakat soğanından büyütmeye başlamaktı amacım..belediyeye bağlı bir seradan tek dal saksıya dikilmiş bir cycas buldum.Sağolsun beni kırmadılar hediye ettiler..fakat yaprağı sararmıştı..bahçede dikili olan ana ağaçtan alarak dikilmiş.ben alalı bugün 3 gün oldu..acaba sararmış olmasındaki neden nedir..fikri olanlardan yardım bekliyorum arkadaşlar..bir de asıl oradaki ağaçtan soğan almak istedim fakat henüz soğanlarının vakti gelmediğini 1 ay kadar sonra gelsem daha iyi olacağını söyledi ama..oldukça büyük bir ağaçtı ve birçok yerinden yavru vermişti..şu anda alsam yetiştiremezmiyim.. |
cycas için kullanmam gereken bir gübre var mı..tavsiyeniz nedir...teşekkür ederim..
|
Alıntı:
bu konuda çalışma yapmak isteyen arkadaşlar bu başlıktaki 89.mesaj ve diğer bilgileri öncelikle okuyup,varsa diğer soruları sorabilirler. ayırma ve sökümden sonra dikilen Cycaslarda yaprak sararması normaldir. selamlar |
Alıntı:
Bahsettiğiniz olayda kar temizlendikten sonra soğuk hava yaprakları çarpmış kısaca,karın temizlenmediği olayda kar bitkiyi dondan muhafaza etmiş :) selamlar |
Cycas tarlam
2 Eklenti(ler)
Cycaslarımmmmmmmm :)
|
Yavruladı...
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
öncelikle maşallah diyelim,Cycasınız mükemmel durumda. Ama bahsettiğiniz yavru son resimdeki ise daha çok erken en az 2 sene daha var ayırma işlemi için.Bu başlıktaki Önceki mesajlarımda bu işleme ait detayları bulabilirsiniz. selamlar |
5 Eklenti(ler)
Merhabalar,
Devamlı olarak vermiş olduğunuz bilgileri takip ediyorum. Gerçekten süper. Benim de yaklaşık olarak 5 yıl önce eşimden hediye olarak gelmiş olan Cycas'ım var. 5 yılda sadece 2 sürgün verdi. Saksı camın önünde ve bol ışık var. Haftada 1 kez su veriyorum. Vitamin de aldım. Resimleri de ekliyorum. Gözüm gibi bakmama rağmen yeterli performansı alamadım. Sizlerden ricam ne yapmam gerektiği konusunda destek vermeniz. Özellikle hediye olması itibariyle benim için çok özel bir çiçek. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. Hoşçakalın...... |
Bu kadar sık sulamanıza rağmen hale tamamen çürümemiş olması bence mucize....
|
Alıntı:
Tropikal bir ada gibi bir de havuz olsa farkı kalmayacak :cool: |
Alıntı:
Saygılar |
lütfen yardım rica ediyorum ama kimse cevap yazmamış....
|
Sn. bozcaada5 iki ay önce Urla Ünal kaktüs ziyaretimde çok gelişmiş Cycaslar gördüm ve sahibi Ünal bey, kışın bol güneş ister, yazın güneşten korumak için perdeleme yapıyoruz demişti. Ayrıca yağmur suyunu da çok sevdiğini belirtti. Sulamayı da toprağı kuruduça yapılması gerekli.
|
Alıntı:
|
Sn. aastraa verdiğiniz bilgiler ve deneyimleriniz için teşekkür ederim:)
|
Alıntı:
geç yanıt için özürlerimi kabul edin lütfen :) Mart ayının sonunda aşağıdaki işlemleri yapalım. 1-Cycaslar yaz kış bol ışık isterler.(gölgelemeye asla gerek yoktur) ancak gördüğüm kadarıyla sizin Cycasınız yerde konumlandırılmış.Bir sehpanın üzerine koymanızda fayda var.Bol ışık alacak bu 1. 2-saksı toprağını tamamen değiştirelim.Çiçekciden aldığımız torfa 1/3 oranında kum( 0 numara tuzsuz) ekleyip karıştıralım.saksının altına 1 kaç sıra pomza taşı veya kalın perlit koyduktan sonra bitkiyi tekrar dikelim.Dikmeden önce kökleri iyice budayalım ve üzerindeki yaprakların tamamını keselim. 3-resimdeki gübreden 1lt ye 1 kapak dökerek 45günde 1 kez sulama suyuna karıştıralım. nemi parmağınızı toprağa batırarak kontrol edin ve nem azalmışsa öyle sulayın. Cycaslar bol suyu sevmez.Yukarıda bahsedilen Cycas sanırım drenajı çok iyi bir mekanda konumlanmış.istisnalar kaideyi bozmaz :) 4-Musluk suyu değil de Normal pet şişelerdeki sudan kullanalım.Suyun sıcaklığı oda sıcaklığında olsun. bu tedbirlerle haziran ayında yeni sürgünleri alırsınız. selamlar |
merhaba
kısa bir süre önce izmirde bir süs bitkileri serasında çalışmaya başladım 3 tane cycasımız var yaprakları kupkuru uzun zamandan beri bu şekildeymiş bitkiler saksıda ve yaklaşık 1m boyunda neden oabileceğ konusunda pek bi fikrimiz yok sulamadan olduğunu düşündüm fakat 2tane küçük cycasda bi sorun yok yardımcı olabilir misiniz eger isterseniz fotografta ekleyebilirim |
çok teşekkür ederim dostlar....
|
bunun tohumunu nerden bulabiliriz :)
|
2 Eklenti(ler)
cycasımın fotoğrafı. yapraklarında 2 yıldır bu mevsimde lekeler oluşuyor.Sebebini bulamadım.
Eklenti 196596 Eklenti 196597 |
Hami Bey cycaslarınıza bayıldım. yeriniz nerede acaba?? Gossip in fotograflarını gönderdiği lekeler benim cycaslarımda da var. bir yıl önce saksıdan çıkarıp bahçeye ektim, yaprak vermedi bir yıldır. ayrıca bu aylarda verebileceğim bir besin takviyesi var mı? fotograflarını çektikten sonra siteye ekleyeceğim , sanırım ben yumruları fazla toprağa gömdüm. sorun bundan mı kaynaklanıyor acaba?? teşekkurler , sevgiler.
|
Alıntı:
daha önce de belirtmiş olduğum üzere Cycasları tohum değil de Yumrulardan üretmek taha mantıklı olacaktır.Zira bulduğunuz tohumun döllü olup olmadığını bilenezsiniz. selamlar |
Alıntı:
Yerimiz Antalya / Aksu'da. Bu lekeler Mikro element dediğimiz besin eksikliğinden kaynaklanıyor.Merak etmeyin ölümcül bir sonuç doğurmaz. Bu mevsimde bitkinin büyüklüğüne göre topraktan 15N 15P 15K ve yapraktan mikro element içerikli (Fe,Mg,Mn,Cu,Zn) yaprak gübresi kullanabilirisiniz.Dozları abartmayalım. Yumruları ayırıp dikerken sadece 1/3 ü nü gömün. Cycaslar hava şartları ve Toprak koşullarına göre Mayıstan Ekim ayı sonuna kadar sürgün verebilirler. |
Alıntı:
selamlar |
Alıntı:
sebebi bir önceki mesajda da yazdığım üzere iz element eksikliğidir. Çiçekcilerde satılan yaprak gübrelerinden alıp talimatlara uyarak yapacağımız karışımı sabah saatlerinde sprayle yapraklara püskürtün. ancak bu işlem sonucunda mevcut yaprakların lekeleri kaybolmayacaktır.Yeni sürgünlerin lekesizliğini sağlayabilirsiniz. Sulamaya da dikkat edin fazla sulama topraktaki besinlerin kökler tarafından alımını güçleştirir. selamlar |
Gordugunuz en buyuk sikas kac m ?
|
Son durum...
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
herkese merhabalar yeni üyeyim.aslında uzun zamandır okuyordum sizi.üye olayım dedim.acil yardıma ihtiyacım var.aslında soruma daha önce cevap yazılmış ama tam olarak algılayamadım.arkadaşımın bahçesindeki sikasın gövdesinden bıcakla yumrusu ile beraber yavrulardan ayırdım.kıbrısta yaşıyorum 18 ağustosta direk ektim can suyu verdim.şimdi kaç günde bir sulamalıyım.gece gündüz arasında epey sıcaklık farkı var artık.acaba ev içine mi alsam acil cevap lütfen
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025