![]() |
teşekkürler sayın bertunum
sorunuz hakında biligim yok ama kışın en mantıklı olanıdır diye düşünüyorum |
1 Eklenti(ler)
Selamlar
Siteden bir arkadaş 50 adet tohum gönderdi bana. Ben de kabuklarını soydum. Şimdi torfa ekmelimiyim tohumları yoksa kurutup da nisanı mı beklemeliyim. Tohumların fotolarını ekliyorum. Bir de bu palmiyenin cinsi ne olabilir? |
Alıntı:
Bol yeşil günler dileklerimle; |
benim temmuz başında diktiklerim ağustos başında çıkmıştı. büyümesi için de toprak sıcaklığı önemli. ağustos sonunda da anneme diktirip, ben istanbul'a gitmiştim. onlar çıkmış ve biraz büyümüş. havalar soğuduğu için sanırsam büyümeleri durmuş. çünkü, bayramda izmir'e gittiğimle, sömestır tatilinde izmir'e gittiğim zaman aralığında boyut olarak pek bir fark yoktu. ölmemişlerdi, ama büyümemişlerdi de.
palmiyenin türüne gelince, sanırsam, Phoenix canariensis. Phoenix dactylifera hariç, başka bir Phoenix türü olma olasılığı mevcut. |
teşekkürler bilgilendirmeniz için
o zaman iç mekanda ekeyim tohumları. inşallah çimlendirebilirim. |
3-5 sene sonra bahçeye dikebilirsiniz. ancak meyve vereceğini hiç sanmam. bahçeye dikince de, korunmasına özen gösterin serpildikten sonra, tepe tacından aşağı doğru 50 cm ile 1 metre arası, eski dalların diplerinden korunak yapın ki, soğuktan donmasın.
|
bana ücretsiz palmiye tohumu gönderebilecek ağaçsever var mı?
şimdiden teşekkürler |
Palmiye kaç dereceye kadar dayanabilir ?
Arkadaşlar merhaba ben Demirci/MANİSA da yaşıyorum. evimin önüne palmiye ağacı dikmek istiyorum ama burada kış sıcaklık derecesi -12 ye kadar düşüyor.
Palmiye ağacı diksem sorunsuzca yaşıyabilir mi ? + burada bir çay bahçesinde var en az 10 yıl önce diktiler şuan boyu en fazla 1,50 metre oldu :S |
1 Eklenti(ler)
talhacatalbas yaklaşık 3 yıl önce bahçede yer olmadığı için kovaya dikmiştim. Kovadan dolayı gelişimi yavaş olabilir ama, sorunsuz büyüyor. Yaz kış bahçede. İzmir-Manisa arası sıcaklık farkı çok olmayacağını düşünüyorum.. Orada da sorunsuz gelişecektir..
Eklenti 330176 |
Tohumdan yetişen palmiyelerim
3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar,
2 Mayıs 2012 tarihinde tohumlarından diktiğim palmiyelerimden birinin son hali bu şekilde, yaklaşık 5 ayda bu hale geldi. 1-Acaba oldukça küçük olan saksısını değiştirsem mi, yoksa bahar aylarına kadar beklesem mi? 2-Birde palmiye yapraklarında iplik gibi birşeyler başgösterdi.Sanki yaprak kenarından bu iplikler ayrılıyor.Acaba bu zararlı bir durumamı işaret ediyor?Yoksa normal bir halmi? 3-Bu palmiyelerimi ne zaman bahçeye alsam uygun olur?Zira kışın - 10 civarı soğukluklar yaşanıyor.Birkaç yıl daha saksılarda mı muhafaza etmek uygun olur acaba? 4-Gübre vb. gibi takviyeler yapmak gerekirmi? Türleri washintonia filifera. Teşekkürlerimle. |
merhabalar benim 1 yaşında yastıkta 20 cm lik fenix (Phoenix) var.Direk toprağa dikipte 2 metreye ulaştığında topraktan sökümü mümkünmü , kök yapısı hakkında bilgisi olan varmı.Yardımcı olusanız sevinirim.
|
Alıntı:
Tabi ki istediğiniz boyda söküm yapabilirsiniz. Ağaç büyüdükce Kazacağınız rootball hacmi de büyüyecektir. selamlar |
Alıntı:
selamlar |
Alıntı:
ama ben hala bir palmiye tohumu bulamadım :( onun yerine hurma tohumu aldım çimlenmediler :/ |
@selis ayrıca sizede teşekkür ederim ilginizden dolayı :p
__________________________________________________ Ayrıca bana palmiye tohumu gönderebilecek olan varmı ? msn; [*kullanıcı adım*]@hotmail.com |
bende çok istiyorum palmiye ama tohum yok :(
|
Talha bey,çevrenizde bulunan palmiye ağaçlarının diplerinde tohum vardır.Onları alıp
dikebilirsiniz. Ben birkaç gün önce saksıya on tane diktim,umarım çıkarlar. |
Alıntı:
tohum vermemişler daha :p |
Alıntı:
1- bahar aylarını bekleyin, aksi durumda palmiyeler için sıkıntılı olabilir. 2- washingtonialar için gayet doğal durumlardır. 3- kışın sararsanız pek sorun çıkacağını düşünmüyorum. ama bu konuda danışın. 4- pek gerekeceğini sanmıyorum çünkü palmiyeler benim kafamda hep zor şartlar altında büyüyen bitkilerdir gibi bir izlenimleri var. saygılarımla. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Palmiyelerim..
5 Eklenti(ler)
Merhaba geçen yıl birden merak sardım Palmiyelere,önce küçük bir derme çatma sera yaptım,burada sağdan soldan ağaçlardan bulduğum palmiye tohumlarını tüp poşetlere ekerek büyüttüm.Resimde görülen serayı ise bayram tatilinde kurduk eşimle tüm köklenen fidanlarımızı içine aldık.önümüzdeki yıl yer dikimi yapmayı düşünüyorum.Hayırlısı...
|
Arkadaşlar merhaba şamarops excelsa türü palmiye tohumuna ihtiyacım var elinde olan özelime mesaj atabilirmi.Teşekkürler.
|
1 Eklenti(ler)
Selam,
Resimdekileri bir palmiye ağacından topladım, bunlar tohummu acaba forumda gördüğüm tohumların renkleri daha koyu, benimkiler yeşil acaba olgunmu değiller ya da kurutmak mı gerekiyor acaba. |
Merhaba arkadaşlar bende palmiye yetiştirmek istiyorum. Şimdilik yapıp yapamacağımı denemek istiyorum eğer başarabilirsem ticarete dökme düşüncesindeyim. Adanada yetiştirmeyi düşünüyorum.Tohum alabileceğim bir yer var mı buralarda?
|
Palmiyelerim baharla buluştu...Daha sera içerisinden çıkarılacak o kadar çok palmiye varki...
|
Palmiye tohumu arıyorum ama bir türlü bulamıyorum. Ankara'da yaşıyorum ve çevremde palmiye ağacı yok. Evde bir hurmayla türünü bilmediğim bir palmiyem var. Ama tohumdan değişik çeşitlerde palmiyeler çimlendirmek istiyorum. Çiçekçilerde bulamadım. İnternetten güvenemiyorum bazen tohumlar ölü çıkabiliyor. Buna bir çözüm bulabilir misiniz lütfen :)
|
gönüllerinde yesilliklere yer verenlere selam olsun!!!!
yeni hazır ambalajında aldıgım w.filifere tohumlarını ekmem ıcın acaba uygun bir zaman mıdır hazıran? aydınlatırsanız sevınırım!! |
Merhaba tam zamanı, palmiye sıcakta çok çabuk kökleniyor.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Gazi beyin tohum paylaşımından edindiğim tohumlardan filizlenen palmiyelerim. Daha çok küçükler ama çok sevimliler. Gazi beye çok teşekkür ederim paylaşımlarında bana da yer verdiği için.
|
Palmiye tohumu aldım diktim ama çıkmadı! - Ne yapmam lazım ?
Arkadaşlar palmiye tohumlarını parkta otururken palmiyenin dibinde gördüm. merak edip baktığımda palmiye tohumu olduğunu anladım ve biraz topladım ve aktardan hurma sordum hayır ne yapacaksın hurmayı dedi, bitki yetiştireceğim deyince tohumunu vereyim dedi aldım hepsini saksılara diktim ama çıkmadı :S acaba nerede hata yaptım ? :o
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...45737569_n.jpg Bu palmiye tohumu olması lazım. dikeli çok oldu 4 ay falan :( |
Bu konu hakkında o kadar çok bilgi var ki. Bence palmiye bölümünü inceleyin. Burada fazladan başlık açılmasına gerek yok.
|
ya baktım ama fazla bilgi bulamadım :S
|
Sn talhacatalbas topladığınız tohumların soğuk havaya maruz kaldığından emin misiniz? Öncelikle palmiye tohumları soğuk katlamaya tabi tutulmalı en az 4 ay. Sonrada bol kumlu toprak karışımızda bol güneş gören bir yerde çimlenme bırakmalısınız. Palmiye tohumlarında soğuk katmaladan sonra sıcak toprak ısısı gerekiyor. Bütün bunlar sağlandığında 1-1.5 ay içinde çimleniyor. Yukarıda çimlenmesini paylaştığım tohumları gazi barış bey paylaşımdan göndermişti. Kendisi butun kış buzdolabında katlama yaptığı için tohumlar elime nisan ayı ortasında geçer geçmez toprağa gömüp bol güneşli yede toprağı nemli tutarak filizlenmesini sağladım. Haziran ayı ortalarında filizlendiler. Kolaylıklar diliyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 430098Bunlarda bizim çimlendirdiğimiz palmiyeler,ama türünün ne olduğundan emin değilim.
|
Palmiye ağaçlarının altındaki yeni çimlenmiş palmiyeleri yaz mevsiminde şaşırtabilir miyim?
|
Şuan tam zamanı... Ama Köklere zarar vermemeye dikkat edin.
|
*** ben yenı uyelerdenım sıze nasıl ulaşabılırım budamış oldugunuz tohumlardan nasıl alabılırım ayrıca adanada oturmaktayım tskler...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025