![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
sevgili Asterix, adı her nekadar Trevellers palm olsa da Ravenala madagascariensis bir palmiye değildir. Strelitzia nicolai'ye çok benzer.Tohumları da hemen hemen aynıdır. Çimlendirmesi oldukça basit. 2 gün ılık suda beklettiğin tohumları tohum yatağına uygun aralıklarla serp ve tohum kalınlığını 2 katı kapak yap. (karışım %80 torf+ %20 perlit) sürekli nemli tut. çimlene süresi benim tecrübe ettiğim kadarıyla 1/1,5 ay. (sıcaklık 22/26 C De) selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-02-2009
|
Merhabalar, internette gezinirken çok ilginç bir palmiye türüne rastladım. http://palmscapepr.com/resources/Bottle%20palm%202.jpg Bahçem için çok dekoratif olduğunu düşündüm. Fide veya tohum bulmak ne kadar mümkündür? Mersin'de yetişmesinde de umarım iklim açısından problemi yoktur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Türkiye için uygun değildir.Ancak sera ortamında yetiştirilebilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-05-2009
|
Selamlar... Yeni üyeyim arkadaşlar palmiye hakkında bilgiye ihtiyacım var ve bu forumu buldum. Gayet bilgili ağabeyler var burada ![]() Öğrenmek istediğim şey tohumlar ile ilgili. 2001 yılında dikilmiş olan 2 adet palmiyemiz var bahçemizde ve bu yıl ilk kez gövdesinden farklı birşeyler çıkardı ![]() ![]() Ağaçların büyüklüğünü görmeniz için bir resim eklemek istedim, ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|