![]() |
Ben şehir orman bölge müdürlüğüne gitmem gerekli o halde ilk önce bilgi almak için.
|
darkfriairs yapman gereken
1- yapman gereken önce bir torpil bulup milli emlak müdürlüğünden senin ordaki uygun köylerden birine ait hazine arazilerinin yerini öğren ada pafta. 2- yine torpille oranın krokisini kadostrodan al. 3- sonra git yeri gör ve uygunsa dilekçeni ver şimdilik bu kadar sorun olursa devam ederiz sırayla:) |
Selamlar ekonominin temel prensibine göre bedelsiz olan bir şey yok. Kastınız şu ise, ucuza Hazine arazisi kiralamaksa, bu mümkün. Ama dikimi cebinizden yapmak zorundasınız. Ya da devlet destekli bir kredi kullanarak. Badem ve ceviz dikmeye kalktığınızde alanın yüzde ellisi asli orman ağac olmalı.Bu tamim değişmiş artık tam alanda badem ceviz dikilebiliyor. Öyle ben de yapacağım diyerek yapılmıyor. apacak iseniz önce inanmanız lazım. Kolay gelsin demeden önce öğrenmek istediğiniz ne ben yardım ederim. Uzmanlaştım devlet arazileri ve ağaçlandırmaları konusunda bende devam eden proje var... Artık, gına geldi demekten sadece arazi tahsisi ortalama 6 ay sürüyor.
|
Sayın Sivas5858; Şayet vaktiniz olursa, bu arazi kiralama işi için ilk nereden nasıl başlamak lazım yazarsanız sevinirim. Şahsen böyle bir işi bende düşünüyorum. Bürokratik engellerin çok olduğu belli. Aceba aşılabilir mi?
Elbette fidan maliyetleri ve sulamaları bizden çıkacak, ben yinede müracat şeklini merak ediyorum. Selamlar hürmetler... |
Alıntı:
Neden 3000bin dönüm? Neden 20000 ağaç? Bunları bir yeden mi öğrendiniz? yoksa gönlünüz mü öyle istiyor? Burası bir paylaşım sitesi. Siz bildiklerinizi söylerseniz, başkaları size söyleyebilir. |
Sayın asker ilk önce ne yapacağınızı bir tam öğrenelim ne dikeceksiniz ne amaçla dikeceksiniz. 3000 dekar alan :) söz bulamıyorum diyecek. Özel ağaçlanmanın klasik devlet arazisinde 100 dekarı 50-70 bin ytl ağaca ve araziye göre değişiyor. Kredimi kullanacaksınız. Bunları öğrenmem lazım daha sonra bu işin olup olmayacağını söyleyebilirim.Olabilecek gibi ise diğer prosedüre geçeriz. Koalay gelsin.
|
Sayın Yücel Özlem .
Benim yazılarım, umarım bu işi yapabileceğimi gösteriyordur.:) |
Bazen tv'de anadoluyu gösteriyor. Bazı şehirlerin dağları tepeleri kel. Bu görüntülere hem üzülüyorum hem kızıyorum.
Hemen her ortamda yetişen ağaçlar, bitkiler varken neden bu topraklar bu kadar bakımsız? Kilometrelerce alanda bir ağaç olmaz mı? Orada yaşayan bir insanın aklına bir fidan dikmek niye gelmiyor? Bu bölgelere ağaç dikilmemesinin nedeni nedir? |
95) Kimler kefil olabilir?
Borç senedi iki adet muteber, müşterek ve müteselsil kefil tarafından imzalanacaktır. Kefiller, Ticaret Odasına veya Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı olmalıdır. Borç senedi noterde düzenlenecektir. Mantıksızlığa bak ya. Benim köylüm ağaçlandırma yapmak isteyecek, karşılığında kredi kullanacak ama asla kefil bulamayacak. Genelde köyde bir tane esnaf bulunur oda bakkaldır. Peki nerden bulacak köylü kefili. |
Kanunda bu işi köylü yapsın demiyor zaten çevresi olan yapsın diyor:)kolay gelsin.Ben hala vaz geçmedim yola devam.
|
Alıntı:
|
Sayın Enigma bu benim fikrim değil (ironi) Kanunları yazanlar orman görmemiş kişlier genelde bende özel ağaçlandırma çabasındayım.Şuan bir yıl oldu hala bazı engelleri aşamadım.Benim dediğim fikirde olan çok insan var. Sadece vurgu yapmak istedim.
|
Benim için de sorun yok şuan zaten 980 dönüm ağaçlandırma izni aldık.Aldık ama yıllarca verilen mücadeleden sonra. Devlet resmen kimse ağaç dikmesin diyecek kadar büraksilerle uğraştırıyor.İlk müracat tarihinde izin alabilseydik şimdi kocaman ağaçlarımız olacaktı.Tehtitkar konuşun yetkililerle çok işe yarıyor.
|
Enigma ben sizden baya önceyim demekki bende 97 dönüm izni müracatı yaptım. Yazı bakanda imzada toplamda 12 ayda dikebileceğim umarım. Yerle ilgi olumlu görüş ile yazı imzada Umarım sizin ve benim için hayırlı olur.
|
Nihayet yıllardır verdiğimiz mücadeleyi kazandık. 60 kişi yaklaşık 15 er dönümlük arazilere ağaçlandırma izni aldık. Şimdi köyde hummalı bir çalışma başladı.Darısı izin bekleyenlerin başına
|
Tebrikler enigma 6643 ben de Milli Emlak Müdürlüğünden gelecek cevabı bekliyorum. Her halde ondan sonrası da vardır.
|
*** copur benim yazıda milli emlak genel müdürlüğünde uygundur yazısı yazıldı 50 gündür son imzayı bekliyoruz.Dileçeyi milli emlak mdürlüğüne verdiysen.Ondan sonraki kısım ortalama 6 ay sürüyor en az. Allah yardımcımız olsun.
|
58) Bitki türleri bakımından herhangi bir kısıtlama veya şart var mıdır?
Evet vardır. Sahipli yerlerde asli orman ürünü veren orman ağacı türlerinin dışındaki türlerle kredili olarak özel ağaçlandırma yapılmak istendiğinde, sahanın en az % 50’sinde asli orman ürünü veren ağaç türleri ile ağaçlandırma yapılması planlanmalıdır. Köy Tüzel Kişiliklerinin yapacağı çalışmalarda bu kural uygulanmamaktadır. Yukarıdaki bölüm ilk sayfadaki 58. maddenden alınmıştır. Bu madde değişmiş bu sabah ağaçlandırma genel md özel ağaçlandırma proje mühendisleri ile görüştüm tüm alanda asli orman ürünü veren türler dışında türlerle (Badem, ceviz vb) kredili özel ağaçlandırma yapılır. Bilgilerinize. |
sonunda 97 dekar arazinin kiralam ön izni resmi olarak çıktı. Aynı Kurban bayramından sonrada öt etütüde bitmiş olacak. Bahara memleketim ürgüp' ağaç dikeceğim Yaşasın ABD...
|
Merhaba.
Sn. sivas5858, İşin büyük ve zor kısmını aştığınızı zannediyorum. Ama siz yine de sıkı durun ve bürokrasi karşısında sakın gevşemeyin. Sanıyorum arazi tahsisi ve birkaç ufak iş daha kaldı önünüzde. Naçizane tavsiyem, Devlet kurumlarından aldığınız her evrağı ve yazışmaları mutlaka dosyalayınız. Yetkililer ile her yaptığınız konuşmada yanınızda mutlaka olayı doğrulayacak bir arkadaşınızı şahit olarak götürün. Başarılı çalışmalarınızı destekliyoruz. Saygılar |
Sn oğuz KARSAN destekleriniz için tekkür ederim inanın 24 mart 2008 tarihinden bugüne kadar sadece arazi ön izni alabildim.70 gün olumlu sonuca imza atmadılar en son daire başkanını aradım 3 gün sonra yazı çıktı. Bu arada nevşehir çevre orman il md Eren bey ve nevşehirden ve kayseriden mühendis arkadaşlarında çok desteği oldu. Ürgüp milli emlak uzmanı gökmen beyin emeklerinden bahsetmeden geçmek haksızlık olur.
|
Arkadaşlar kimsenin şevkini kırmak istemem ama çok zor bir iş bu ağaçlandırma.Yanlış anlaşılmasın ağaç dikmek çok basit zor olan izin alabilmek.
|
Merhaba enigma 6643
Söylediklerinize kesinlikle Katılıyorum. Zorda olsa başarmak güzel.Arazi işini bitirdik umarım baharada dikme işini bitirebilirim. Baharı sabırsızlıkla bekliyorum. |
Hlcuce sizede merhaba siz cüce tarımın sahibimisiniz
|
Özel ağaçlandırmada hep bürokrasiyi suçluyorsunuz.Ama elinizde bir mühendisiniz , önününüzde 60 tane proje (müracaat), aldığınız toprak tahlil sonucları da labaratuvardan 2 ay da elinize gelince, bir de 10. ha.dan küçük alanlarda proje gibi ön etüt hazırlayınca, olmadı Köy tüzel kişiliklerinin birde proje yapma işini üstlenince, birde 5000- 6000 Ha. özel ağaçlandırma gerçekleştirenlerin kontrol işi de işin içine girince siz olunda bu işin içinden çıkın ? Yetişinde göreyim.
Her şey hazırlanır proje onaylanır, onca emek verilmiştir, bir de adam vazgeçtim diyerek uygulamaktan vazgecer. Söver gibi. Bütün emeklerin boşa gider. Birde bu gözle bakın. |
Sayın yalnız
Haklısınız bu işin vazgeçince yaptırım ayağı eksik sorumluluk yok özellikle köylüler orman arazisinde bu ağaçlandırma yapılmasın diye yapacak olanın yerine müracat ediyor sonra vazgeçtim. Biraz haksızlık var kabul ediyorum.Yinede Orman bakanlığı çalışanlarını tebrik ediyorum onlar diğer kurumdakilerden daha çok yardımcı oluyor. Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ormana göre baya yavaş. |
Özel ağaçlandırma bölümünü yetim gördüm. Burda olduğumuz belli olsun diye yazıyorum. Bahara kaldığımız yerden devam.
|
Alıntı:
Cevabınız evet ise, (zannediyorum bahsi geçen işlemleri yapan bir kurumda görevlisiniz) bu konuda bize yardımcı olabilirmisiniz? Forumdaki arkadaşların yazdıklarından gördüğüm kadarı ile onay prosedürleri oldukça zaman alıyor. Dolayısı ile hazır onaylanmış bir projeyi kullanarak işe başlamak zaman ve emek tasarrufu sağlayacaktır. ayrıca sizin emeklerinizde boşa gitmemiş olacaktır. Selamlar. |
Merhaba.
Sn. yalnız, Bizler daha önce ağaçlandırmayı devletin bürokrasisini aşamadığımız için becerememiş veya kahrolup ağaç dikme şevkimiz kırılmış kişileriz. Ayrıca sivas5858' in dedikleri doğru. Sizin için işler zor olabilir ama bizim için daha zor. Zaten düşman değiliz ki. Hepimiz Ağaç ve Orman sevdalısıyız. Elele verip, Ağaçlandırma işlerini zorlaştıran bu anlamsız bürokrasi ile mücadele edelim diyorum. Sn. Sinan K' nın önerisi çok yapıcı ve güzel. Ama eminim bürokrasi onu da engellemenin bir yolunu bulur. Saygılar. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025