agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Orman, Ormancılık, Orman Yangınları, Ağaçlandırma
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-08-2008, 23:12   #1
Ağaç Dostu

Mehmet Can's Avatar

Giriş Tarihi: 31-03-2008
Galeri: 45
belkide akp hümetinin bilmedende olsun yapacağı en güzel şeydir.ben İZMİR BERGAMA'ya bağlı kozak yaylasında yaşıyorum.zamanında ATATÜRK bu bölgede bulunan ormanları köylülere tapu karşılığı dagıtmış.bu yöre inanların geçim kaynağı ise orman ürünleri ve hayvancılık.o kadar iyi korunuyorki bu bölgedeki ormanlar belkide bir asırdır hiç yangın çıkmamış bu bölgede.

Mehmet Can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2008, 03:33   #2
Ağaç Dostu

Oğuz Karsan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-12-2006
Galeri: 181
İşte özelleştirilmesi için bir örnek

Merhaba,

Sn.enigma_6643'ün yazısı sanıyorum bazı olayların nedenini çözmemiz için bulabileceğimiz en güzel örnek.

Bölgeyi ben de çok ziyaret ettim ağaçlar ve orman sağlıklı, köylüler mutlu. Ağaçların hepsi düzenli dikilmemiş ama herkes ağacını tanıyor, biliyor. Bakımını yaptığı kadar kozalağından da faydalanıp para kazanıyor. Hiç küçümsenmeyecek büyüklükte kooperatifleri var. Bal da üretiyorlar.

Ayrıca bölgede turizmin sağladığı ticaretten de söz etmeli. Hem fide satıyor hem bal üretiyorlar. Problemsiz değiller ama keyifleri yerinde. Ben de orada yangın çıktığını duymadım.

İşte örnek. İlla ormanlarımızı özelleştirmenin, birilerine peşkeş çekme olacağını düşünüyorsanız, buyurun köylümüze zimmetleyelim.

Mesela beşer yıllık kontratlar ile isteyenlere verilip beş yıl sonunda ormanını güzelleştirip çoğaltana beceremeyenlerinki de verilir. Ödüller konulur. Teşvik edilir Vs. İstenirse olur.

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2008, 00:47   #3
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2004
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi enigma_6643 Mesajı Göster
belki de akp hümetinin bilmeden de olsun yapacağı en güzel şeydir. benİZMİR BERGAMA'ya bağlı kozak yaylasında yaşıyorum.zamanında ATATÜRK bu bölgede bulunan ormanları köylülere tapu karşılığı dagıtmış. bu yöre inanların geçim kaynağı ise orman ürünleri ve hayvancılık. o kadar iyi korunuyor ki bu bölgedeki ormanlar belki de bir asırdır hiç yangın çıkmamış bu bölgede.
Alıntı:
İzmir'in Bergama İlçesi Kozak mevkiindeki orman alanında yangın çıktığı bildirildi. Kozak Beldesi'nin Yukarıbey Köyü'nde başlayan ve halen beş hektarlık alanda etkili olan yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi. Yangın söndürme çalışmalarına Çanakkale ve Antalya'dan iki uçak, Marmaris'ten helikopter ve çevre ilçelerden 8 dozer, 18 arozöz, 120 işçi katılıyor.

09/08/2001
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=10539

Alıntı:
İzmir'in Bergama ilçesi Kozak Yaylası İncecikler mevkiinde önceki akşam henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Yangına ilk müdahaleyi Bergama Orman İşletme Müdürlüğü, Kınık ve Dikili ilçelerinden gelen itifaiye ekipleri, askerler ve yaklaşık 500 köylü yaptı.
Havanın kararması nedeniyle havadan müdahale edilemeyen yangın kısa sürede büyüdü.

Sabah, İzmir ve Denizli Orman Bölge müdürlüklerine ait 2 helikopter, 21 arozöz, 2 dozer, 100 orman işçisi de söndürme çalışmalarına katıldı ve yangın dün saat 09.30 sıralarında kontrol altına alındı. 40 hektar kızılçam ormanını kül eden yangının çıkış nedeni araştırılıyor.
Öte yandan Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde çıkan yangın 2 hektarlık alanda etkili oldu. Muğla'nın İkizceler mevkiinde çıkan yangın da yayılmadan söndürüldü.

15 Mayıs 2007
http://www.milliyet.com.tr/2007/05/15/guncel/gun10.html

Alıntı:
İzmir'in Bergama ilçesinde akşam saatlerinde çıkan ve 7-8 hektarlık ormanlık alanda etkili olan yangın kontrol altına alındı.

Kozak Marda dağlık bölgesinde başlayan ve nedeni henüz belirlenemeyen yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı.

Yangına Bergama, Kınık, Soma ve Balıkesir yangın söndürme ekipleri, vatandaşlar müdahale ederken, 4 helikopter de havadan destek verdi.

Kontrol altına alınan yangının ilk tespitlere göre 7-8 hektarlık alanda etkili olduğu belirtildi.

02 Temmuz 2008
http://www.kenthaber.com/Arsiv/Haber...er_419177.aspx

Bergama Kozak yazarak Google'da arattığım orman yangınlarından...
Yöreyi bilmediğim için, sözünü ettiğiniz Kozak yaylası ile bunların bağlantısını da bilemiyorum.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2008, 21:40   #4
Ağaç Dostu

Mehmet Can's Avatar

Giriş Tarihi: 31-03-2008
Galeri: 45
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=10539

http://www.milliyet.com.tr/2007/05/15/guncel/gun10.html

http://www.kenthaber.com/Arsiv/Haber...er_419177.aspx

Bergama Kozak yazarak Google'da arattığım orman yangınlarından...
Yöreyi bilmediğim için, sözünü ettiğiniz Kozak yaylası ile bunların bağlantısını da bilemiyorum.
saygıdeğer malina.öncelikle sizi araştırmacı tarafınız için kutluyorum.ama şu varki o bahsettiğiniz orman yangınlarının yöremizle alakası yoktur.ilginiz için teşekkürler.ayrıca kim bana kozak yaylasında orman yangını olduğunu kanıtlarsa ben tema vakfına bahışlamak üzere 1000 adet fıstık camı fidesi sözü veriyorum

Mehmet Can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2008, 15:15   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-05-2007
Ormanlarımız ve Özelleştirme.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi enigma_6643 Mesajı Göster
belkide akp hümetinin bilmedende olsun yapacağı en güzel şeydir.ben İZMİR BERGAMA'ya bağlı kozak yaylasında yaşıyorum.zamanında ATATÜRK bu bölgede bulunan ormanları köylülere tapu karşılığı dagıtmış.bu yöre inanların geçim kaynağı ise orman ürünleri ve hayvancılık.o kadar iyi korunuyorki bu bölgedeki ormanlar belkide bir asırdır hiç yangın çıkmamış bu bölgede.

Merhabalar !

Enigma_6643 arkadaşımızın yazdıklarını okuyunca ve bunu özelleştirmeye örnek gösteren arkadaşımızın yazdıklarını okuyunca nutkum tutuldu. Birisinde yöre halkının kalkınması ve geçimini sağlaması için adaletli bir dağıtım ve insanımızı işin içine katma var ve doğru olan bu bunun tersini savunmak bu ülke insanına ve yaşayanına saygısızlık.

Diğerine gelince özelleştirmeyi yaşayan birisi olarak şunu söyleyebilirim. Bizler hala cicili bicili bir şey sanıyoruz özelleştirmeyi. Özelleşecek ve problemler bitecek mantığını bir türlü çözmüşte değilim doğrusu. Bakanımızdan sade vatandaş olarak bizlere kadar çoğumuz bir şeyin farkında değiliz bunlar bizim değilki bizden öncekilerin. Bize bırakmasalar ne yapacaktık merak ediyorum. (X ) şahıs veya şirketi işletmesini aldı ormanın diyelim. Koruyacağınınımı sanıyorsunuz. Diğer yapılan özelleştirmeleri bir incelersek ne demek istediğim açık açık görülebilir.

Gazinin yaptığının mantığını anlamak o kadarda zor değil. Asıl sahibi işin içine katıp ona sahip çıkmasını sağlamaktan başka bir şey değil. Hala geçte değil diye düşünüyorum. Benim bunları yazmaktaki amacım kimseyi kötülemek veya birilerine yaranmak falanda değil. Çözümün bu olduğuna inanıyorum. Sizler farklı düşünebilirsiniz onada saygı duyarım.

Saygıyla.

Düzenleyen cemal.S : 18-08-2008 saat 17:58 Neden: Çok küçük bir ilave. Cümle düşüklüğü
cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025