agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Orman, Ormancılık, Orman Yangınları, Ağaçlandırma
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-09-2005, 11:11   #1
botanist

Giriş Tarihi: 23-06-2005
Galeri: 3
Arkadaşlar birde şu açıdan düşünün; Üniversiteler bilimin geliştirilmesi ve toplumun bilinçlendirilmesi amacıyla kurulmuştur. Yani bu kurumları birer meslek lisesi gibi düşünmememiz lazım. Sonuçta insan kendisini bu kurumlarda geliştirmek ve rakiplerinden bir adım daha önde olmak zorundadır. Günümüz bunu gerektiriyor. Eski camlar artık bardak oldu. Artık bunu böyle kabul etmek ve bu hedefte kendimizi geliştirmek mecburiyetindeyiz. Artık yan dal dersleri alarak hem orman mühendisi hemde peyzaj mühendisi olunabilmektedir. Bunun ardından zaten iş sizi takip edecektir. İnsana yatırımı bir kenara koyarak sonuca ulaşılamayacağı kanaatindeyim. Unutmayın ki her yıl üniversite sınavına giren 1.8 milyon öğrenciden sadece 150 bin kişi dört yıllık bir bölüme yerleşebiliyor. Bu sayı sizce fazlamı???????

botanist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2005, 11:47   #2
Ağaç Dostu

sezinci's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2004
Galeri: 28
Botanist doru söylüyorsun üniversiteler bilimin geliştirilmesi için kurulmalıdır. Ama biz ülkemiz için konuşuyoruz. Bizde durum böyle mi? türkiyede kaç üniversite var bilmiyorum ama bunlardan birkaç tanesi kaliteli eğitim veriyor. Konumuz orman fakülteleri olduğu için ondan örnek vereyim. İstanbul ve KTÜ haricinde diğer üniversiteler meslek liseleri gibi eğitim vermektedir. Bana bir çok stajer öğrenci geliyor bu öğrencilerin aldıkları eğitimleri edindikleri bilgileri kendimle karşılaştırıyorum arada epeyce fark olduğunu görüyorum.

Ayrıca sen de bilirsin ki bu iki üniversitede tezlerini bir türlü hocalarına kabul ettirememiş bir çok araştırma görevlisi diğer üniversitelere doçent ünvanı alarak gittiler. Bu bile kalite farkını hemen gösteriyor.

Şunu da iddia ediyorum -hiç darılmaca gücenmece olmasın- ormancılık konusunda Orman Genel Müdürlüğü birçok üniversiteden ve araştırma enstitülerinden daha ileride.

sezinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025