![]() |
|
|
![]() |
#1 |
agaclar.net
|
Orman yangınları fotoğrafları var mı? Aslında bunu yazmaya/sormaya utanıyorum. O sırada kim fotoğraf çekmeyi düşünür ki... Ama ancak gözlerimizle görünce kafamıza dank ediyor gerçeği de var. Bunun için sordum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yangın esnasında fotoğraf ve film çekerek olayın gelişme sürecini kaydetmek ve eğitim amaçlı kullanmak için mutlaka yapılması gerekir diye düşünüyorum.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Bu bir organizasyon işi. Yangını biz bir savaş olarak değerlendiririz. Yangına fiilen müdahale edenlerin, takviye destek gerekliyse onu organize edenlerin, Araç ve müdahale ekiplerini yönlendirenlerin,hatta çalışan insanların yiyecek ve su ihtiyaçlarını karşılayanların görevleri ayrıdır. Her yangında bu görevler aksatılmadan yapılmaya çalışılır. Ayrıca Orman Bölge Müdürlüklerinin halkla ilişkiler birimleri vardır. Bunlar da basını ve halkı bilgilendirmek yangında fotoğraf ve film görüntüleri almakla görevlidirler. Ama ilk etapta yangının söndürülmesi amaçlandığı için yağunluk söndürme çalışmalarındadır. Bu nedenle hemen kontrol altına alınan ve södürülen yangınlarda görüntü almaya pek vakit olmuyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
agaclar.net
|
Yakın bir zamanda TV de izlemiştim. Siz de rastlamış olabilirsiniz. Yol sorunu yüzünden araç yukarıya çıkamadığı için, orman yangınını söndürmeye, kucaklarına aldıkları su bidonları ile gidiyorlardı... Aklımda bu görüntü ile yukarıdaki cümleleri yazmıştım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
cedrus libani
Giriş Tarihi: 03-06-2005
|
Yangın sezonu başladı... Aman dikkat aman dikkat!!! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |