agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Orkide Türleri (https://www.agaclar.net/forum/orkide-turleri/)
-   -   Odontoglossum ve türevleri Oncidium Cambria v.d. (https://www.agaclar.net/forum/orkide-turleri/4520.htm)

Oğuzhan 29-01-2010 19:37

Maşallah hepsi pek güzel açmış.

ELA-M 27-03-2010 18:16

1 Eklenti(ler)
Eklenti 132377
bu da benim cambria'm

eylems 27-03-2010 20:59

Oğuzhan sendekiler açmadı mı?

kopshtar 10-06-2011 09:08

1 Eklenti(ler)
Her yıl tek dal açan oncidium bu sene coştu. Kapalı balkondaki kokuyu anlatamam. Bir de çok ilginç bir şey keşfettim keşke video olarak koyabilsem. çiçeğin ucundaki kapsül gibi başlık dokununca düşüyor ve elinize polen kesesi yapışıyor. Elinizi sallasanız dahi düşmesi mümkün değil. Ancak diğer bir çiçeğin dişi organına dokundurduğunuzda hemen kendini bırakıp oraya yapışıyor. İnanın ilk keşfettiğimde şok oldum. Doğa mucizelerle dolu. Fotoğraflayabilirsem yayınlamayı düşünüyorum.

İlkin 10-06-2011 11:36

Çiçekler harika görünüyor, bayıldım bu görüntüye. Ellerinize sağlık...
Doğa mucizelerle dolu gerçekten de...

kopshtar 30-06-2011 15:12

4 Eklenti(ler)
İşte beni şaşırtan keşfimi fotoğraflarla veriyorum.

1. Fotoğrafta çiçeğin üreme organının üzerindeki beyaz başlık görünüyor
2. Fotoğrafta başlık dokunmayla düşmüş ve polen kesesi elime sineğin emme organı gibi yapışmış durumda. Ne kadar elinizi sallasanızda düşmüyor.
3-Yere düşen beyaz başlık.
4-Diğer bir çiçeğin dişi organına dokunduğu anda kendini bırakıyor ve döllenme gerçekleşiyor.

Doğa gerçekten mucizelerle dolu ve şaşırtıcı bir bilinç barındırıyor.
Yorumu size bırakıyorum.

eylems 30-06-2011 15:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kopshtar (Mesaj 819977)
her yıl tek dal açan oncidium bu sene coştu. Kapalı balkondaki kokuyu anlatamam. Bir de çok ilginç bir şey keşfettim keşke video olarak koyabilsem. çiçeğin ucundaki kapsül gibi başlık dokununca düşüyor ve elinize polen kesesi yapışıyor. Elinizi sallasanız dahi düşmesi mümkün değil. Ancak diğer bir çiçeğin dişi organına dokundurduğunuzda hemen kendini bırakıp oraya yapışıyor. Inanın ilk keşfettiğimde şok oldum. Doğa mucizelerle dolu. Fotoğraflayabilirsem yayınlamayı düşünüyorum.

süper açmış.bende de vardı bundan ama hep sattım.çok güzel kokusu var hatta damla şelkinde balı var.

kopshtar 22-07-2011 15:02

Teşekkürler Eylems. En sorunsuz ve beni üzmeden sürekli açan bir tür.
Kokusu da cabası :)

canannuman 10-02-2012 16:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kopshtar (Mesaj 829833)
İşte beni şaşırtan keşfimi fotoğraflarla veriyorum.

1. Fotoğrafta çiçeğin üreme organının üzerindeki beyaz başlık görünüyor
2. Fotoğrafta başlık dokunmayla düşmüş ve polen kesesi elime sineğin emme organı gibi yapışmış durumda. Ne kadar elinizi sallasanızda düşmüyor.
3-Yere düşen beyaz başlık.
4-Diğer bir çiçeğin dişi organına dokunduğu anda kendini bırakıyor ve döllenme gerçekleşiyor.

Doğa gerçekten mucizelerle dolu ve şaşırtıcı bir bilinç barındırıyor.
Yorumu size bırakıyorum.

Çok güzel bir çiçekmiş şaşırdım huyuna.

canannuman 11-02-2012 18:28

Sanıyorum bu sıralar Bauhousta bundan var çok güzellerdi ama cesaret edemedim.

tarumok 28-02-2012 19:11

Bu türün bakımı hakkında biraz bilgi istesem sayın hocam.Hangi sıcaklıkları dah çok sever?

fzthalil 28-02-2012 23:01

Sayın Praecox Hocam,
Bauhaus'tan aldığım bir Oncidium'umun çiçeklerinden ve çiçeklerin çiçek sapına bağlandığı yerlerinden şeffaf bir sıvı akıyor. Biraz komik ve merakımdan bu sıvının tadına baktım:D Tadı daha ağırlıklı şekerli ama biraz da tuzlu gibi. Sizce bu sıvı nedir ve neden aktı?

praecox 29-02-2012 09:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fzthalil (Mesaj 918193)
Sayın Praecox Hocam,
Bauhaus'tan aldığım bir Oncidium'umun çiçeklerinden ve çiçeklerin çiçek sapına bağlandığı yerlerinden şeffaf bir sıvı akıyor. Biraz komik ve merakımdan bu sıvının tadına baktım:D Tadı daha ağırlıklı şekerli ama biraz da tuzlu gibi. Sizce bu sıvı nedir ve neden aktı?

Tekrar yazayım...

gece gündüz gereğinden fazla ısı farklılıklarında terlemenin yoğunlaşmış hali kısacası bitkinin özsuyunun kıvamlaşmış hali. Bu doğal bir durum ise de bu bu damlacıklar mantar üremeye uygun ortamlar teşkil eder.

fzthalil 29-02-2012 09:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi praecox (Mesaj 918338)
Tekrar yazayım...

gece gündüz gereğinden fazla ısı farklılıklarında terlemenin yoğunlaşmış hali kısacası bitkinin özsuyunun kıvamlaşmış hali. Bu doğal bir durum ise de bu bu damlacıklar mantar üremeye uygun ortamlar teşkil eder.

Teşekkürler hocam. O zaman bu damlacıkları gördüğüm yerde temizlemem gerek..

Süha Şendoğan 06-03-2012 14:27

5 Eklenti(ler)
Orkide sevgisi başlayınca insan ne çok çeşidi varmış demekten kendini alamıyor ve birtane de bu cinsten olsun demeden geçemiyor.
Sanırım tüm sevenler benim gibi düşünüyor, ne dersiniz?

tarumok 06-03-2012 14:35

çok güzelmiş süha bey.

Süha Şendoğan 06-03-2012 14:54

Evet Murat bey, ******* güzel bir görüntüsü var.
Size bahsettiğim ithalatçıdan bu hafta gelen orkidelerden biri.

merkürvenüs 15-03-2012 18:19

Merhaba Süha bey, iki gün önce bauhaustan 46 numaralı mesajınızdaki orkideden aldım. Bendeki biraz daha koyu pembe, benekli kısmıda açık-koyu pembe. Başlığı okudum ama bakımı konusunda pek ayrıntı yok. Nasıl bir bakım uyguladığınızı anlatabilirseniz sevinirim? Soğuk sever deniyor, bu durumda içeride mi tutulmalı? yoksa balkonda mı?

Asya_lotus 16-03-2012 22:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi merkürvenüs (Mesaj 925982)
Merhaba Süha bey, iki gün önce bauhaustan 46 numaralı mesajınızdaki orkideden aldım. Bendeki biraz daha koyu pembe, benekli kısmıda açık-koyu pembe. Başlığı okudum ama bakımı konusunda pek ayrıntı yok. Nasıl bir bakım uyguladığınızı anlatabilirseniz sevinirim? Soğuk sever deniyor, bu durumda içeride mi tutulmalı? yoksa balkonda mı?

s-n merkürvenüs - balkon kapalı mı ve gündüz ne kadar derece orda? Gündüz er 15-18 derece oluyo, rahat bırakabilirsiniz. Ayrıca, bu güzelligi adını da buldum :rolleyes: : Burrageara Nelly Isler (Mehrgattungshybride Cochlioda x Miltonia x Odontoglossum x Oncidium ).

merkürvenüs 16-03-2012 22:39

Maalesef sn.Asya lotus kapalı değil, bu nedenle kışın olmaz sanıyorum. Su ihtiyacı nasıl biliyormusunuz? Phalaenopsislerimle birlikte duruyorlardı sabah güneş alıyorlar ve kalorifer peteğine yakındı, dün akşam iki yaprağında büzülme gördüm su verdim ve petekten uzağa taşıdım ama evim tek cephaden güneş aldığı için şuan durduğu yerde ışık sorunu olabilir. Çoklu çaprazlama yapmışlar bakımına bu yüzden mi zor deniyor?

merkürvenüs 17-03-2012 11:33

Sabah farkettim kokusu çok güzel:))

zanozan 24-04-2012 17:21

cambria orkid çiçek açma sorunu

4 Eklenti(ler)
Merhaba 6 ay evvel Ikea'dan aldıgım cambria tür orkidim eve getirdikten kısa süre sonra çiçeklerini döktü ve çiçek açan dalları sarardı... eylül veya ekim aylarında almıştım.. daha önce hiç bir bitki deneyimim olmadı arastırdım fakat bitkim sağlıklı mı degil mi çok bir kanıya varamadım henüz bu yüzden resim ekleyip tecrübelerinizden faydalanmak istedim .

Not : Haftada bir kere çay bardağı kadar su veriyorum sabahları..

Genel itibariyle saglıklı oldugu umuyorum :( fakat bir kaç siyah benek ve çatlaklar beliriyo yapraklarında....

Bir de aldıgımda olmayan bi yeni dal sürdü simdi baya büyüdü o biraz mutlu ediyo simdilik :)

Saygılar

zanozan 04-05-2012 12:45

yok mu hiç ilgilenen :(

fzthalil 05-05-2012 19:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zanozan (Mesaj 959342)
yok mu hiç ilgilenen :(

Sayın Zanozan,
ne kadar faydalı olur bilemem ama benim bu tür orkidemde de aynı problem var ve iki adet yavru çıkarıyor.. yani bu problem olmasına karşın keyfi yerinde gibi ve sizinki de sağlıklı görünüyor yapraklarının uç kısımları hariç.. cymbidium başlığında buna benzer birşey de ben sormuştum, hocalarımız bana doğada hiçbirşey kusursuz değil demişlerdi ve öyle orkideyi götürücü bir maraz değil ziyanı olmaz demişlerdi ve dedikleri gibi de oldu ilerlemedi kaldı öyle... hızlı ilerlemiyorsa çok da sorun değil gibi, hocalarımız daha iyi bilirler..

zanozan 05-05-2012 23:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fzthalil (Mesaj 960301)
Sayın Zanozan,
ne kadar faydalı olur bilemem ama benim bu tür orkidemde de aynı problem var ve iki adet yavru çıkarıyor.. yani bu problem olmasına karşın keyfi yerinde gibi ve sizinki de sağlıklı görünüyor yapraklarının uç kısımları hariç.. cymbidium başlığında buna benzer birşey de ben sormuştum, hocalarımız bana doğada hiçbirşey kusursuz değil demişlerdi ve öyle orkideyi götürücü bir maraz değil ziyanı olmaz demişlerdi ve dedikleri gibi de oldu ilerlemedi kaldı öyle... hızlı ilerlemiyorsa çok da sorun değil gibi, hocalarımız daha iyi bilirler..

Teşekkür ederim sayın fzthalil,

benim en büyük sorunum sanırım nemli ortam yaratamamam, ögrenci yurdunda kalıyorum tek göz oda biraz kısıtlı imkanlar ama umudumu yitirmedim bakalım umarım bir gün çiçek açar tekrar benim asıl merak ettiğim bir diğer konu bu sararan dalları kesmem gerekir mi yoksa bu sekilde kalmaları mı daha iyidir

fzthalil 05-05-2012 23:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zanozan (Mesaj 960473)
Teşekkür ederim sayın fzthalil,

benim en büyük sorunum sanırım nemli ortam yaratamamam, ögrenci yurdunda kalıyorum tek göz oda biraz kısıtlı imkanlar ama umudumu yitirmedim bakalım umarım bir gün çiçek açar tekrar benim asıl merak ettiğim bir diğer konu bu sararan dalları kesmem gerekir mi yoksa bu sekilde kalmaları mı daha iyidir

nemli ortam için benim de kullandığım şu yöntemi kullanabilirsiniz altına koyduğunuz tabağı biraz da yüksek kenarlı bir tabak ile değiştirip tabağın içine yaklaşık 1cm kadar yükseklik oluşturacak kadar temiz taşlar koyup içine bir miktar su koyup saksıyı onun üzerine koyabilirsiniz. su bitince tekrar tekrar koyup nemli ortamı oluşturabilirsiniz. ve şunu da yapın derim, parfümcüden hiç kullanılmamış parfüm şişesi alın ve her sabah ve akşam su ile fısfıslayın.. ayda bir de sıvı besin verseniz çok iyi olur..
saygılar...

Asya_lotus 27-06-2012 23:52

Ornitophora radicans

2 Eklenti(ler)
IOSPE PHOTOS

Uzun zamandır bu tür orkide istiyordum. Sonunda rüya gerçek oldu :rolleyes::

Eklenti 312974

Bu gibi çiçek olmalıdır:

Eklenti 312975

nılgun_dogan 04-07-2012 00:47

Geçen yıl aldığımı açtıramadım bende hazır açmışını bulmuşken kaçırmadım aldım bakımı hakkında çokta detaylı bilmiyorum yanlışım var ama nerde bilemedim gelişiyor keiki veriyor çiçeklenme yok.

http://lh4.googleusercontent.com/-Yl...248_030712.jpg

http://lh5.googleusercontent.com/-ql...251_030712.jpg

Ziya Soner 04-07-2012 19:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nılgun_dogan (Mesaj 993777)
Geçen yıl aldığımı açtıramadım bende hazır açmışını bulmuşken kaçırmadım aldım bakımı hakkında çokta detaylı bilmiyorum yanlışım var ama nerde bilemedim gelişiyor keiki veriyor çiçeklenme yok.

http://lh4.googleusercontent.com/-Yl...248_030712.jpg

http://lh5.googleusercontent.com/-ql...251_030712.jpg

Olağanüstü,sabırlı olun ,çiçekte verecekler.
Saygılarımla

birtancan 14-08-2012 20:31

Elimde olan Cambria hibrid orkidem aldığımdaki çiçeklerin bitmesinin ardından yaklaşık 1 ay içinde 3 adet çiçek çıkardı. Ancak çiçekler sağı uzamadan gövdeden çıktığı yere çok yakın bir yerde açtı. O bölgede sıkışıp kaldılar. Bunun sebebi ne olabilir? Acaba ilk açmayı sağlamak için kullanılan hormonların bir etkisi olabilirmi? Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025