agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Orkide Türleri (https://www.agaclar.net/forum/orkide-turleri/)
-   -   Cymbidium (https://www.agaclar.net/forum/orkide-turleri/3528.htm)

yunus2321 04-01-2014 18:11

4 Eklenti(ler)
Kartında yazdığına göre

Phalaenopsis Exculisive orkidem ise sadece çiçekleri soldu sanırım yaprak durumları iyi gördüğüm kadarı ile.

Onunda içinde çürük ve boşalmış kökler görünüyor özellikle yandan çıkanlara dokunduğumda sünger gibi.

Yaprak uzunluğu 25 cm civarı saksı uzunluğu ise 10 cm

yunus2321 04-01-2014 18:16

3 Eklenti(ler)
Ve son olarak Dendrobium dancingflora

Arkadaşlar bu orkidelerin yeri burası değil ama yazmışken hepsi aynı yerde olsun dedim takibi daha kolay olur.

bunda da Çiçekler biraz zarar görmüş biraz. Yapraklarda ezilme var ve Don vurmuş olduğu görülüyor. Bir de Yapraklara dokunduğunuzda hamur gibi yapışıyor. Üst tarafta da kuruma var .

Sanırım bu Minyatür bir tür. Çünkü Çiçek 25 cm civarı saksıda 10 cm filan

Evet saygı değer üstadlar cavaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum İyi akşamlar teşekkürler.

praecox 07-01-2014 15:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yunus2321 (Mesaj 1238341)
Merhaba arkadaşlar

Arkadaşımın Hollanda dan bana getirdiği orkidelerime Maalesef don vurdu Tabii bunun büyük bir sebebi de kargo süresinin maalesef Türkiye içinde 4 gün olması
( Pazara denk geldiğinden)

Gelen Türler Cymbidium, Phaleneopsis ve dendrobium.

Şimdi fotolarından benim ne yapmam gerektiğini açıklarsanız sevinirim.

Cymbidium en fazla etkilenen nerede ise

Çiçekleri mahvoldu hemen her gün 2-3 çiçek gidiyor sanırım çiçek sapları da gidiyor sarardı çünkü bunları da kesmem gerekiyor mu?

Şimdi bunların harçlarını hepsini döküp yerine yenisini mi eklemem gerekiyor yoksa sadece çürümüş ve don vurmuş köklerimi temizlemem gerekiyor.

Eğer harcını değiştirmem gerekirse ne ile değiştirmemi tavsiye edersiniz.

sanırım 3 kök gibi duruyor bunları ayırma işlemi yani çoğaltma yapmalımıyım hazır saksısını dökmüşken.

Orkidelerinize don vurmuş ise hücrelerin patlayıp çürümeye başlaması demekir ki şu etapda sizin yapabileceğiniz pek bir şey yok.

Normal oda ısısnda bekletin. sulamayı oldukça azaltın. ilkbahara kadar bekleyin yeni sürgünler verirse o zaman çürüklerden arındırıp saksı harcı değişimini düşünebilirsiniz. Bu türlerin içinde soğuğa en dayanıklı olanı cymbidiumdur diğerlerine bir şey olmazsa cymb.e pek bişi olmaz ancak pseudorizomları bayağı hasarlı görünüyorler.

yunus2321 07-01-2014 17:33

Teşekkürler Praecox

Aslında cevap gelmeyince ben hepsini döküp sert temizliğe düştüm.

Dendrobium için aynı harç aynı saksı olmak üzere yaprak temizliği ve çiçek saplarını kestim. Bitki kendini kurtarsın diye.

cymbidiumun da çiçek saplarını hepsini kestim zaten uçlardan sararmaya başlamıştı. Saksısından çıkaramadımığım için saksıyı kestim. Bir de baktım ki toprak diye bişi kalmamış her yer kök. Yani saksı sadece şeklini almış beyaz sert kök olmuş daha önce hiç böyle bişi görmedim. şimdilik biraz büyük bir saksıya yanlarına toprak koymadan sansi saksı içinde saksı gibi bir şekilde bekletiyorum . Biraz köklerine ve yapraklarına su püskürttüm oturma odasında oda sıcaklığında bekliyorlar hepsi.

Phal ise onunda çiçek Saplarını 3. boğumdan sonrasını hepsini kestim kök temizliği yaptım aynı saksı ve aynı harca diktim. yanlız harçları fazla yok onları direk torf mu kullanıyım yoksa hazır orkide toprağımı ekliyim. Çünkü özellikle Phal ağır olduğundan saksısı da küçük olduğu için harçta az tabi hemen devriliyor bunu büyük bir saksıya alıp toprak takviyesimi yapalım?

yardımlarınızı bekliyorum.

söğütsalkım 28-01-2014 16:33

ben cybidium sahibi olmak istiyorumda acaba nerden veya kimden temin edebilirim saygılar

dinozor 28-01-2014 16:39

Sayın söğütsalkım, Sayın Ziya Soner ile görüşebilirsiniz, sitede iletişim bilgileri mevcut. Ayrıca kimi çiçekçilerde ve yapımarketlerde de bulabilirsiniz.

Ludisa Excellence 17-03-2014 22:33

1 Eklenti(ler)
Bunlar da deney bitkilerimden, sonuçlar gayet olumlu şimdilik :))

Eklenti 476639

söğütsalkım 11-02-2015 16:17

Arkadaşlar merhaba bende bir cybidium orkidesine sahip olmak istiyorum bauhaus veya koçtaş ta satılır mı saygılar

dinozor 11-02-2015 17:25

Sayın söğütsalkım, her zaman olmuyor fakat ara ara geliyor.

söğütsalkım 12-02-2015 20:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dinozor (Mesaj 1355367)
Sayın söğütsalkım, her zaman olmuyor fakat ara ara geliyor.

:D sayın dinazor bende koçtaş ta bu türe rastladım verdiğiniz bilgiler için teşekürler

shenile 13-02-2015 17:04

sn söğütsalkımı cymbidumun fiyati neydi? siz aldiniz mi? aldiysaniz resim ekler misiniz !!! baska orkide türleri varmiydi ?

söğütsalkım 14-02-2015 13:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi shenile (Mesaj 1355986)
sn söğütsalkımı cymbidumun fiyati neydi? siz aldiniz mi? aldiysaniz resim ekler misiniz !!! baska orkide türleri varmiydi ?

Sayın Shenile fiyat olarak 30 lira civarındaydı. Başka orkide türü olarak phalaenopsis orkidesi de vardı. cybidium orkidesi ise ara ara geliyor. eyer koç taştan alıcak sanız orkideler sağlıklı oluyor. :D hata üç yıl önce bir palaenosis aldım tam 22 çiçek açtı saygılar.:)

uyap 14-02-2015 21:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi söğütsalkım (Mesaj 1356197)
Sayın Shenile fiyat olarak 30 lira civarındaydı. Başka orkide türü olarak phalaenopsis orkidesi de vardı. cybidium orkidesi ise ara ara geliyor. eyer koç taştan alıcak sanız orkideler sağlıklı oluyor. :D hata üç yıl önce bir palaenosis aldım tam 22 çiçek açtı saygılar.:)

İki ay kadar önce ben de koçtaşta bir cymbidiuma vurulmuştum ama fiyatı 100 lira olunca geri bırakmıştım. Acaba daha küçük boyları mı gelmiş çünkü phal orkideler bile 26 civarıydı.

Ahmet 15-02-2015 02:17

Cuma günü Bauhaus da gördüm. Yanlış hatırlamıyorsam fiyatı 49.90 TL.

söğütsalkım 15-02-2015 13:53

Sanırsam bölgelere ve toptan fiyatına göre değişiyor.(:

sar-dunya 15-02-2015 17:04

Piyasada değişik boylarda cymbidium var, boy da fiyatların farklı olmasına neden olabilir.

Kesme çiçek olarak satılan cymbidiumlar gibi kocaman çiçekli olanlar oldukça büyük.

shenile 11-03-2015 17:32

bugün istanbul eminönün gittim gezinirken gözüme bir yerde cymbidium carpti fiyatini sordum 120 tl dedi :D direye carpmiş kadar oldum 20 tl yi duyunca ama cok güzeldi lakin o kadar bir cicek icin de veremem :)

ahmeter 13-03-2015 14:59

Cymbidium
 
3 Eklenti(ler)
Yetiştirmenizi tavsiye ederim çiçekli iken fiyatları yüksek çiçeği geçtilten sonra alırsanız fiatları düşüyor
İstanbul iklimine uygun şimdi tam alma zamanı

ahmeter 13-03-2015 15:12

Cymbidium
 
1 Eklenti(ler)
Değişik renkleri var en fazla krem .ve açık sarı hafif kokulu olanlarıda var

shenile 13-03-2015 23:49

sn. ahmeter orkidelerin renkleri gercekten cok hos lakin birsey sormak istiyorum bu orkideler bahcede mi bana mi öyle geldi? :)

ahmeter 14-03-2015 06:46

Cymbidium
 
1 Eklenti(ler)
Sayın Hanımefendi
Evet bahçedeler Cymbidium 5 dereceye kadar dışarda kalabilir ,ancak çiçek açması için 15 derece bir ortamda olması lazım ,serada çiçeklendiler bahçeye aldım bir kısmı halen serada ve evde
İyi günler

shenile 15-03-2015 13:58

cok güzeller masallah yaaaa harika gözüküyorlar ben teras katinda kaliyorum balkonumun üstünü pergüleyle kapatik bide pimapenle kapatacam acaba orkideler kisin o soga dayanirlar mi ? bende böyle bitane cymbidium istiom :( ne olcakti ki benim de kücük bitane olsaydi :(

ahmeter 15-03-2015 15:33

Cymbidium
 
2 Eklenti(ler)
Cymbidium
Özel koleksion ,satış yapmıyorum

naturelee13 16-03-2015 09:27

Merhabalar,

Bende de bir cymbidium var. Nerdeyse 2 senedir cicek acmiyordu ciceklerini doktukten sonra bir suru surgun verdi ama hep yaprak olarak durdu.
Sonunda gecen aylarda 3 dalla birlikte 11 tomurcuk oldu. Fakat tomurcuklarin yarisi acamadan geri soldu ve diger cicekler tam acip buyumedi ve yine hizlica kuruyup dokuldu.

Cok sicak sevmediklerini biliyorum, direkt gunes gormuyor cok fazla sulama da yapmiyorum ama bir turlu ortami sevdiremedim sanirim.

Bana vereceginiz tavsiyelere ihtiyacim var.

Ayni sekilde 3 tane phal. cinsi orkidem var. 2 tanesi cok guzel actilar 9 tane cicekleri var. (Bunlarda daha once nazliydi)

Fakat diger orkidem hala acmadi. Gecen senede kocaman bitki 2 cicek acmisti. Ayrica bir yavru da vermisti ve ayirmadim buyuk bir saksidalar ikiside cunku ayirmak cok zordu kokleri yoktu ve bitkiye zarar veriyordum ayirmaya calisirken. Fakat o da buyumedi. Topraklarini da degistirdim ustadlardan aldigim karisimla fakat hala cicek vermiyorlar. Artik moralim bozuluyor. :((

Bir de cymbidiumun yaz aylarinda bakimi nasil olmali? Simdiden cok tesekkur ederim.

ahmeter 04-04-2015 22:06

Cymbidium
 
2 Eklenti(ler)
Bütün renkleri açtı

ahmeter 07-04-2015 15:28

1 Eklenti(ler)
cymbidium

ahmeter 07-04-2015 15:34

1 Eklenti(ler)
Cymbidium

Süha Şendoğan 07-04-2015 19:11

3 Eklenti(ler)
Bütün kışı balkonda örtü altında geçiren saksıların birinde 24 Şubatta çiçeklenen Cymbidium..

mesut_yanik 15-05-2015 09:10

http://markacicek.com/image.php?thum...kide.jpg&w=380

Merhablar yeni üye oldu kusura bakmayın yeri yanlışsa ve arkadaşın açtığı konuya yazdığım için. Resimdeki gibi pembe cymbidium aldım eşime. Şu anda vazoya duruyor. Bunu saksıya almalı mıyız ya da ne zaman alalım. Bu konuda bilgili olmadığımız için cesaret de edemiyoruz =(


http://markacicek.com/image.php?thum...kide.jpg&w=380

sar-dunya 17-05-2015 14:11

Merhaba,

Diğer birçok kesme çiçek gibi cymbidium da kesilen çiçeklerin saksıya dikilmesi yoluyla çoğaltılmaz.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mesut_yanik (Mesaj 1378854)
Merhablar yeni üye oldu kusura bakmayın yeri yanlışsa ve arkadaşın açtığı konuya yazdığım için. Resimdeki gibi pembe cymbidium aldım eşime. Şu anda vazoya duruyor. Bunu saksıya almalı mıyız ya da ne zaman alalım. Bu konuda bilgili olmadığımız için cesaret de edemiyoruz =(


mesut_yanik 18-05-2015 10:20

sar-dunya teşekkür ederim bilgilendirmen için =(

casper1 18-09-2015 14:46

Merhaba orkide severler, Özellikle Cymbidium orkide veya bulamazsam diğer çeşitlerden arıyorum malesef hiçbiryerde bulamadım bulduklarım internetten onlarda ateş pahası benimle orkidesinin minik bir parçasını ücreti ile paylaşmak isteyen arkadaş arıyorum bahçemde orkide çeşitlerinden mini bir sera yapmayı planlıyorum şimdiden desteğiniz için teşekkür ederim.

gülçitlembik 24-09-2015 23:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi casper1 (Mesaj 1410826)
Merhaba orkide severler, Özellikle Cymbidium orkide veya bulamazsam diğer çeşitlerden arıyorum malesef hiçbiryerde bulamadım bulduklarım internetten onlarda ateş pahası benimle orkidesinin minik bir parçasını ücreti ile paylaşmak isteyen arkadaş arıyorum bahçemde orkide çeşitlerinden mini bir sera yapmayı planlıyorum şimdiden desteğiniz için teşekkür ederim.

https://m.facebook.com/groups/1555003364751679
Bu grup size yardımcı olur uygun fiyatlı

casper1 27-09-2015 09:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülçitlembik (Mesaj 1411736)
https://m.facebook.com/groups/1555003364751679
Bu grup size yardımcı olur uygun fiyatlı

Grup kapalı

gubi 05-11-2015 20:29

Merhaba cattleya ve cymbidium ve bazi diger nadir bulunan orkide turleri satin almak icin facebook'tan 'Cambahçe' sayfasını takip edebilirsiniz. Ayrıca cambahce@gmail.com dan da yardimci oluyorlar.

min_isis 21-11-2015 21:06

selamlar.. bende ilk cymbidium'um aldım Ziya abiden.. bodrumda olduğunuz için size sormak istedim, kışın da mı dışarda tutuyorsunuz acaba

Cigdemistanbul 12-12-2015 02:12

Yurt dışından getirdiğimiz cymbidium üzerinde yazdığına göre 5 yaşında. Oldukça büyük. Yalnız üzerindeki çiçekler hızla döküldü. Hava değişimidir belki dedim. Zaten getirdiğimiz 12 orkidenin çoğu çiçeklerini döktü. Yan taraftan daha önce vermiş olduğu sap üzerindeki tomurcuklar hiç açmadan soldu. Yeşil yaprakları sağlıklı. Her sabah kontrollerini yapıyorum. Ayrıca gün içinde de sık sık kontrol ediyorum. Ancak bir böcek görünce ve çiçekler hızla solunca toprağına bir bakayım dedim. Yurt dışından gelme özel orkide torfu aldım. Saksıdan çiçeği çıkardım. Köklere oldukça sağlıklı görünüyordu. Hiç hastalıklı kök görmedim. Suyun içine daldırarak, Köklere zarar vermeden tüm toprağını temizledim. Bu sırada 2-3 tane kırkayak ve 1-2 tane tahta kurusu çıktı içinden. Tamamen temizleyip bir boy büyük yeni aldığım saksı ya diktim. Yaptığım işlemler doğru mudur? Istanbulda yaşıyoruz. Şuandan sonra yapmam gereken şeyler nelerdir? Batıya bakan güneş alan bir camın önünde duruyor. Cymbidiumlar soğuk sever deniyor. Onu kış mevsiminde ne tarafa koymam gerekir?

min_isis 29-12-2015 00:52

İlk çiçeğim
 
1 Eklenti(ler)
Değerli Ziya Soner abimizden aldığım Cymbidium'um ilk çiçeğini açtı heyecanlandım paylaşmak istedim. Ve bir soru. Yaprakları arada fısfıslayayım ama tomurcuklara gelmesinde bir zarar var mı

ahmeter 04-01-2016 12:13

Cymbidium
 
1 Eklenti(ler)
Benim güzellerim

Güler 04-01-2016 17:15

Bu güzellerin bir de kokusu olsaydı....


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025