agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Orkide Türleri (https://www.agaclar.net/forum/orkide-turleri/)
-   -   Cymbidium (https://www.agaclar.net/forum/orkide-turleri/3528.htm)

ahmeter 31-05-2016 14:00

cymbidium

1 Eklenti(ler)
2016 Son bakımlarını yaptık mart sonuna kadar serada idiler nısan mayıs yağmurlarına doysunlar diye açık havaya alıyoruz
Bu şekilde yapmanın büyük faydasını gördük fazla yağmur alırsa kök çürümesi oluyor belirtisi yaprak sararması derhal içeri alıyoruz bu sene 50 1 oldu
Şu an yağmur ihtimali olursa üstünü örtüyoruz önümüzde 10 gün yağmur gözükmüyor
Keçi gübresi şerbetine devam iyi günler

ahmeter 06-09-2016 12:01

Sayın Kelebek

2 Eklenti(ler)
Cymbidium
Evde yetiştirilebilen bir harika orkide benim onlarla baraberliğim yarım asrı geçti
Kışa doğru Bahausa geliyor biraz fiatlı ama değer sizlerle bir ömür yaşar tavsiye ederim
Bakımı diğer orkide türlerinden kolay ben biliyorum siz şimdi bütün mesajlarımı tek tek okuyacaksınız ve Cymbidium resimlerimi göreceksiniz
Kolay gelsin iyi günler
Not - Çiçek açmazdan evvel ve açmış hali

orkide-filizi 04-12-2016 14:45

2 Eklenti(ler)
Merhaba. Öncelikle cymbidiumların bakım şartlarını araştırdım ve yaklaşık bir aydır bende olan cymbidiumuma ona uygun bakmaya çalışıyorum aydınlık ve serin bir yerde bakıyorum. fakat bir şeyler ters gidiyor gibi geliyor. Atladığım nokta nedir tam anlayamadım fakat bitkinin alttan verdiği filiz bir aydır uzamıyor. Normalde bu kadar yavaş mı uzarlar? Bunu internetten orkidelerle ilgilenen bir kaç kişiye sordum. Biri gelişimin durmasını ve yapraklarda siyah lekelerin olmasını mantar enfeksiyonuna bağladı. Eğer öyleyse ne yapmam gerekir? Hangi ilacı kullanmalıyım?

Bir diğer kişi ise bitkimin gelişiminin iyi olduğunu sadece susuz kalmış veya bulunduğu ortamı sevmemiş olabileceğini bu yüzden yavaş geliştiğini söyledi. Eğer sizler de bu konuda bilgili kişiler olarak yardımcı olursanız bitkimin hasta olup olmadığını, gelişim probleminin sebebini bulabilirim. Şimdiden teşekkürler

musk 04-12-2016 19:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi orkide-filizi (Mesaj 1488581)
Merhaba. Öncelikle cymbidiumların bakım şartlarını araştırdım ve yaklaşık bir aydır bende olan cymbidiumuma ona uygun bakmaya çalışıyorum aydınlık ve serin bir yerde bakıyorum. fakat bir şeyler ters gidiyor gibi geliyor. Atladığım nokta nedir tam anlayamadım fakat bitkinin alttan verdiği filiz bir aydır uzamıyor. Normalde bu kadar yavaş mı uzarlar? Bunu internetten orkidelerle ilgilenen bir kaç kişiye sordum. Biri gelişimin durmasını ve yapraklarda siyah lekelerin olmasını mantar enfeksiyonuna bağladı. Eğer öyleyse ne yapmam gerekir? Hangi ilacı kullanmalıyım?

Bir diğer kişi ise bitkimin gelişiminin iyi olduğunu sadece susuz kalmış veya bulunduğu ortamı sevmemiş olabileceğini bu yüzden yavaş geliştiğini söyledi. Eğer sizler de bu konuda bilgili kişiler olarak yardımcı olursanız bitkimin hasta olup olmadığını, gelişim probleminin sebebini bulabilirim. Şimdiden teşekkürler

Cymbidium konusunda sadece 1 yıllık bir tecrübem var. Yani pek bilgim yok. Kesin olarak söyleyebileceğim tek şey, yapraklardaki siyah noktacıkların mantar olduğudur. Bana gelenlerde o kadar yoğundu ki yapraklarda yesil zor görünüyordu. bunun için Captan kullandım ve su an anac olan bitkilerimde tek bir nokta bile yok. Diğer konularda daha deneyimli arkadaşlar yardımcı olacaktır.

orkide-filizi 04-12-2016 23:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi musk (Mesaj 1488645)
Cymbidium konusunda sadece 1 yıllık bir tecrübem var. Yani pek bilgim yok. Kesin olarak söyleyebileceğim tek şey, yapraklardaki siyah noktacıkların mantar olduğudur. Bana gelenlerde o kadar yoğundu ki yapraklarda yesil zor görünüyordu. bunun için Captan kullandım ve su an anac olan bitkilerimde tek bir nokta bile yok. Diğer konularda daha deneyimli arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Gerçekten çok teşekkür ederim mantar olup olmadığını bir an önce öğrenmem çok iyi oldu. Hemen mantar ilacı temin edeceğim. Umarım orkidem düzelir

ahmeter 10-12-2016 16:54

1 Eklenti(ler)
Hava güzel 12 derece hepsini bahçeye alip inek gübresi şerbeti verdim ve yoruldum çiçekleri açınça yorgunluğa değeçek

Benol Hazaroğlu 03-01-2017 18:48

1 Eklenti(ler)
Sonunda bende kavuştum. İnşallah bakabilirim.

Benol Hazaroğlu 03-01-2017 18:50

1 Eklenti(ler)
Bu renk te güzel.

jale simsek 13-05-2018 19:28

2 Eklenti(ler)
merhabalar orkideleri severim ve evimde bir cok orkide var ancak bu gun kizim tarafindan anneler gununde alinan orkidemin ne cins oldugunu ve nasil bir bakim uygulamak gerektigini internetde arastiriyorum ama tam olarak bir sey bulamadim kokunu gormedigi icin yumru kokmu yoksa normal phlanta cinsi orkideler gibimi bilmiyorum asagiya resmini ekliyorum bana cinsi ve bakimi hakkinda yardimci olabilirseniz cok seviniri simdiden cok tesekkurler

feyzon 05-06-2018 07:15

Cymbidium

Orkidenizin çeşidi cymbidium dur.

flapy 05-07-2018 09:45

Cymbidium orkidemin yaprak uçlarında kurumalar meydana geldi bunlar normal mi? Yoksa yanlış bişey mi yapıyorum?

mr3450 17-11-2018 16:54

çok yarayışlı bilgiler var elinize sağlık

Busra041 09-02-2022 09:42

Acemi bir orkide bakicisiyim

4 Eklenti(ler)
Merhabalar,

saz orkidesi ismiyle satin aldigim fakat saz orkidesine dair herhangi bir bilgiye ulasamayip arastirmalarim sonucunda cymbidium olduğuna karar verdiğim bitkim için bakim önerilerinizi almak istiyorum. Dar ve bol kok dolu saksidan cikartip kestane gubresi ile daha buyuk bir saksiya ektim. Aldigimda uzerinde cicekleri vardi. Arastirmalarimdan cymbidium bitkisinin soguk ortamlari sevdigini ogrenince balkonuma cikarttim. Boylece ciceklerinin tamamen kurudugunu gordum. Mevsimden mi kaynakli cicek dokme zamanindamiydi yoksa soguktan mi doktu bilemiyorum. Saksi topragi klasik orkide topragi mi olmaliydi? Yanlis birsey yapip bitkimi kaybetmek istemiyorum. Bazi yapraklarinda sararmalar meydana gelmis. Bilginiz varsa bakimini nasil yapmaliyim? Dogru ve saglikli bir gorunumemi sahip bilmek istiyorum. Yardimci olursaniz cok sevinirim.

ahmeter 14-02-2022 13:49

1 Eklenti(ler)
Cymbidium

ahmeter 05-03-2022 17:21

2 Eklenti(ler)
Cymbidium

ahmeter 19-03-2022 04:21

2 Eklenti(ler)
Cymbidium
Mayıs ayında bu işlemi yapabilirsiniz

ahmeter 28-11-2022 19:04

3 Eklenti(ler)
CYMBİDİUM
Yeni yavrular çiçeklenmeye başladılar

ahmeter 08-01-2023 18:47

1 Eklenti(ler)
CYMBİDIUM SORU SORABİLİRSİNİZ Yavru alınması özel harç

ahmeter 05-03-2023 18:49

2 Eklenti(ler)
Cymbidium Mart ayı çiçek açma zamanı

ahmeter 26-11-2023 18:36

1 Eklenti(ler)
Cymbidium güzelliği çiçeklerim facebook

ahmeter 18-03-2024 21:07

2 Eklenti(ler)
Biraz fazla çoğaldı satmayı düşünüyorum

ezo 24-03-2024 16:00

Ahmet bey merhaba 3 yıldır cymbidium cinsi orkidem hiç çiçeklenmedi aldığımda çiçekliydi. Toprağı normal orkide toprağı aydınlık direk güneş almayan dış mekanda toprağı ve gübrelemesi hakkında bilgi verebilirmisiniz çiçeğini görmeyi çok istiyorum. İyi günler

almuud 26-03-2024 17:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ezo (Mesaj 1623825)
Ahmet bey merhaba 3 yıldır cymbidium cinsi orkidem hiç çiçeklenmedi aldığımda çiçekliydi. Toprağı normal orkide toprağı aydınlık direk güneş almayan dış mekanda toprağı ve gübrelemesi hakkında bilgi verebilirmisiniz çiçeğini görmeyi çok istiyorum. İyi günler

Bu konuda gönderilen #60. mesaj sanırım sorularınıza cevap olacaktır. Sn. Ludisa Excellence önemli noktaları gayet güzel derlemiş.

İyi forumlar dilerim.

maktas61 27-03-2024 08:33

Üst resimdekinden satarsanız ben talibim Ahmet bey

maktas61 27-03-2024 08:59

Ahmet bey; Cymbidium için toprak harcı hazırlamayı daha önce yazmıştınız , mesajı bulamıyorum yardımcı olursanız sevinirim.(yanlış hatırlamıyorsam kavak talaşı vb. kullanmışsınız)

ezo 27-03-2024 19:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almuud (Mesaj 1623839)
Bu konuda gönderilen #60. mesaj sanırım sorularınıza cevap olacaktır. Sn. Ludisa Excellence önemli noktaları gayet güzel derlemiş.

İyi forumlar dilerim.

Aslında 11sayfayıda okudum Ahmet Bey mesajlarında keçi gübresi ve inek gübresi şerbetlerinden bahsetmiş bende ayrıntıları öğrenmek istemistim

ahmeter 28-03-2024 20:04

Cymbidium

2 Eklenti(ler)
Bir araya gelsek konuşaçak çok bilği var burada yazmak zor geliyor ekrana bakmak bana kısıtlı malüm şua ve gözler CYMBİDİUM SON SENELERİN FLAŞ ORKİDESİ CYMBİDİUM AHMETER BAHÇE FACEBOOK BİLGİLER VAR

ahmeter 11-02-2025 21:10

3 Eklenti(ler)
Cymbidium Yarın bilgilendireçeğim iyi akşamlar

ahmeter 12-02-2025 17:32

Ilğinin olmadığını gördüm iyi akşamlar

nevgül 20-02-2025 12:17

1 Eklenti(ler)
Bir tanecik Symbidium orkidem…Çok güzel ve hafif kokulu.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025