agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Orkide Türleri (https://www.agaclar.net/forum/orkide-turleri/)
-   -   Salep Orkideleri (https://www.agaclar.net/forum/orkide-turleri/3515.htm)

N.Akdas 31-07-2016 00:24

İngilizcesi olanlar ya da google çeviriyi kullananların işine yarayabilirim.
Birden fazla orkide türünü saksıda , bahçede yetiştiren biri.
Orchids

wakan 11-03-2018 21:30

2 Eklenti(ler)
Bilmiyorum doğru yere mi yazıyorum ama olsun.

12 yıldır devamlı çalıştığım yerde servise binerken beklediğim alanda ilk defa şöyle bir çimenlere çıkayım dedim. Adım atar atmaz gözüme iki tane güzellik ilişti, havalimanının göbeğinde kendi halinde iki güzel.
Fotoğrafarını çektim hemen, araştırdım tabii az evvel. Türlerini tespit ettim.(yanlışsa düzeltin lütfen)

1.ophrys oestifera
2.ophrys mammosa

ahmeter 11-03-2018 22:31

Teşekkürler doğru

ahmeter 17-03-2018 20:20

Dikkat

3 Eklenti(ler)
Resimdeki bitkiler salep bitkisi değildir

sakdag 19-03-2018 11:26

1 Eklenti(ler)
2012 yılından beri, her yıl takip ettiğim güzeller açmışlar. Bu yıl sayıları epey çoğalmıştı.;);)

Eklenti 668325

Lenova87 31-03-2018 22:42

Mrbb. Siteye yenı uye oldum.bu işe merak sardım ve bu işi yapıcam.salep yetıstırmek istiyrum.önce bi denemek istiyorum baktım tutuyo *** işi buyuturuzz.fıdelerı bir şekilde satın alıp temin ederim lakin asıl sorum şu; bu işi yasal olarak nasıl yapabilirim.biryere danısmam izin almam lazım mı ? İlçe tarıma gittim ben bu işi yapıcam devletın bı destegı projesı varmı dıye. Bölgemizde öyle bir uygulama yok denıldı.lakin arazıde salep var fakat bahce ortamında yetıstıren yok. detaylı bilgi alamadım yasal şekilde bahcemde yetıştırme hakkında.tek soyledıgı arazıden sokmek yasak izin cıkartırız jandarma refakatınde toplayabilirsin dendi.ben arazıden degil parayla satın alıp dırek bahceme dıksem ve herhangı bırı şikayet etse sorun olurmu??? Nerden baslayıp ne yapmam lazım.Buna kimse net cvp vermıyor??tecrubeli abilerim kardeslerim bilgi verirseniz sevınırımm...

Doku_Kültürcü 01-04-2018 15:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lenova87 (Mesaj 1535776)
Mrbb. Siteye yenı uye oldum.bu işe merak sardım ve bu işi yapıcam.salep yetıstırmek istiyrum.önce bi denemek istiyorum baktım tutuyo *** işi buyuturuzz.fıdelerı bir şekilde satın alıp temin ederim lakin asıl sorum şu; bu işi yasal olarak nasıl yapabilirim.biryere danısmam izin almam lazım mı ? İlçe tarıma gittim ben bu işi yapıcam devletın bı destegı projesı varmı dıye. Bölgemizde öyle bir uygulama yok denıldı.lakin arazıde salep var fakat bahce ortamında yetıstıren yok. detaylı bilgi alamadım yasal şekilde bahcemde yetıştırme hakkında.tek soyledıgı arazıden sokmek yasak izin cıkartırız jandarma refakatınde toplayabilirsin dendi.ben arazıden degil parayla satın alıp dırek bahceme dıksem ve herhangı bırı şikayet etse sorun olurmu??? Nerden baslayıp ne yapmam lazım.Buna kimse net cvp vermıyor??tecrubeli abilerim kardeslerim bilgi verirseniz sevınırımm...

Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsün'den Fatih Çiçek ile bağlantı kurun. E posta adresi: fcicek33@gmail.com

yesildost 21-06-2020 09:06

1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaslar. Samsun'da yaşıyorum benim fındık tarlamda bu bitkilerden çıkıyor eğer yumrularını alıp çoğaltmak istesem yine de özel izin gerekir mi?

Bu fotoda benden gelsin.

asdafas 03-10-2020 11:16

ticari salep tarlası kurmayı düşünüyorum hangi tür uygun birde ortalama 450 -500 rakımda yetiştirebilirmiyim

kizilsakal 18-11-2022 13:14

Meraklılar için şöyle bir videoya denk geldim. Ben de sevip paraya kıyıp tüketiyorum, keşke üretmek bu amcanın anlattığı kadar kolay olsa da zengin olsak :D

Doku_Kültürcü 18-11-2022 18:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kizilsakal (Mesaj 1618582)
Meraklılar için şöyle bir videoya denk geldim. Ben de sevip paraya kıyıp tüketiyorum, keşke üretmek bu amcanın anlattığı kadar kolay olsa da zengin olsak :D
https://www.youtube.com/watch?v=Ou9_FAoZujo

Gaza gelmeyin. Yetiştirmek o kadar kolay değil.

kizilsakal 30-11-2022 16:37

bahçeyle ilgili hiçbir şeyde gaza gelmemeyi öğrendim üstad :) ama vakti, sabrı, boş yeri olan için katma değeri yüksek bir ürün, denenebilir.

ahmeter 10-12-2022 13:17

2 Eklenti(ler)
Bende heveslendim arazide yer yer salep vardı olmadı olamıyor nedenleri uzun fındığa döndum memnunum fındık fidanları 4 sene geçen sene aldığımız fındıktan memnunuz yer Adapazarı Hendek

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025