agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Orkide Türleri (https://www.agaclar.net/forum/orkide-turleri/)
-   -   Phalaenopsis (https://www.agaclar.net/forum/orkide-turleri/3512.htm)

house-of-wax 05-03-2009 15:47

Biz olsak türleri kesin tehlikeye girerdi:)
Bizde de kimsenin bilmediği daha ne bitkiler var ama umursayan hiç yok zaten... Yok edenler ama bol:( Onlar bu bitkiyi koruduğu için umursamıyorlar... Bi nevi koruma sistemi gibi;)

house-of-wax 06-03-2009 16:29

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi praecox (Mesaj 371813)
En üst çiçek açmamış göz yaprağı halen yeşil ise şansınız var.

Açmamış göz değil çatal oluştuduğu saptaki gözler yeşil.
Eklediğim resimdeki bir tane keiki çatal üzerinde yani böyle bir oluşum geçekleşebilir mi diye sormuştum...:rolleyes:

ephesos 06-03-2009 21:50

Süper, bu hybrit e dikkat edin elinizden çıkmasın.

korhan 07-03-2009 01:19

Bu çiçeği neyle besliyorsunuz böyle :D

house-of-wax 07-03-2009 07:17

Özürdilerim ancak bu bitki benim değil. Sadece örnek göstermiştim ancak doritis melezlerinde bu eğilimin fazla olduğunu biliyorum.

Gül Batur 07-03-2009 10:48

Ezberbozan Orkideler

house-of-wax 07-03-2009 11:04

Gerçektem muhteşemler sayın gül batur :D

Todor 07-03-2009 11:46

Arkadaşlar forum kurallarını henüz okumadıysanız, lütfen okuyunuz.
Forum Kuralları
Alıntı:

9. Forumdaki yazıları destekleyen fotoğraflar, mutlaka foruma yüklenmelidir. (70 k sınırı var) Dışarıdan verilen bağlantılarla gösterilen fotoğraflar, forum görünümü bozacak kadar büyükse silinir. Bağlantılar bozulması nedeniyle fotoğraflar görünmez ve bu nedenle yazı anlamsızlaşırsa, yazının tümü silinebilir. Animasyon özelliği olan gifler mesaj alanına eklenmemelidir.

Gül Batur 07-03-2009 14:28

Ezberbozan Orkideler

3 Eklenti(ler)
Nasıllar ama?

house-of-wax 07-03-2009 15:12

Tabiikide muhteşemler... Üzerlerinde kaçar tane çiçek var?

Sümeyye Polat 07-03-2009 16:34

Sayın Gül Batur olağanüstü bir güzellik,elleriniz dert görmesin. Acaba resimlerini benim phalin karşısına koysam o da açar mı böyle? :D

selcuk44 07-03-2009 21:12

Sayın Gül hanım bittim vallahi bu kadar güzel olurlar mı?
Ayrıca bu güzellikleri bizim ile buluşturduğunuz için çok teşekkür ederim.
Sizin mum çiçeğini düzenlemek için geldiğimizde bahsettiğiniz eczanedeki orkideler galiba ,
inşaallah bizimkilerde boyle coşkulu açacaklar
Tekrar bu resimleri bizim ile paylaştığınız için teşekkürler eder sağlıklar dilerim

praecox 07-03-2009 21:34

Ezberbozan Orkideler

Sayın Gül batur,

Phalaenopsis'leriniz bir harika. Çok güzel açmışlar keyfleri de pek yerinde. Anlaşılan çok iyi bakmışsınız ve iyi beslemişsiniz, şimdi sizden ezberimizi bozmanızı beklerim.
Bu bitkilerin ne kadardır sizde olduğunu, ne sıklıkla veya en son ne zaman saksı harcı değişimi yaptınız? ...ve nasıl bir karışım kullandınız?
Ortam şartları nelerdir?
Sulama gübreleme şekli ve sıklığı nedir?
Nasıl bir gübre kullanıyorsunuz?
Eczane gibi bir dükkanda ise gece ve/veya hafta sonu ısısı kaçlara düşebiliyor?

Vallahi de çok kıskandım Gül hanım... Ezberimi bozdunuz vallahi de.... :)
Tüm bildiklerimi, okuduklarımı, deneyimlerimi çöpe atacağım anlaşılan :D

kopshtar 08-03-2009 06:42

Maaşallah diyelim de nazar değmesin :) çok güzeller.
Bakım şartlarını merakla bekliyoruz gül hanım..

İlkin 09-03-2009 09:04

Çok güzeller, maşallah hepsine. Bakımlarını bizimle paylaşın vallahi. ;)

Gül Batur 10-03-2009 09:26

Sayın Praecox, yanıt vermekte geciktim cunku cicekler benim degil. Size saglıklı bir yanıt yazabilmek icin kendisiyle gorusmem gerekti.
Bu cicekler iki yıl once 80 ve 85 yaslarındaki ebeveynlerine cocukları tarafından hediye olarak getirilmis. O zamandan beri hic saksı degisimi, gubreleme yapılmamıs. Cicekler gunes goren bir cam kenarında duruyor. Ancak kumas perdeler surekli kapalı. Yani direk gunes ısıgı almıyorlar. Sulamaya gelince, cukur bir kasenin icinde duruyorlar ve diplerinde surekli iki parmak kadar su bulunuyor. Saksılar tamamen yosunlasmıs, yosunlardan hic kok gozukmuyor. Evde iki yaslı bulundugu icin, kalariferler de hic kapanmıyormus.
Gecen sene 105 tane cıcek acmıslar, bu sene daha az cıcek var diye uzuluyorlar :)))

fevziye 10-03-2009 11:26

1 Eklenti(ler)
Sn. Gül Batur'un orkidelerine benzemeseler de benimkilerde fena açmadılar.

house-of-wax 10-03-2009 16:22

1 Eklenti(ler)
Banada bugun hediye bir orkide geldi. O kadar çok kökü varki saksı patlayacak neredeyse... Saksıdan çıkan kökler yüzünden saksı düzgün durmuyor bitki yaprakları zaten sormayın:D Çiçekleri muhteşem bir çiçeğinin enine uzunluğu 10 cm... 4 açmış çiçeği var 12 tane tomurcuğu var... İki tane çatalı var tek dal...
Not: Resim bana ait değil.

house-of-wax 10-03-2009 16:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gül Batur (Mesaj 375612)
Gecen sene 105 tane cıcek acmıslar, bu sene daha az cıcek var diye uzuluyorlar :)))

Bitki başına yarıyarıya desek 52 gibi bir sayı bence rekor...

house-of-wax 11-03-2009 17:11

Sayın praecox keiki için sıcak ve karanlıkta bir hafta demiştiniz. Bugün son çiçeğini düşürün mor orkidemin budamasını yaptıktan sonra bayağı sıcak, nemli bir ortama ve dolabın içine koydum (umarım sakıncası yoktur:) Bu konu ile ilgili günlük tutmaya başladım.

11-03-2009 Çarşamba
Bügün orkidemin budamasını yaptıktan sonra uygun ortama yerleştirdim.

can erigi 12-03-2009 21:10

2 Eklenti(ler)
Eklenti 66699

Eklenti 66700

arkadaşlar herkese merhabalar, bende orkidemi sizlere göstererek biraz gururlanmak istedim, lakin :) orkideyi ben yetiştirmiş değilim, yaklaşık 1 ay önce satın aldım ve 2 dallı bir orkide, çok yakın bir zamanda nedendir bilmiyorum fotoğrafta gördüğünüz üzere çiçekler yavaş yavaş dökülmeye başladı, acaba çiçek dökme dönemine mi girdi acaba yoksa birşeyleri yanlış mı yapıyorum,

3-4 günde bir suluyorum
direk güneş görmüyor fakat aydınlıkta
yapraklarına su değmiyor
dibinde kalan suyu atıyorum
verdiğim su soğuk değil

fakat neredeyse haftada 3-4 çiçek düşüyor
ve yaprakları yumuşadı
çiçeğimi kaybetmek istemiyorum :(

kopshtar 12-03-2009 23:23

Köklerine bakın derim ben. 3-4 günde bir sulama fazla gibi geldi bana. benim aldığım yerde o kadar fazla sulamışlar ki 2 haftadır sulamamama rağmen harcını kurutamadım.

korhan 13-03-2009 11:20

evin sıcaklığına göre sulama zamanınızı ayarlamalısınız genelde kış aylarında 10 günde 1, yazın ise 7 gnde 1 sulanması uygun. Sanırım fazla sulamadan dolayı köklerinde çürüme olmuştur. İnşallah çökertme yoktur.

house-of-wax 13-03-2009 18:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi can erigi (Mesaj 378521)
3-4 günde bir suluyorum dibinde kalan suyu atıyorum

Biraz çelişkililer ama büyük ihtimal her alınan orkide gibi saksı harcı bozuktur ve 3-4 günde bir sulama ile saksı harcı ıslak kalmıştır ve kökler çürümüştür... Acilen saksıdan çıkarın ve kökleri kontrol edin. Kök budaması, kömür tozu vs. gerekenleri uygulayın. Çiçekleri kök durumuna göre kesin. Burda tabi tüm kökler çürümüş veya çok az kök kalmışsa.

Ayrıca birşey söylemek istiyorum, yapımarketten aldığınız çiçekli orkideler için çiçeklerini katbetmemek için biraz serin dursunlar. Sıcakta ve hava akımında çiçeklerini çok erken dökebiliyorlar...

13-03-2009
Bugün keiki için bıraktığım orkideme baktım. Gayet durumu iyiydi ve gözler hala yeşil...

house-of-wax 14-03-2009 21:12

Arkadaşlar hani yeni mor bir orkide almıştım. Şu anda yeni tomurcuklarını açtı ancak kökler o kadar sıkışmışki bugün baktığımda saksısı alttan çatlamış yandanda hafif kırılmış... Köklere zarar gelmesinden korkuyorum... Saksıda ayakta duramıyor alttan kökler çok fena sıkıştı ve yana sağa sola çıkmış durumda...

binnazyagci 15-03-2009 00:53

#1082 nolu mesajdaki köklerinin çoğunu budadığım phalim tomurcuklanmaya başladı :)
Bu çiçekdeki azim bir çok insanda yok.

house-of-wax 15-03-2009 08:56

Benimde çökermedeki phalim çiçek tomurcukları verdi... Çok azimli bir bitki...

talar_ 15-03-2009 09:45

1 Eklenti(ler)
herkese merhaba.çiçeklerimi yetiştirirken herzaman forumlardan yardım alıyorum.her konuda çok aydınlatıcılar.ancak ilk kez aktif yardım istiyorum.
artık 4 yıldır çiçek açmayan 3 Phalaenopsis lerim beni çıldırttılar. aldığım günden beri 6 ayda bir çiçek açan bir phal.im daha var.hepsine aynı özeni gösteriyorum;baharlarda gübre ve vitamin veriyorum ama bu 3 tanesi çiçek vermemekte ısrarlı.:( bu konuda ekstra ne yapabilirim. bilgi verirseniz çok sevinirim .şimdiden teşekkürler

korhan 16-03-2009 10:07

Bende aynı şekilde sadece cymbidium umu açtıramadım 3 senedir. Dibinden yeni yapraklar çıkıyor ama belli bir boya ulaşınca yapraklar kuruyup dökülüyor.

fevziye 18-03-2009 07:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gül Batur (Mesaj 375612)
.

Sadece 105 tanecik mi? :D Cık cık cık...:p

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025