![]() |
5 Eklenti(ler)
Başlığı canlandıralım:)
1.5 ay önce açmaya başlayan miltonia'm 2-3 haftadır son halinde ve mis gibi kokuyor:) |
5 Eklenti(ler)
Devam:)
|
Çok güzel Halil, tebrikler..
|
Teşekkürler Süha Hocam..
|
Halil Bey,
çok güzel ve tatlı bir rengi var.İyi seyirler diliyorum. |
Teşekkür ederim Murat Bey:)
|
Selam arkadaşlar
İstanbul' da yaşıyorum. Miltonia orkidesi bulabileceğim yer varmı ? İnternetde araştırdım yabancı siteler çıkıyor! Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim ! Saygılar Cem Arbak |
Halil Bey iyi akşamlar,
Miltonia'nın arkasında uzun vazoda bir Vanda görüyorum galiba. :) Bakımı konusunda neler yapıyorsunuz, belirli bir ID'si var mı? Tahminim bulunduğunuz yerin nem oranı yüksek, bu da orkidelere olumlu olarak yansıyor. Cevabınız için teşekkür ederim. |
Alıntı:
|
Sayın Carbak,
miltonia gerçekten çok güzel orkide ama bakımı zor en azından bana zor geldi ve ikinci çiçek açışından sonra kaybettim... zaten Garo Hocam da bu başlıkta belirtmişti bakımı en zor orkidelerden biri. sulama, nem bunlara cidden çok dikkat edilmeli. bir de kökleri aşırı hassas, düzensiz sulama ile hemen çürüyüveriyor.. ama yine de denemeye ve kokusunu almaya değer bir orkide türü:) |
Alıntı:
İnşallah birgün sizde hocalarımızın yardımıyla miltonia orkidesini kaybetmeden yetiştirmeye muvaffak olursunuz. |
Alıntı:
|
Teşekkür ederim Halil Bey.
|
bayrampaşa istanbul forum praktıkerde 3.99 tl çiçeksiz satılıyor. 6-7 tane var ben aldım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
resimdeki miltonia cinsi olduğunu düşündüğüm orkideyi bir yıl önce aldım, maalesef hiç bir gelişimi olmadı. hatta kök kısımlarında sararma ve buruşma oldu? ne yapmam lazım? bir de toprağını değiştirmek istiyorum, phallerde kullandığımız toprak olur mu?
|
Sayın eticin,
daha çok oncidium'a benziyor.. eğer miltonia ise bakımı cidden çok zor ve ilk çiçeğinden sonra genelde ölüyor:( benimki öldü maalesef ikinci çiçekten sonra:( bunların toprağında torf da dahil olabiliyor, perlit de katabilirsiniz. ve gövde toprakta olmasın bence, sararma bundan dolayı olabilir.. sadece köklere kadar toprak olsun.. |
teşekkürler fzthalil, kendi araştırmamla cinsine karar verdim açıkcası, oncidium da olabilir. söylediklerinizi deneyeyim, umarım ölmez.
|
1 Eklenti(ler)
Bu sene nisan ayindan beri baktigim ve ciceksiz olarak satin aldigim miltonia orkidem ilk kez cicek acti sizlerle de paylasmak istedim :p
|
4 Eklenti(ler)
arkadşlar miltoniayı geçen sene almıştım bakımı konusunda bi araştırma yapayım dedim bakımının çok zor olduğunu öğrenince çok üzülmüştüm ama şuan keyfi yerinde dilerim hep böyle olur.
|
arkadaşlar miltoniamı kaybettim:( siz siz olun torfu kurumadan sulamayın kök çürüklüğünü göremiyorsunuz ve sonuç kayıpla sonuçlanıyor.
|
geçmiş olsun, umarım yenisini kolayca bulma imkanınız olur.
|
miltonia
3 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar, bende orkideleri çok seviyorum.Bugün iki tane daha orkide aldim.Miltonia mı yoks cambria mı olduklarına karar veremedim.Yardim ederseniz sevinirim.Teşekkürler :confused:
|
Üstteki bir miltoniopsis, alttaki ise bir cambria (nelly isler) sanırım.
Güle güle büyütün. Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 588734
Miltonia Sunset'imiz yeniden açtı [emoji4] |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Diğer kokulu Pansy'm
Eklenti 589953 30 dk. Başlarında dikildim, hangisi karar veremedim. İkisini de aldım :) Psikoterapi seansının saati 500 lira, bunlar da ikisi 50 lira. Ucuz yoldan terapi :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025