agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Türleri
(https)

Beğeni Düzeni1012Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-11-2023, 06:33   #691
Ağaç Dostu

ahmeter's Avatar

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Ahmeter sera

Eklenen Resimler

ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2023, 13:42   #692
Ağaç Dostu

ahmeter's Avatar

Cymbidium

Isının 5 derecenin altına düşmesiyle seraya aldık ,hepsi çiçek sürgünü vermiş

Eklenen Resimler

Eski 20-11-2023, 11:55   #693
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-06-2007
ahmet er bey mesaj attım ama ulaşmadı galiba catleya bitkisinden elinizde fazla varsa 1 tane de ben alabilir miyim.

evandevan5 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2023, 13:53   #694
Ağaç Dostu

ahmeter's Avatar

Satış yapılaçak cattleyam yok iyi günler

evandevan5 beğendi.
Eski 21-11-2023, 14:53   #695
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahmeter Mesajı Göster
Satış yapılaçak cattleyam yok iyi günler
Bende size kahve bitkilerimden gönderebilirim

Eski 21-11-2023, 17:54   #696
Ağaç Dostu

ahmeter's Avatar

iyi akşamlar
Bu yaz çiçeklerin bakımında yaşımızın ilerlemesi ,havaların sıçaklığı ,suyun azalmasından zorlandık
Yanlız CYMBİDİUM VE BEGONVİLE KALAÇAĞIZ SELAMLAR

Eklenen Resimler

Eski 21-11-2023, 19:18   #697
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-05-2023
Alıntı:
iyi akşamlar
Bu yaz çiçeklerin bakımında yaşımızın ilerlemesi ,havaların sıçaklığı ,suyun azalmasından zorlandık
Yanlız CYMBİDİUM VE BEGONVİLE KALAÇAĞIZ SELAMLAR
Merakımdan bir soru sormak istiyorum. Cattleyalarınızı ne yapmayı düşünüyorsunuz?

evandevan5 beğendi.
almuud Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2023, 15:53   #698
Ağaç Dostu

ahmeter's Avatar

Cattleya çiçek açmak durumunda Tanışabiliriz ,,hangi okul , bende merak ediyorum Selamlar kaç yaşındasınız ,ne bitkileriniz var

Eklenen Resimler

evandevan5 beğendi.
Eski 25-11-2023, 17:46   #699
Ağaç Dostu

Alıntı:
Cattleya çiçek açmak durumunda Tanışabiliriz ,,hangi okul , bende merak ediyorum Selamlar kaç yaşındasınız ,ne bitkileriniz var
Bende kahve bitkileri var bakıyorum yeni yaprak veriyorlar.

Eski 28-11-2023, 17:28   #700
Ağaç Dostu

ahmeter's Avatar

Cattleya

Eklenen Resimler

Eski 08-12-2023, 15:47   #701
Ağaç Dostu

Isı değişimi nedeniyle bir sıkıntı yaşamaz isem 2-3 ay içerisinde açacağını düşünüyorum. Çiçek zarfını çıkarmış, zarf uzuyor umarım beni üzmez çiçek açar. Bakımı hakkında bilgi vermem gerekirse forumdaki gibi bakıyorum. Ama dinlenme döneminde ayda bir 20-20-20 NPK gübrelemesi yaparken, sürgün ve çiçek döneminde 15 günde bir veya iki sulamada bir gübreleme yapıyorum. Pencere kenarında bol ışık alan bir yerde tutuyorum.

ahmeter ve Gül-bahar beğendi.

Düzenleyen almuud : 08-12-2023 saat 15:50 Neden: Ekleme
Eski 02-02-2024, 11:49   #702
Ağaç Dostu

Bu cattleya orkidesinin yeni verdiği rizomunun gövdesinde ve çiçek zarfında kararmalar, sararmalar ortaya çıktı bunun için ne yapılabilir? Bitki bölünerek çoğaltıldığı için çok az kökü var. Ve kökler tuzlu susbtratın içinde uzun süre yaşadığı için yanmış durumda. Ne yapılabilir?
Name:  a.jpg
Views: 99
Size:  45.5 KB

Name:  b.jpg
Views: 106
Size:  66.7 KB

Name:  c.jpg
Views: 98
Size:  57.1 KB

Name:  d.jpg
Views: 101
Size:  51.4 KB

Eski 03-02-2024, 15:13   #703
Ağaç Dostu

Kararma çok artmış durumda yeni bulb büyük ihtimalle kararan yerden kopacak Bulb koptuktan sonra bitkiyi yaşatabilme şansım olur mu? (çok az kökü var) bulb kopunca kopan yaprağın yeşil kısmından doku kültürü ile kültüre alınabilecek bir kısım var. İsteyen olursa doku kültürü denemesi için yollayabilirim. (Başarılı olursa bende bir kavanoz alırım artık)

Eski 28-03-2024, 20:12   #704
Ağaç Dostu

Evet... bir yanlış bakım örneği, yukarıdaki fotoğraflarda gördüğünüz orkidenin son hali budur. Yapabileceğim bir şey var mı bitki için? Yoksa ölmüş kabul edebilir miyiz?
Name:  20240328_220124.jpg
Views: 78
Size:  69.9 KB

Eski 13-05-2024, 12:39   #705
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-04-2024
Minyatür cattleyalarım yeni sürgün vermeye başladılar ama bölünebilme aşamasına gelmeleri zaman alır tahminen. Diğer cattleyalardan ise (serada fotoğrafladıklarımdan) ne yazık ki elimde yok Cvjećara Sarajevo Zaten onlar gerçekten büyük bitkiler, evde (cam önünde vs.) muhafaza etmek çok zor olabilir, sera ortamına daha uygunlar bence.

almuud beğendi.
decodeco Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2024, 17:51   #706
Ağaç Dostu

Bu cattleya orkidesi kısa sayılabilecek bir süredir bende, türü "C. Prism Palette 'Mischief' AM/AOS". Miki orchid firmasının bir ürünü. Bu firmanın ürettiği orkideler genellikle yosun vb. içerisinde geliyor galiba. Bendeki orkidede şu anda yosun içerisinde dibinde de kil bilyesi gibi bir şey var, bu orkidenin saksı harcını değiştirmeli miyim? Umarın haziran ayı saksı harcı değiştirmek için geç değildir Birde daha önceki bitkimde de olduğu gibi yaprağında lekeler var, ayrıca bir yaprağında yaprağın en ucundan başlayan bir kararma/ kuruma var. Kuruma en eski bulb ın en ucundan başladı. Ne yapabilirim, ne yapmalıyım? Bu kuruma ne olabilir ve neden olur...
Bitki yeni bulb verdi. Haftada bir suluyorum yaz geldiği için sulamayı arttıracağım. Bir hafta gübreli su veriyorum sonraki hafta sadece su ile suluyorum.

Name:  cattleya 1.2.jpg
Views: 41
Size:  40.0 KB

Name:  cattleya 1.3.jpg
Views: 41
Size:  38.6 KB

Eski 08-06-2024, 17:56   #707
Ağaç Dostu

Şu durumda kuruyan yaprağı kesip aktif karbonlamak kuruma için iyi bir çözüm gibi görünüyor. Lekeler hakkındaki gizem hâlâ sürüyor bir önceki cattleya orkidemde de vardı (yine aynı firmanın ürünü). Birde bu orkidenin birkaç bulbında daha yaprak uçları kesilmiş. Acaba satıcı veya firma bitkinin hastalıklı olduğunu biliyor ancak satabilmek için yaprakları kesip yolluyor olabilirler mi?Aslında kuruma değil daha çok kararma gibi kararan yerlerde toz gibi bir oluşum oluyor.

Eski 08-06-2024, 22:45   #708
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-02-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi almuud Mesajı Göster
Şu durumda kuruyan yaprağı kesip aktif karbonlamak kuruma için iyi bir çözüm gibi görünüyor. Lekeler hakkındaki gizem hâlâ sürüyor bir önceki cattleya orkidemde de vardı (yine aynı firmanın ürünü). Birde bu orkidenin birkaç bulbında daha yaprak uçları kesilmiş. Acaba satıcı veya firma bitkinin hastalıklı olduğunu biliyor ancak satabilmek için yaprakları kesip yolluyor olabilirler mi?Aslında kuruma değil daha çok kararma gibi kararan yerlerde toz gibi bir oluşum oluyor.
Taiwan'lı Miki Orchid, her ne kadar karantina koşulları uyguluyorsa da hastalıklı bitki ile karşılaşma durumunuz sıfır değil. Satıcıların sitelerinde virüs belirtili bitki bile sattıklarını gördüm. "Perde deseninden geçen güneş ışığının yanığı" diye satışa koymuşlardı. Virüs hastalıklarının klasik anlamda bir tedavisi yok. Düdüklü tencereye yerleştirip yarım saat pişirerek bitkiyi imha etmeniz gerekiyor (yapmışlığım vardır). Mantar ve bakteri hastalıklarının ise tedavi şansı var. Mantar hastalıkları için, zirai ilaç bayiinden alabileceğiniz sistemik bir fungisit kullanmanız iyi olur. Bakteri için ise, "Sefotaksim Sodyum flakon" (litreye 0,5-1 gram) ilave edip bitkiye püskürterek sonuç alabilirsiniz. Sefotaksim sodyum ya sağlık ocağındaki hekim tarafından ya da veteriner tarafından reçete edilmesi gerekiyor.

Kolay gelsin...

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2024, 12:52   #709
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü Mesajı Göster
Taiwan'lı Miki Orchid, her ne kadar karantina koşulları uyguluyorsa da hastalıklı bitki ile karşılaşma durumunuz sıfır değil. Satıcıların sitelerinde virüs belirtili bitki bile sattıklarını gördüm. "Perde deseninden geçen güneş ışığının yanığı" diye satışa koymuşlardı. Virüs hastalıklarının klasik anlamda bir tedavisi yok. Düdüklü tencereye yerleştirip yarım saat pişirerek bitkiyi imha etmeniz gerekiyor (yapmışlığım vardır). Mantar ve bakteri hastalıklarının ise tedavi şansı var. Mantar hastalıkları için, zirai ilaç bayiinden alabileceğiniz sistemik bir fungisit kullanmanız iyi olur. Bakteri için ise, "Sefotaksim Sodyum flakon" (litreye 0,5-1 gram) ilave edip bitkiye püskürterek sonuç alabilirsiniz. Sefotaksim sodyum ya sağlık ocağındaki hekim tarafından ya da veteriner tarafından reçete edilmesi gerekiyor.

Kolay gelsin...
Hocam sadece 1 tane cattleya orkidem var yanında birkaç phalenopsis var virüs phal. lere bulaşırmı? Eğer virüs ise bildiğim kadarı ile bitki yaşamaya devam edebiliyor... Dursun bir zararı yok.

Eski 09-06-2024, 14:59   #710
Ağaç Dostu

Alıntı:
Hocam sadece 1 tane cattleya orkidem var yanında birkaç phalenopsis var virüs phal. lere bulaşırmı? Eğer virüs ise bildiğim kadarı ile bitki yaşamaya devam edebiliyor... Dursun bir zararı yok.
1. Bu, virüs belirtisi gibi gözükmüyor. Patojen mantar enfeksiyonu gibi görünüyor. Sistemik bir fungisitle ilaçlayın. Bitkiye gübre vermeyi de ihmal etmeyin.

2. Virüs hakkında yanlış biliyorsunuz. Bitkiniz zayıfsa bitkiyi öldürür. Daha da kötüsü, sağlam bitkileriniz için enfeksiyon kaynağı oluşturur. Farkında olmadan sağlıklı bitkilerinize de taşırsınız...

Bendeki phalaenopsisde, Oncidium halkalı leke virüsü (Oncidium ring spot virus) vardı. Bu virüs, Tütütün Mozayik Virüsü ile benzer gen yapısına sahip ve aşırı derecede dayanıklı. Bitki ayırmadan hemen hemen bütün bitkilere bulaşabiliyor. Pratikte tedavisi yok. Teoride, bitki doku kültürü teknikleriyle ve Ribavirin gibi antiviral kimyasal ilavesiyle yok edilebiliyor ama çooook pahalı ve zaman alıcı bir yöntem. Ribavirin'in fiyatı geçen sene 4000-5000TL civarındaydı....

Eski 09-06-2024, 15:15   #711
Ağaç Dostu

Alıntı:
1. Bu, virüs belirtisi gibi gözükmüyor. Patojen mantar enfeksiyonu gibi görünüyor. Sistemik bir fungisitle ilaçlayın. Bitkiye gübre vermeyi de ihmal etmeyin.
Fungisit olarak mancozep yerine penncozep kullanılabilir mi? İçerikleri aynı %80 mancozep içeriyorlar, mancozep yerine aynı içerikli diye satın almıştım. Bu iş için uygun bir fungisit mi dir?

Bitkilerimi sularken gördüm bir phalenopsisin de yaprağında benzer bir morarma başlamış...

Saksı değişimi yapıp mı ilaçlamalıyım yoksa hiç dokunmayayım mı?

Düzenleyen almuud : 09-06-2024 saat 15:18 Neden: Ekleme
Eski 09-06-2024, 20:39   #712
Ağaç Dostu

Alıntı:
Fungisit olarak mancozep yerine penncozep kullanılabilir mi? İçerikleri aynı %80 mancozep içeriyorlar, mancozep yerine aynı içerikli diye satın almıştım. Bu iş için uygun bir fungisit mi dir?

Bitkilerimi sularken gördüm bir phalenopsisin de yaprağında benzer bir morarma başlamış...

Saksı değişimi yapıp mı ilaçlamalıyım yoksa hiç dokunmayayım mı?
Penncozep ya da mancozep olmaz. Çünkü kontak etkili fungisitler bunlar. Sistemik bir fungisitle ilaçlamanız gerekiyor. Sistemik fungisit bitkinin yapısına dahil olur ve her tarafına yayılır. Prothiconazole ya da Prothiconazole + Azoxstrobin aktif maddesi içeren tarım ilaçlarından birini kullanın.

Düzenleyen Doku_Kültürcü : 10-06-2024 saat 00:17
Eski 12-06-2024, 17:46   #713
Ağaç Dostu

Alıntı:
Penncozep ya da mancozep olmaz. Çünkü kontak etkili fungisitler bunlar. Sistemik bir fungisitle ilaçlamanız gerekiyor. Sistemik fungisit bitkinin yapısına dahil olur ve her tarafına yayılır. Prothiconazole ya da Prothiconazole + Azoxstrobin aktif maddesi içeren tarım ilaçlarından birini kullanın.
Hocam kusura bakmayın etken madde önerinizi görmemiştim Tarım ilaçları satan bir yerden EGEİ diye bir ilaç aldım etken madde olarak %70 Thiophanate-methyl içeriyor. kara leke küllenme vb. için ruhsatlandırılmış. Umarım yanlış bir etken madde kullanmamışımdır. Önerilen dozda hem yapraklara püskürttüm hem de kökten sulama yolu ile verdim. Başka bir tavsiyeniz var mıdır? Yaptıklarım uygun mudur?

Eski 12-06-2024, 21:49   #714
Ağaç Dostu

Alıntı:
Hocam kusura bakmayın etken madde önerinizi görmemiştim Tarım ilaçları satan bir yerden EGEİ diye bir ilaç aldım etken madde olarak %70 Thiophanate-methyl içeriyor. kara leke küllenme vb. için ruhsatlandırılmış. Umarım yanlış bir etken madde kullanmamışımdır. Önerilen dozda hem yapraklara püskürttüm hem de kökten sulama yolu ile verdim. Başka bir tavsiyeniz var mıdır? Yaptıklarım uygun mudur?
Thiophanate-methyl yasaklandı diye biliyordum. Kullanın, iş görür.

almuud beğendi.

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024