![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-10-2006
|
Zygopetalum
işte benim mor canavarım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
agaclar.net
|
Çok yakışıklı görünüyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-10-2007
|
Kendimi bu forumun en beceriksizi olarak ilan ediyorum ![]() ![]() Ben bundan 1,5 yil önce Zygopetalum almistim aldigimda üzerinde kurumus cicegi ve cicek dali vardi. bu yüzden cok uygun bir fiyata almistim. Eve getirince biraz internette arastirma yaptim ve cicek sapini köke yakin kisimdan kestim. kesis o kesis o günden bu yana cicekte tik yok . 1 ay önce yan kisimdan kücük bir filiz verdi. Resmini asagiya ekliyorum benim zygom cicekmi acmak istiyor. Birde yapragi saniyorum güneste yandi oda 1 hafta önce oldu kendisinin düsmesini bekliyorum. kesmek istemiyorum . Kimbilir belki düzelir. Zygopetalum hakkinda hic bir Türk sitesinde bilgi bulamadim. Rica etsem bakimi hakkinda bilgi verebilirmisiniz. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Kaybettik...
|
Zygopetalum'lar Oncidium Cambria cymbidium Cattleya v.d.leri hiç bir zaman aynı rizomdan yeniden çiçeklenmezler. Sizin bitkide de görüldüğü gibi yani bir rizom verip bu yapraklı rizomlardan çiçeklenirler. Hiç bir orkide doğrudan güneş sevmez. Yaprakları yanar. 1,5 yıldır çiçeklenmemesi de sanırım Zygo.ların çok sıcağa ve neme ihtiyaçları olduğundan bu isteklerinin karşılanmadığından ve yeterli gübrelemenin yapılmadığından olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
|
praecox cevabiniz icin cok tesekkür ederim. eger orkidem cicek acarsa burada sizlerle paylasacagim. Dediklerinizi aynen uygulayacagim. Söyledim gibi daha bu konuda cok acemiyim ve sizlerden ögrenecek cok seyim var... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Cok güzel bir bitki değişik renkleri olabilir, mi acaba nasıl temin ettiniz merak etdim. selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
|
Merhaba arkadaslar yine ben. Son mesajimi yazmamin üzerinden hemen hemen 1 sene gecmis. benim nazli kizim bir sürü yeni sürgün verdi. Ayda 1 kere sivi gübresini veriyorum .Phalaenopsisim ona inat bir cicegini bitiriyor digerini aciyor. Ikisinede ayni bakimi uyguladigim halde Nazli kizimi birtürlü cicek actiramiyorum. Acaba topraginimi degistirmem gerekiyor ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2008
|
Burda bir sürü bu işin ehli hocam var onlar daha iyi bilir.Ama sanırım resim eklemeniz daha iyi olur böylece size daha iyi yardımcı olunabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Kaybettik...
|
Alıntı:
gerçi bir dizi hybrid Zygopetalum diye satışta ancak genel anlamda bu gibi durumda biraz daha nem gereksinimi olduğunu söyleyebilirim. Şayet ısı ve ışıkta bir sorun yoksa ki bir dizi sürgün vermesi bu açıdan mutlu sayıldığına işarettir. Ortam nemini artırın ve ısının gece gündüz farkını takribi bir 5C derece, oluşturmıya çabalayın. Akordeon yaprak oluşumu gözlemlediniz mi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
|
praecox su andaki resmini asagiya ekliyorum , gecen seneki halini de yukarida görebilirsiniz. iki tane yeni sürgün daha geliyor. ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen praecox : 05-10-2008 saat 22:11 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Kaybettik...
|
Bitki çok sağlıklı görünüyor. toprağını hemen değiştirin. Drosophyla melanogaster yani sirkesineği larvaları köklere zarar verir. Bu sineğin o saksıdaki popülasyonu harcın fazla nemli kaldığına da bir işarettir. Eminim o da bu kış çiçek acıcaktır. Akordeon yaprak dediğim "knitter wuchs" da deriz almancada, yani yaprak hani bayanların saçına zikzak bir maşa ile şekil vermeleri gibi bir görünüm alır yaprak. Bu da sulama düzensiliği veya kök sorunu demek olur bu türlerde bu gibi emareler sorunu bu şekilde beli eder. Sizin bitkide henüz böyle bir durum yok. Saksı harcını değiştirin ortam nemini yükseltin olağan gübreleme ve bakımınıza devam edin. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
|
Hizli cevap icin cok tesekkür ederim Praecox . Yarin ilk isim saksiyi yenilemek olacak. Temennim nazli kizim cicek acarda güzel resimlerini sizlerle burada paylasirim. paylasirim . Düzenleyen praecox : 06-10-2008 saat 10:46 Neden: Bold'u kaldırmak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaçsever
|
Topragi bugün degistirdim. Biraz daha büyük saksi almadigim icin pisman oldum acikcasi. benim nazli kizim aldigimda 3 kök halindeydi su anda 9 kök olmus 10. da yolda ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-08-2009
|
benimde çok güzel bir melezim var biraz sorunlu kökleri çürüdü saksısını değiştirdim.tek filizi var umarım kurtarabilirim en sevdiğim orkidelerden biri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|