![]() |
Pahalaenopsis melezi diyorsunuz ya melez oldugu nasil anlasiliyor orjinali nasil?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
merhaba orkideme nazar deydirdim cok güzeldi sularken yere düşürdüm ve yeni acan guzel yapragı iki yerinden kırıldı ama kopmadı sag ve sol tarafından yırtıldı yaprak ne yapmalıyım ben tarçın sürdüm mikrop kapmasn diye lutfen yardmcı olur musunuz yaprağı kesmem gerekiyormu yoksa öylece bırakmalı mıyım?
|
3 Eklenti(ler)
Orkide tutkunlari size bir deneyimimi anlatayim. Direnc kazansin diye orkidelerimin suyuna bir tane 500 mllik aspirin kattim ve orkidelerimi daldirma usuluyle suladim.Bir baktim saksilarda kök gibi biseyler var yok bu kadar kök degildir kurtmu solucanmi acaba diyede telaslandim.Ama hep koktu eski koklerin heryerinden cikmislar hala saskinim kökü kalmayan bir orkidem var onada deneyecegim.
|
Alıntı:
|
Orkidenin kesilen dallarina tarcin suruyoruz zarari olurmu?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
tesekkürler yıkayayım madem daha önce kesilen dala sürülmesi gerektiğini okumuştum o yuzden sürdüm
|
1 Eklenti(ler)
Sn.Doku Kulturcu elimde boyle bir orkidem var cok saglikli masaallah iki tane tohumlama yapmistim birini biraktim digerini kestim guc kaybi olmasin diye .ben bu orkideden keiki almak istiyorum nasil yapabilirim?birde aldigimiz kabuklari mikrodalgada **** buhar banyosunda dezenfekte edebilirmiyiz?arada siradada sulama suyuna camasir suyu katsak koruyucu olurmu mantara kufe karsi ?
|
Alıntı:
Kolay gelsin.... |
Cok tesekkur ederim.nereden bulabilirim macunu vazelin uygulayanlar var sizce faydasi olurmu?
|
Alıntı:
Keiki macununu Facebook üzerinden satıyorlar: https://www.facebook.com/hormonpaste/ |
Alıntı:
Kolay gelsin... |
Alıntı:
Herkes farklı bir şey söylüyor derken haklısınız.Başlık zaten orkide acemileri için açılmış. Bende size kimyasal gübreleri kullanmayın derim.Solucan gübresi,torf,perlit,az miktarda temiz bahçe toprağı ve ağaç kabuklarından oluşan bir karışım hazırlayıp daha büyük bir saksıya orkidenizi ekin derim. Saksınızın altına çok sayıda tahliye deliği açarak sulama suyunun hızla topraktan uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz. Kimyasal gübreler tuzdur.Zehirdir.Devamlı kullanımları köklere mutlaka zarar verir.Zaten bu yüzden her zaman toprağın belirli aralıklarla yıkanması konusunda görüş bildirilir. Kullanmak gerektiği zamanda tavsiye edilen ölçünün yarısını bitkiye vermek daha garantili bir yol olur. Orkideniz havadar bir alanda yaklaşık 3 saat kadar perdenin arkasından güneş alırsa çok daha sağlıklı olacak. Bende orkidelerin acemileri arasında yer alıyorum.Yazdıklarım tamamen kendi deneyimlerimden elde ettiğim başarılı sonuçlara ait.Selamlar... |
Alıntı:
|
Mangal kömürünü hiç duymadım.Tabii karar sizin.Tekrar selamlar...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Kömür her hali ile patogenleri bastırma özeliği taşırlar. Demis eski hocalardan biri |
107-108-109.sayfalarda yetiştirdiğim orkidenin bütün çiçeklenme aşamalarını paylaştım.İsterseniz bir bakın derim.
|
3 Eklenti(ler)
Merhaba,
Köklerde oluşan küçük kırmızı noktacıklar mevcut. Bunlar hastalık mıdır? Suyun içinde daha belirgin hale geliyor, daha kırmızı duruyor. |
2 Eklenti(ler)
Gelişimimiz hızlandı.Artık yeni sezonun 4.yaprağıda sürmeye başlamış.
|
2 Eklenti(ler)
Merhabalar;
Orkidem yaklaşık 6 yaşında ancak 1,5 yıl önce Türkiye'ye/İstanbul'a taşındım. Daha önce soğuk bir memlekette yaşıyordum bu yüzden sanırım buraya ayak uyduramadı. 1 ay kadar önce tüm kökleri 2-3 gün içinde kuruyunca, su kültürü denilen şeyi yapmaya karar verdim. alttaki fotoğrafta sol en üstteki kök gibi bazı yerleri iyice incelmişti köklerin, çoğunu kestim. Eklenti 697545 yaprakların yer yer sararma ve kuruması su kültüründen sonra oldu. Daha öncesinde buruş buruştular, şimdi yeşil yerler gergin. Ne oluyor anlamıyorum. Eklenti 697546 bir de cevap vermediğini düşünüyordum ama ortadan sanırım yaprak çıkarıyor. ölmesini hiç istemiyorum, manevi değeri çok büyük benim için. daha fazla ne yapabilirim? vakit ayırıp yardım edebilen olursa çok sevinirim. |
1 Eklenti(ler)
Perdenin arkasından güneşlenmeyi çok seviyor.Birde sıcak havalarda nemlendirilmeyi...
|
Alıntı:
Sıcak havalarda,hafif bir nemlendirme yapabilirsiniz.Tül perde arkasından güneş görmesini sağlayabilirsiniz.Yeni yaprak sürmesi gelişimine devam edeceğini gösteriyor. Yapraklardaki problemin sebebi konusunda bir bilgim yok.Selamlar... |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Merhabalar yaklaşık 6 aydır güzel bir orkide sahibiyim. Bugün bakım yapmak için toprağından çıkardığımda yaprak ve kök koşunlarının bitişiğindeki bir delik farkettim. Ne tür bir hastalık olduğunu ya da nasıl geçebileceğini bilemiyorum. Bu konuda tavsiyelerinize ihtiyacım var. Kurtarılması mümkün müdür acaba?
|
Alıntı:
|
Keiki macunu
Merhabalar herkeze yeni katıldım aranıza. Bütün forumu bütün forumu okuyup kendimi geliştiriyorum. Sorum şu ki phal im çok sağlıklı iyi durumda bakımını öğrendim herşey güzel ancak dal sürgününün yenisi gelmiyor bir türlü 8 yapraklı bir orkide daha öncede çiçek açmış. Sosyal medyada orkide keiki macunu diye bişey gördüm 3gr ı 16 tl. Yorumları okudum geri döüşleri fotoğraf atmış alanlar ancak ne kdr doğru. O kadar iddalılar ki max 15 günde çıkıyomuş alanların bazısı 8 günde bazısı 10 günde sürgünler keiki ler gelmiş denesem mi acaba. Orkide gübresi kullanıyorum içeriği gayet iyi şekilde ama sürekli yeni yaprak geliyor dal yok yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler
|
Alıntı:
|
Keiki macunu
2 Eklenti(ler)
Bu şekilde gayet sağlıklı halinden memnun kütüğü filan kendim oydum içini yaktım sonra içini bi problem yok sağlık açısından sadece yeni dal vermesini istiyorum eski dalıda yosuna sardım 1 haftadır tık yok insallah macun işe yarar keiki veya çiçek için farketmez
|
Kusura bakmayın foruma yazmayı foto koymayı yeni öğreniyorum idare edin beni bir süre
|
Alıntı:
|
Alıntı:
yosunun rengi önemli mi? internette sarı yeşil mor pembe renkleri var çünkü... |
Renk önemli değil bildiğim kadarıyla amaç nemli tutması yani
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:43. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025