![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
ben internette baktimda bu büyük ihtimalle ya mantari yadda virüs olabilir
Phalaenopsis virus? buda phal fungus ----mantari bir hastalik http://www.flickr.com/photos/2411501...n/photostream/ bende tam anlamadim ama umarim yardimci olma amaciyla resimleri koydum bu linkte yabanci sitede ayni lekeler olan bir orkide var lakin tedavisi nedir bilemiyorum. siz yinede sn praecox hocamiza sorun o size muakak yardimci olur kesin bir cvp vere billir. saygilarimla orkidenizi ayri bir yere koyun diyer orkidelerden uzak tutun . |
arkadaslar birsey sorcam gecen tekzenden orkide besini aldim lakin ilk defa böyle birseyle karsilastim icindeki sivi kahve rengi gibi birsey ve cok tuhaf itici bir kokusu var bu normal mi ? bundan önceki aldiklarim böyle degildi ilk defa böyle birseyle karsilastim
Toplam azot: %3 fosfor: %6 Potasyum: %6 Fe: % 0.1 Mn: % 0.05 Zn: %0.03 Cu % 0.05 Hülmik / fülvik asit :%5 icindekiler bunlar bilgi veren olursa sevinirim kas yapayim derken göz cikartmayalim :D ciceklerime besin vereyim derken ciceklerimden olmayim :D |
Alıntı:
|
Peki bu iyi birsey mi kotu mu :) yani demem o ki orkideler icin iyi bir besin mi?
|
Önerisi olan varmı
3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar iyi akşamlar orkidenin köklerinde kuruma hissettim ve çıkarıp baktım bu halde sizce ne yapmalıyım
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
arkadaşlar merhaba acemi orkide yetiştirici olarak aranıza katıldım :) orkidem hediye geldi türü ne bilmiyorum 1 2ay oldu ama orkidemde yolunda gitmeyen birşeyler var neden bilmiyoum annem fazla sulamış ben o yüzden herhalde diye düşünüyorum ama yorumlarınızı bekliyorum yine de :) fotoğraf eklemek istiyorum ama yükleyemedim :( orkidemin çiçeklerinde kahverengi küf gibi benekler var. bide içe doğru kapandılar 2 tanesi açmış biçimde. toplam 8 çiçek vardı bir tanesi çok kötüydü o yüzden kesmek zorunda kaldım 7çiçek var ve bir tane de yeni çıkacak sanırım. çürümesini istemiyorum. yorumlarınız için şimdiden teşekkürler :)Eklenti 540996
Eklenti 540997 Eklenti 540998 Eklenti 540999 Eklenti 541000 Eklenti 541001 Eklenti 541002 Eklenti 541003 Eklenti 541004 Eklenti 541004 Eklenti 541005 Eklenti 541006 |
Alıntı:
Orkidenizin çiçekleri artık ömrünü tamamlamış gibi görünüyor.Orkidenin bulunduğu ortam sıcak ise çiçekleri çabucak kötü olabiliyor.Soğuk ortamlarda çiçekler birkaç ay açık kalabiliyor.Çiçekler solup sararmaya başlayınca ve dökülmeler olunca çiçek sapı kurumadıkça kesim yapmayın.orkidenizin saksı kısmının resmini çekerseniz kökleri hakkında da birşeyler söyleyebiliriz.Orkideniz çiçek dökümünden sonra dinlenmeye geçecek bir süre hiç faaliyet olmayacak birkaç ay sonra yeni yaprak çıkartacaktır... |
birsey sorcam ben cati katinda kaliyorum ve balkonun üstü komple acikti bizde pergüleyle kapatik üstünü ve simdi pimapen yaaptircaz komple acaba o zaman orkidelerimi balkona koysam soga dayanirlar mi ?
|
Alıntı:
|
Merhaba arkadaşlar. Orkidemin köklerinde kuruma başladı. Koklerinin icleri boşalmaya başladı sanki gibi dokunduğumda hissedebiliyorum. Sebebi ne olabilir?
|
Alıntı:
|
Merhaba. Sanırım sorunuma yanlış yerlerde cevap aramışım. phal'im kötü durumda bir bakabilir misiniz. http://www.agaclar.net/forum/1366253-post3077.htm
|
merhabalar.orkidenin saksısının şeffaf olması gerekiyor mu. yani köklerinin ışık alması şart mı.(ben böyle biliyorum). yardım ederseniz sevinirim:p
|
acil yardıma ihtiyacım var :(
5 Eklenti(ler)
Merhabalar, il defa orkide sahibi oldum ama şuan kötü durumda ölecek diye korkuyorum. çiçekçiden almıştık üç tane çiçekli dalı vardı çok güzel 2-3 ay çiçekli kaldı yavaş yavaş döküldü çiçekler fakat 1 aydan sonra çiçeklerde pamukçuk denen böcekten oldu sürekli temizledim falan ama çiçekler tamamen bitene kadar devam etti. şuan çiçekler bitti ve bende budamasını yaptım (fotoğraftaki gibi) fakat zamanla alt yapraklar sararmaya pütür pütür olmaya başladı şuan en alttaki iki yaprak fotoğraftakinden çok çok daha fazla sarı sapsarı yani ve hemen üstteki yapraklarda biraz cansızlaştı ama hala yeşil... birde yeşil yapraklardan biri orta çizgi hattında sarı bölgeler oluşmaya başladı fotodaki gibi... çiçeğim ölüyor mu ne yapmam lazım cevap bekliyorum şimdiden teşekkür ediyorum
|
devamı
1 Eklenti(ler)
bir fotoğraf daha kalmıştı onuda ekledim ama bunları bir hafta önce çekmiştim yükleyememiştim şuan alttakiler sapsarı yani... köklerdede bazı yerleri çürümüş gibi görünüyor o üstteki iki yaprakta aşağı doğru eğildi hala canlılar ama
|
Alıntı:
Orkidenizi cam kenarına aydınlık fakat direk güneş almayan,akşamları hafif esinti alabileceği bir yere koyun. |
Alıntı:
Ben orkidelerimde şeffaf kullanıyorum.Köklerde bir sıkıntı olduğunda daha erken fark edebiliyorsunuz.Ve orkidenizin sulama zamanının gelip gelmediğini köklere bakarak anlayabiliyosunuz... |
Orkide
2 Eklenti(ler)
merhaba yaklaşık 3 ay önce bu orkide hediye gelmişti ve çok güzel mor çiçekleri vardı. hepsi döküldü ve şuanda resimdeki gibi, bu konuda acemi olduğum için bir anda nasıl böyle oldu anlayamdım. Eski haline döndürebilir miyim dersiniz? Sizce sorun nedir?
|
Çok teşekür ederim munendis57 aydınlattığınız için..:p
|
Alıntı:
|
Merhaba orkidemin çiçek açan dalı sarardı ve yeşil yapraklarından iki tanesi sarardı döküldü peki bu sararan çiçek dalını budamalımıyim
|
merhaba arkadaşlar.benim orkidemde de beyaz küçük böcekler var.kökleri çürüyen diğer orkidemden kalan toprağını kullandım.sanırım ondan böceklendi :)
|
Orkidemin tomurcukları açmadan buruşup sararıyor, iki orkidemde bu şekilde oldu ve tomurcukları açmadı.
|
Alıntı:
orkidenizin resmini çekebilirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025