agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Orkide Hastalıkları (https://www.agaclar.net/forum/orkide-hastaliklari/)
-   -   Orkide acemileri ve heveslilerin soru(n)ları (https://www.agaclar.net/forum/orkide-hastaliklari/10338.htm)

mühendis57 09-02-2015 08:02

[QUOTE=Selma Yılmaz;1354155]Dün geceki bahsettiğim orkidemin sağlıklı hali

Selma Hanım malesef sadece kök kısmı canlı görünüyor üst aksam tamamen kurumuş,ara sıra su serperek nemli kalmasını sağlayın belki gövdenin alt kısmından keiki verir.ara sıra camı açarak havalandırın. şimdilik fazla yapacağınız birşey yok malesef. Kolay gelsin

numunelik 11-02-2015 11:41

http://i.hizliresim.com/RJkX51.jpg

yandan bu sekilde küçük yapraklar çıkıyor.normal mi bu ? yaklaşık 6 ay önce çiçekliydi , taşırken hırpalandı çiçeklerini döktü o zamandan sonra açmadı. ne yapabilirim . orkide costuran alsam cicek acar mı

mühendis57 11-02-2015 14:58

sayın numunelik :) kusura bakmayın kullanıcı adınız komik olmuş o yüzden gülücük attım :)
Orkidenizin köklerinde sorunlar olmuş ve orkideniz neslini devam ettirmek için yavru yani keiki oluşturmuş.Bazen ana gövde üzerinden yavru verebiliyorlar yeterince kökleri çıkınca ayırırsınız kolay gelsin...

numunelik 11-02-2015 15:16

:):) gülümsetebilmekde güzel :)
kökleri için ne yapabilirim. teşekkür ederim bu arada :)

shenile 11-02-2015 16:23

köklerin fotografini eklerseniz daha net bir cevap vere bilirz kökler hakkinda.

mühendis57 11-02-2015 18:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi numunelik (Mesaj 1355330)
:):) gülümsetebilmekde güzel :)
kökleri için ne yapabilirim. teşekkür ederim bu arada :)

Kokler icin su anda rutin bakim islerine devam edin geceleri hafif esinti almasini saglayin ya da eviniz soguk ise 15-20 derecede.ise esinti almasa da olur.orkide besini ile yapraklardan ve sulama suyu ile gubreleme yapin. Yavru orkideniz iyice koklenene kadar bu islemlere devam edin. Asiri sulama yapmayin orkide harciniz kurudukca sulayin.geceleri yapraklara su puskurtun.ancak yaprak diplerinde su birakmayin.kolay gelsin sayin numunelik :)

fzthalil 11-02-2015 22:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi shenile (Mesaj 1353419)
orkidenin türünün ne oldgunu tam olarak emin degilim ama tahminim cambria.
orkideme bi haller oldu sanki kirmizi örümcek basti yaprak sararmasi bi yandan ne yapacagimi sasirdim yardim ederseniz cok sevinirim.
saygilarimla

sayın shenile;
orkidenizin türü oncidium ve hibritleri gibi görünüyor, çiçeklerini görebilsek daha iyi tahminler yürütebiliriz. sararan yaprak eğer en eski anaç pseudobulbun yaprağı ise (ki öyle görünüyor) bu durum çok da üzücü değildir, çünkü artık yaşlanmaya ve atıklarını kofullarında biriktirmeye başlamıştır. yaşlanmış pseudobulblar önce yapraklarını döker ardından buruşmaya başlar. bu dönemde yeni pseudobulblara destek olurlar (back bulb). şayet eski pseudobulb değil ve yaprak sararması başlamışsa o zaman kök ve gövdeyi kontrol etmek gerekir. kökler de çok kötü durmuyor. sıyırdığınız kılıfın altındaki yeni sürgün, çiçek sapı çoğunlukla yaprak arasından çıkar. o kılıfı da sıyırmasanız iyi olurdu, zira sürgünler genelde uyanmadan önce suyla temas ederse çürüme baş gösterebilir. mühendis57 arkadaşımın da dediği gibi saksı harcınıza bir miktar mangal kömürünü misket kadar büyüklükte köyarsanız faydası olur. önceki topiclerinizden birinde sıvı besinden bahsetmişsiniz; orkideler için hatta bütün bitkiler için sabit bir gübre var diyemeyiz. gübrelerin oranları bitkilerin dönemsel ihtiyaçlarına göre düzenlenir ve bunlara ek olarak da bazı iz elementler eklenir. bu iz elementler de çok önemlidir (bazı enzimlerin ve vitaminlerin yapılarına katılırlar). çiçeklenme dönemlerinde K ve P ihtiyaçları yüksek iken dinlenme ve yaprak-kök dönemlerinde N ihtiyacı artar. bu yüzden sabit bir gübre kullanmayız. evde gübre yapımı için şu linkte; The Top 10 Natural Orchid Fertilizer Options To Grow Healthy & Optimal Orchid Plants - Orchid Farm de anlatılanların hangisinde hangi elementin oranı yüksekse onu o oranda kullanabiliriz. yemeklik kabak kabuklarını sıyırıp kullanan arkadaşlar bile var:) gerisi size kalmış..

numunelik 12-02-2015 11:24

mühendis57 cevaplarınız için teşekkür ederim.
http://i.hizliresim.com/7ov8lL.jpg
http://i.hizliresim.com/pRPYyo.jpg
kökleri bu şekilde .

shenile 12-02-2015 12:09

sn fzthalil hocam ilk öncelikle orkidemin durumuna bakip ve yorum yaptiginiz icin gercekten tesekkürlerimi sunarim size.
orkidem miltessia orkide si yildiz seklinde hafif kokusu var. o sararan yaprak dediginiz gibi bana geldiginde vardi yaslanmis olma ihtimali var.
o yaprak alti kirmizi kahverenki benekler icin de arap sabunlu suyla fis fis yaprim köklere gelmeyecek sekil.
kökler de evt bir kac kök cürüme yapmiş di oda herhalde hic hava alamadigindan ve su dan dolayi olmus olabilir diye düsünüyorum cünkü cam kabugu hem saksi altina hemde üstü doluydu bu durumda herhalde hava alamadi.
bitki besinine gelince beni yalnis anladiniz ben sadece bir soru sormustum hocam bende bir bitki besini var bütün bitkilere sivi besin diye yaziyor üstünde bende merakimdan sordum acaba orkidelerime de kulanma imkanim var mi diye npk 2+2+2 yaziyor üstünde burda cicekcilerden baska yerde orkide besini bulamiyorum cicekcilerde biraz fazla söyleyince almadim benim elimde olan sivi besini de orkideler icin kulanma imkanim var mi diye sormutum hocam.umarim miltessia orkidem yaşar köklerini temizlerken yeni yesil kökler cikiyordu buda aslinda durumu iyi oldugu işarettir diye düsündüm yalnişim varsa beni düzeltin hocam.
cicek sapi hala cikarmadi yazin gelmisti bana 6. ci ayda ve simdi hala cicek sapi yok insallah cicek sapi cikarir da o güzelligi tekrar göre bilirim .
saygilarimla hocam

mühendis57 12-02-2015 13:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi numunelik (Mesaj 1355570)
mühendis57 cevaplarınız için teşekkür ederim.
http://i.hizliresim.com/7ov8lL.jpg
http://i.hizliresim.com/pRPYyo.jpg
kökleri bu şekilde .

sayın numunelik :)
Öncelikle çürümüş kökleri temizlemeniz gerek kuruyan ve çürümüş kökleri steril bir kesici ile ya da makas ile sağlam kısıma kadar kesin.Kesilen yüzeye çok az tarçın ya da odun kömürü tozu sürün.Resimlerden gördüğüm kadarıyla sağlam yeşil kökler var.Saksı harcınızı dezenfekte etmek isterseniz eski bir tencerede 5 dk kaynatın.soğuyunca orkidenizi dikin. kolay gelsin

numunelik 12-02-2015 14:15

içindeki kabukları mı kaynatacagım yani :) saksıdan cıkarınca küçük beyaz minicik böcekler cıktı :S

mühendis57 12-02-2015 14:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi numunelik (Mesaj 1355606)
içindeki kabukları mı kaynatacagım yani :) saksıdan cıkarınca küçük beyaz minicik böcekler cıktı :S

Aynen öyle kabukları sterilize edin ya da kabukları bir poşete koyup buzdolabının buzluk kısmında dondurun böceklerin yumurtaları filan ölür zaten.Beyaz böceklerin orkidenize çok fazla zararı olmaz eğer gördükleriniz bit değil ise kolay gelsin :)

numunelik 12-02-2015 14:49

http://i.hizliresim.com/XB4oO7.jpg
aynı böcekten. kaynattım. coğu kök kurumustu temizleyince 2 -3 tane kaldı :S umarım bir şey olmaz :/ çoook soğulun :)

shenile 12-02-2015 14:49

ben kabuklari tepsiye yayip 200 derece de 10-15 dk firinda isitiyorum hem kuru kalio hemde böcekler ölüyor bunuda uygulaya bilirsiniz .

mühendis57 12-02-2015 14:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi shenile (Mesaj 1355619)
ben kabuklari tepsiye yayip 200 derece de 10-15 dk firinda isitiyorum hem kuru kalio hemde böcekler ölüyor bunuda uygulaya bilirsiniz .

sonra Kabuklar kuruyunca sulamak zorunda kalıyosunuz :)

numunelik 12-02-2015 14:57

kaynattım soğusun diye tepsiye döktüm . zararlı böcekten mi bunlar

shenile 12-02-2015 14:59

herkesin farkli bir yöntemi var ben böyle yapmayi daha uygun görüyorum zaten o böcekler kabuklar islak oldugu icin olusuyor diye biliyorum ben bendede vardi lakin ben bu yöntemi daha uygun görüyorum .... acikcasi diyer yöntemi sizin dediginizi hic denemedigim icin birsey diyemem ama bu yöntem de iyi artik üyemize kalmis olan birsey hangi yöntemi uygulayacagindan.

mühendis57 12-02-2015 15:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi numunelik (Mesaj 1355623)
kaynattım soğusun diye tepsiye döktüm . zararlı böcekten mi bunlar

valla kaynatınca ölmediyse korkun terminatör böcek galiba :) resimden çok anlaşılmıyo ancak fazla zararı dokunmaz.Ama yinede siz kendinize dikkat edin kaynatmayla da ölmemiş :D

mühendis57 12-02-2015 15:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi shenile (Mesaj 1355624)
herkesin farkli bir yöntemi var ben böyle yapmayi daha uygun görüyorum zaten o böcekler kabuklar islak oldugu icin olusuyor diye biliyorum ben bendede vardi lakin ben bu yöntemi daha uygun görüyorum .... acikcasi diyer yöntemi sizin dediginizi hic denemedigim icin birsey diyemem ama bu yöntem de iyi artik üyemize kalmis olan birsey hangi yöntemi uygulayacagindan.

Dezenfekte olduktan sonra hangi yöntem olursa olsun önemli değil.Böcek yumurtaları için sıcak ve nemli ortam iyi bir yuva.Ancak aşırı nemden çoğu böcekler de hoşlanmaz...

numunelik 12-02-2015 15:13

bu fotoyu netten aldım bunun aynısıydı:) kendim cekmek aklıma gelmedi o an :) ölmüşler galiba hiç gözükmüyor suan :) geri diktim. bi sorun cıkmaz inşallah :) ikinizede çok teşekkür ediyorum :)

mühendis57 12-02-2015 15:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi numunelik (Mesaj 1355629)
bu fotoyu netten aldım bunun aynısıydı:) kendim cekmek aklıma gelmedi o an :) ölmüşler galiba hiç gözükmüyor suan :) geri diktim. bi sorun cıkmaz inşallah :) ikinizede çok teşekkür ediyorum :)

Rica ederim yine bekleriz :)

fzthalil 12-02-2015 18:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi shenile (Mesaj 1355584)
sn fzthalil hocam ilk öncelikle orkidemin durumuna bakip ve yorum yaptiginiz icin gercekten tesekkürlerimi sunarim size.
orkidem miltessia orkide si yildiz seklinde hafif kokusu var. o sararan yaprak dediginiz gibi bana geldiginde vardi yaslanmis olma ihtimali var.
o yaprak alti kirmizi kahverenki benekler icin de arap sabunlu suyla fis fis yaprim köklere gelmeyecek sekil.
kökler de evt bir kac kök cürüme yapmiş di oda herhalde hic hava alamadigindan ve su dan dolayi olmus olabilir diye düsünüyorum cünkü cam kabugu hem saksi altina hemde üstü doluydu bu durumda herhalde hava alamadi.
bitki besinine gelince beni yalnis anladiniz ben sadece bir soru sormustum hocam bende bir bitki besini var bütün bitkilere sivi besin diye yaziyor üstünde bende merakimdan sordum acaba orkidelerime de kulanma imkanim var mi diye npk 2+2+2 yaziyor üstünde burda cicekcilerden baska yerde orkide besini bulamiyorum cicekcilerde biraz fazla söyleyince almadim benim elimde olan sivi besini de orkideler icin kulanma imkanim var mi diye sormutum hocam.umarim miltessia orkidem yaşar köklerini temizlerken yeni yesil kökler cikiyordu buda aslinda durumu iyi oldugu işarettir diye düsündüm yalnişim varsa beni düzeltin hocam.
cicek sapi hala cikarmadi yazin gelmisti bana 6. ci ayda ve simdi hala cicek sapi yok insallah cicek sapi cikarir da o güzelligi tekrar göre bilirim .
saygilarimla hocam

miltessia türünü ilk defa duydum:) biraz araştırma yapayım dedim ama bir bilgi bulamadım, varsa bir link atarsanız sevinirim.. orkidenizin durumu bence kötü değil. çiçeklenme zamanı ise muhtemelen marttan sonradır. çiçeklerinin resmi varsa yollayabilir misiniz? npk 2-2-2 dengeli gübredir yani dinlenme zamanında verilebilir. çiçeklenme zamanı da verebilirsiniz ama ihtiyacını tam karşılamayacaktır. eğer yoğunluğunu artırıp veririm derseniz de o zaman fazla N çiçeklenmeyi baskılayabilir.. inşallah görebiliriz:)

shenile 12-02-2015 18:21

1 Eklenti(ler)
sn hocam size söyle bir resim ekleyim lakin orkidemin türü nedir sayfa 9 270 yazida orkidemin cicekli halinin resmi vardi orayada baka bilirsiniz internetten buldugum resim ekleyecem miltassia.
bu arada ben yalniş yazmisim miltessia yazmisim aslinda MİLTASSİA orkide ve bunu yazdigimda sadece ingilicze sayfalar cikiyor :D . sizin orkideleriniz ne durumda hocam bi ara resimlerini yüklerseniz o güzelikleri bi görelim saygilarimla.

fzthalil 14-02-2015 01:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi shenile (Mesaj 1355680)
sn hocam size söyle bir resim ekleyim lakin orkidemin türü nedir sayfa 9 270 yazida orkidemin cicekli halinin resmi vardi orayada baka bilirsiniz internetten buldugum resim ekleyecem miltassia.
bu arada ben yalniş yazmisim miltessia yazmisim aslinda MİLTASSİA orkide ve bunu yazdigimda sadece ingilicze sayfalar cikiyor :D . sizin orkideleriniz ne durumda hocam bi ara resimlerini yüklerseniz o güzelikleri bi görelim saygilarimla.

ha evet miltassia imiş. ben de diyorum nasıl bilgi olmaz diye:) brassia ve miltonia hibritiymiş. miltoniadan dolayı kokulu olabilir:) 2-3 sene önce bauhausta görmüştüm ama almamıştım, o aralar annemin evinde kalıyordum annem pek izin vermiyordu:) bende pek kalmadı desem yeridir... nişan düğün hazırlıkları derken bakamadım dağıttım arkadaşlara:( şu anda elimde 8-9 adet phal 1 adet mini phal, 1 adet paphiopedilum, 2 adet oncidium, 1 adet odontoglossum, 1 adet psychopsis, 1 adet cambria kaldı.. bunların 4-5 ini bu sene aldım:) şu anda phaller ve psychopsis tomurcukta, açsın yüklerim:)

orkide06 14-02-2015 19:00

arkdaslar sanırım yanlış konu baslıgı altında yazdım öncelikle sunu söyleyim resim ekleyemiyorum birtürlü
orkidem ölmek üzere yapragı büküldü aşagı dogru sonrasında köklerini ilb basta toprak degişimi sırasında hiç ellemedim koydugum toprak yani agaç kabukları fazlasıyla toprak karıstırmışlar ıslaklık gitmiyordu çok nemlki kaldı ve gelişimleri durdu sonra elekle eledim hepsini sagdece agaç klabuklarıyla yeniden diktim yumusak kökleri kestim fakat 1 tanesi çok kötü duruma geldi kökleri tamamen çürümeye basladı saksı harcından ayırdım su an açıkta bekliyor ne yapacagımı bilemiyorum kimseden yardım alamadan okuyup edipp yaptıklarım yüzünden bu hale geldim lütfen uzman birinin yarıdmına ihtiyacım var lütfen

shenile 15-02-2015 12:34

sn. orkide06 fotograf olsaydi orkidenin son durumunu görüp daha saglikli bilgi vere bilirdik.
anladigim kadariyla cürümüs kökleri temizlemişiniz eger yapmadiysaniz steril bir makas ile cürümüs olan kökleri güzelcene temizleyin ve kestiginiz kisma hafif tarcin dökün saglam köklere gelmiyecek sekil.
orkide harcini mümkünse sirf agac kabugu olmasi orkide acisindan daha iyi kişin torf topraga sürekli nemli kaldigi icin kökleri cürüte bilir.
saksisini güzelcene geri ekin agac kabuklariyla ve 2-3 gün sulamayin sakin.
saglam kök varsa korkmayin kendisini toparlar sulamayi mümkün oldugunsa köklerin ihtiyaci oldugu adar yaparsaniz daha iyi olur suladiginiz da köklerin rengi daha belirgin bir yesil oluyor susus oldugunda ise daha acik ve saksi hafifliginden de anliyabilirsiniz zaten.
kisacasi 10 günde bir sularsaniz orkidenizi ve perde arkasi günes alan bir yere koyarsaniz daha iyi olur.
umaarim yardimci ola bilmişimdir.
saygilarimla.

fatihiveaysunu 15-02-2015 14:42

İlk defa orkide yetistircem ama nazil bilemiyorum yardimci olursaniz sevinirim

shenile 15-02-2015 16:44

forumda gerekli bilgiler mevcuttur :) bakimi, sulama vs. gibi bilgiler saygilarimla

gizemyekta 15-02-2015 16:48

Arkadaşlar benim orkidemin çiçek dali vermesi için ne yapabilirim bi tavsiyemiz varmi

orkide06 15-02-2015 18:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi shenile (Mesaj 1356438)
sn. orkide06 fotograf olsaydi orkidenin son durumunu görüp daha saglikli bilgi vere bilirdik.
anladigim kadariyla cürümüs kökleri temizlemişiniz eger yapmadiysaniz steril bir makas ile cürümüs olan kökleri güzelcene temizleyin ve kestiginiz kisma hafif tarcin dökün saglam köklere gelmiyecek sekil.
orkide harcini mümkünse sirf agac kabugu olmasi orkide acisindan daha iyi kişin torf topraga sürekli nemli kaldigi icin kökleri cürüte bilir.
saksisini güzelcene geri ekin agac kabuklariyla ve 2-3 gün sulamayin sakin.
saglam kök varsa korkmayin kendisini toparlar sulamayi mümkün oldugunsa köklerin ihtiyaci oldugu adar yaparsaniz daha iyi olur suladiginiz da köklerin rengi daha belirgin bir yesil oluyor susus oldugunda ise daha acik ve saksi hafifliginden de anliyabilirsiniz zaten.
kisacasi 10 günde bir sularsaniz orkidenizi ve perde arkasi günes alan bir yere koyarsaniz daha iyi olur.
umaarim yardimci ola bilmişimdir.
saygilarimla.

http://i.hizliresim.com/RJ1bm6.jpg

http://i.hizliresim.com/39v1r2.jpg

http://i.hizliresim.com/6Zrlg7.jpg

http://i.hizliresim.com/yPNABy.jpg

http://i.hizliresim.com/GvPpd6.jpg

resimleri birde böyle denedim yüklemeyi umarım gösterir
tarcın yapmadım daha dogrusu bulamadım evde yokmuş
spagnum yosunu vardı eski orkidelerden kalma onunla sardım
kökleri kestim tamamen hiç birsey kalmadı azcık kök çıkıntıları kaldı çivili sopa gb oldu :P
ypsunla sardım biraz su fıslattım saksı harcını tamamen agaç kabuklarından yaptım
fırında iyice kavurdum saksı harcına hiç sulama yapmadım
sagdce sardıgım kısma su fıslattım biraz geri diktim yapraklarında yumusama var
böyle baygın duruyor üst iki yapragı o kdr çok orkide aldım ki
artık öldürmek istemiyorum sürekli öldürüyorum su an 6 tane var biri gidici gb
digrlerinden biride hafiden yumusamış yapragı sanki onun da gövde kısmında
al koke yakın kısmında yapraklar çürüdü gövde de kararma oluştu bende kökleri budayıp
daha derine diktim hiç sulamıyorum artık

orkide2014 16-02-2015 20:14

orkidemin durumu hakkında bilgi almak istiyorum

2 Eklenti(ler)
çiçek sapının ortadan bu şekilde çıkmış olması ne demk oluyo. bu şekilde yeı geldi bu orkide bana. daha yaprak verip çiçek açar mı

shenile 16-02-2015 20:39

yavru orkide :D keiki oluşmus kökleri de ciksin sonra ayira bilirsiniz . güle güle büyütün insallah

mühendis57 16-02-2015 20:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi orkide2014 (Mesaj 1356896)
çiçek sapının ortadan bu şekilde çıkmış olması ne demk oluyo. bu şekilde yeı geldi bu orkide bana. daha yaprak verip çiçek açar mı

Merhaba ortadan cikan cicek sapı üzerinde keiki olusturacak ve yavru bir bitkiniz olacak ☺ bitkiniz yeni çicek saplari cikartmaya cicek acmaya devam edecektir.orta kısımdan yaprak hic cikmayabilir ya da sapın yanından yaprak cikartabilir.Bekleyip goreceksiniz ☺
Kolay gelsin...

semaozgur 17-02-2015 11:59

Arkadaşlar merhaba. 3 haftadir bur orkide sahibiyim. Dogru bakmak icin cok sey okudum uygulamaya calisiyorum ama koklerinin ucundan kuruyup curumeye basladi. Onun disinda gayet saglikli gorunuyor ama kuruyup curuyen bi kokleri ne yapmaliyim yardimci olursaniz cok sevinirim.

Orkidem47 17-02-2015 13:20

Merhaba ben yenı katıldım aranıza eşim 14subatta bana Jumbo boy dedikleri orkide hediye etti yalnız 3-4tomurcugu döküldü ve 2çiçeğide soldu şimdiden Meğerse saksısı su doluymus ben ona bağladım Seramik saksıdan çıkarıp Şeffaf saksıda bıraktım bir Orkidem daha var o 2ay ıcınde tekrar çiçek açtı sımdı cok guzel ne yapmam Lazım yardım ederseniz sevınırim bu arada cinsinden emin Değilim resmini cekerım ısteyen olursa

mühendis57 17-02-2015 14:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi semaozgur (Mesaj 1357081)
Arkadaşlar merhaba. 3 haftadir bur orkide sahibiyim. Dogru bakmak icin cok sey okudum uygulamaya calisiyorum ama koklerinin ucundan kuruyup curumeye basladi. Onun disinda gayet saglikli gorunuyor ama kuruyup curuyen bi kokleri ne yapmaliyim yardimci olursaniz cok sevinirim.

resim eklerseniz yardımcı olmaya çalışırım

mühendis57 17-02-2015 14:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orkidem47 (Mesaj 1357097)
Merhaba ben yenı katıldım aranıza eşim 14subatta bana Jumbo boy dedikleri orkide hediye etti yalnız 3-4tomurcugu döküldü ve 2çiçeğide soldu şimdiden Meğerse saksısı su doluymus ben ona bağladım Seramik saksıdan çıkarıp Şeffaf saksıda bıraktım bir Orkidem daha var o 2ay ıcınde tekrar çiçek açtı sımdı cok guzel ne yapmam Lazım yardım ederseniz sevınırim bu arada cinsinden emin Değilim resmini cekerım ısteyen olursa

Merhaba orkideler tomurcuk ve çiçeklenme dönemlerinde biraz hassaslardır.Yer değişikliklerinde hatta sulama sonrası saksıyı eski konumuna almazsanız dahi tomurcuklarını dökebilir.Ani sıcaklık değişimlerinde de döker.Ancak seramik saksının içerisinin su dolduğundan bahsetmişsiniz su içerisinde kısa süre kalmış ise birşey olmaz ancak uzun süredir kalmış ve çürümeler oluşmuş ise çürüyen kısımların uzaklaştırılması gerek.Siz de bir resim eklerseniz daha fazla yardımcı olabiliriz

orkide06 17-02-2015 16:04

merhaba yine bir sorum olucak :))

[![image](http://i.hizliresim.com/VlP4VV.jpg)]...sim.com/VlP4VV)

köklerdeki sararma ve kurumayla alakalı acaba normal mi ?

[![image](http://i.hizliresim.com/nAj17g.jpg)]...sim.com/nAj17g)

bu da orkidemin gövdesindeki kararma kendisi su an saglıklı ama gövde siyah yapraklar döküldü 4 yaprak kaldı

shenile 17-02-2015 18:34

resimler acilmiyor :S sn orkide06.
resim yüklerseniz tekrardan ve gövdenin net fotosunu cekerseniz sn mühendis57 ve diyer hocalarimiz üyelerim de yardimci olacaktir .

Orkidem47 17-02-2015 19:20

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mühendis57 (Mesaj 1357135)
Merhaba orkideler tomurcuk ve çiçeklenme dönemlerinde biraz hassaslardır.Yer değişikliklerinde hatta sulama sonrası saksıyı eski konumuna almazsanız dahi tomurcuklarını dökebilir.Ani sıcaklık değişimlerinde de döker.Ancak seramik saksının içerisinin su dolduğundan bahsetmişsiniz su içerisinde kısa süre kalmış ise birşey olmaz ancak uzun süredir kalmış ve çürümeler oluşmuş ise çürüyen kısımların uzaklaştırılması gerek.Siz de bir resim eklerseniz daha fazla yardımcı olabiliriz

Çok teşekkür ederim yaklaşık 2gün kadar kaldı seramik saksının içinde bunlar Kökleri

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025