![]() |
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/1565033-post3245.htm |
Orkidemin dalı sararıyor
4 Eklenti(ler)
Merhaba ben öğrenciyim. Orkide bakımı hakkında aşırı bilgi sahibi değilim.1-2 ay önce evime orkide aldım. Şu an dalının ucundan itibaren sararmaya başladı ve çiçeklerini döküyor. ve gecen hafta suladığımda tabagındaki suyu süzmeyi unutmusum. Ne yapabilirim orkidem icin yardımcı olur musunz? Ölmesini istemiyorum. 2 günde 6-7 çiçek döktü. Yardımcı olursanız cok sevinirim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sararan dal kesilmeli
|
4 Eklenti(ler)
Orkidemiz yeni sezona hazırlanıyor.Açması sona eren çiçek saplarını kesmemin ardından,yaklaşık 1,5 ay sonra yeni yapraklar sürmeye başladı.
Bu arada yine oldukça sağlıkla ve keyifle gelişimini sürdürüyor. |
Selamlar,
Öncelikle orkide bakımı konusunda çok acemi olduğumu belirteyim. Ancak sağlıklı bir şekilde yetiştirebilmeyi de çok istiyorum. Bir arkadaşımın hediyesi olarak 2 kök orkidem var evimde . Yaklaşık 9 aydır bakıyorum. Hiç çiçek açmadı . Bir kaç kez yerini değiştirdim yine de açmadı . Bundan 3 ay kadar önce dalında bir filizlenme oldu . Önce çiçek açacak sandım . Daha sonra filiz büyüdükçe yeni bir kök ve yapraklar oluşmaya başladı . Forumdan da okuyup öğrendiğim kadarıyla bir bebek orkide olduğunu anladık . En az üç kök ve 5 cm. kök uzunluğu dendiği için bekledim . Ancak büyümesi devam etmedi. Hala tek kök ile bekletiyorum . Bir de yaz geldi bulunduğu odada klima çalıştırmaya başladık . Hemen fark etmedim ama bir hafta içinde ucundan sararma başladı . Şu an yerini değiştirdim ,tam keikinin olduğu yere kadar uçtan kurudu . Kalan kısmı oldukça sağlam görünüyor . Sararma ve kuruma da bebek orkidenin bulunduğu yerde durmuş görünüyor . Sorum şu : Bebeği anneden ayırmalı mıyım ( tek kök ve 5 cm kadar)? Kuruyan kısmı kesmeli miyim ? Fotoğraf yüklemeye de çalıştım ama yapamadım . Cevap verecek olanlara şimdiden *** ederim. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 696791 Merhaba bende yeni orkide tutkunlarindanim.acemi oldugum icin orkidemden bu cikan seyin ne oldugunu bilmiyorum keiki mi yoksa dalmi? kok degil eminim bilen arkadaslar ne oldugunu soyleyebilirmi?
|
Keikinin kök kismina spagnum yosunu sarin nemli kalinca yeni kokler cikarmayi tesvik edermis kokler ne kadar cok olursa yaşamasida daha garantili olur.
|
Pahalaenopsis melezi diyorsunuz ya melez oldugu nasil anlasiliyor orjinali nasil?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
merhaba orkideme nazar deydirdim cok güzeldi sularken yere düşürdüm ve yeni acan guzel yapragı iki yerinden kırıldı ama kopmadı sag ve sol tarafından yırtıldı yaprak ne yapmalıyım ben tarçın sürdüm mikrop kapmasn diye lutfen yardmcı olur musunuz yaprağı kesmem gerekiyormu yoksa öylece bırakmalı mıyım?
|
3 Eklenti(ler)
Orkide tutkunlari size bir deneyimimi anlatayim. Direnc kazansin diye orkidelerimin suyuna bir tane 500 mllik aspirin kattim ve orkidelerimi daldirma usuluyle suladim.Bir baktim saksilarda kök gibi biseyler var yok bu kadar kök degildir kurtmu solucanmi acaba diyede telaslandim.Ama hep koktu eski koklerin heryerinden cikmislar hala saskinim kökü kalmayan bir orkidem var onada deneyecegim.
|
Alıntı:
|
Orkidenin kesilen dallarina tarcin suruyoruz zarari olurmu?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
tesekkürler yıkayayım madem daha önce kesilen dala sürülmesi gerektiğini okumuştum o yuzden sürdüm
|
1 Eklenti(ler)
Sn.Doku Kulturcu elimde boyle bir orkidem var cok saglikli masaallah iki tane tohumlama yapmistim birini biraktim digerini kestim guc kaybi olmasin diye .ben bu orkideden keiki almak istiyorum nasil yapabilirim?birde aldigimiz kabuklari mikrodalgada **** buhar banyosunda dezenfekte edebilirmiyiz?arada siradada sulama suyuna camasir suyu katsak koruyucu olurmu mantara kufe karsi ?
|
Alıntı:
Kolay gelsin.... |
Cok tesekkur ederim.nereden bulabilirim macunu vazelin uygulayanlar var sizce faydasi olurmu?
|
Alıntı:
Keiki macununu Facebook üzerinden satıyorlar: https://www.facebook.com/hormonpaste/ |
Alıntı:
Kolay gelsin... |
Alıntı:
Herkes farklı bir şey söylüyor derken haklısınız.Başlık zaten orkide acemileri için açılmış. Bende size kimyasal gübreleri kullanmayın derim.Solucan gübresi,torf,perlit,az miktarda temiz bahçe toprağı ve ağaç kabuklarından oluşan bir karışım hazırlayıp daha büyük bir saksıya orkidenizi ekin derim. Saksınızın altına çok sayıda tahliye deliği açarak sulama suyunun hızla topraktan uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz. Kimyasal gübreler tuzdur.Zehirdir.Devamlı kullanımları köklere mutlaka zarar verir.Zaten bu yüzden her zaman toprağın belirli aralıklarla yıkanması konusunda görüş bildirilir. Kullanmak gerektiği zamanda tavsiye edilen ölçünün yarısını bitkiye vermek daha garantili bir yol olur. Orkideniz havadar bir alanda yaklaşık 3 saat kadar perdenin arkasından güneş alırsa çok daha sağlıklı olacak. Bende orkidelerin acemileri arasında yer alıyorum.Yazdıklarım tamamen kendi deneyimlerimden elde ettiğim başarılı sonuçlara ait.Selamlar... |
Alıntı:
|
Mangal kömürünü hiç duymadım.Tabii karar sizin.Tekrar selamlar...
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025