![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-03-2008
|
Beyaz kurtlar ve lekeler
Merhaba Sayin praecox, Yeni bir orkide hediye aldim,ama sanirim iyi degil köklerinde beyaz kurtlar vardi.Üzeri cicekli olmasina ragmen substratini bosaltmak zorunda kaldim.Köklerin cogu sararmis ve yaprak kökleride siyahlasmis, yapraklarin üzerinde kahverengi lekeler var.Mantar olabilir mi?Sararan kökleri kesip tekrar saksiya koymayi düsünüyorum,sizce neyapmaliyim:confused:Gönderdigim resimlerden bana yardimci olurmusunuz. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Kaybettik...
|
Gönderdiğiniz resimden bitkide bir sorun olduğu belli ancak ne olduğunu anlamadım. En azından Yapraktaki lekeler lezyon mu yoksa kökteki buruşmalardan mı tam anlaşılmadı. Köklerde sorun olduğu çok belli. Saksı harcı değiştirip kök budaması yapmanız en iyisi olacaktır. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-12-2012
|
benim orkidem hastamı lütfen yardımcı olunn
Daha yeni hediye olarak geldi ama üzerinde kahverengi benekler var kahverengi benek hastalıgına mı yakalandı .yakalandıysada ne yapmam gerekiyor. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-11-2008
|
merhaba, orkidenizi sularken çiçeklere su değmemesine özen gösterin, bir de havasızlık bu gibi lekelerin ve mantar hastalıklarının en önemli nedenidir, o yüzden orkideleriniz cereyanda kalmayacak şekilde bulundukları odayı sık sık havalandırın. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-02-2013
|
orkideme ne oluyor anlamadım yardım eder misiniz |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-04-2016
|
Degerli Praecox, Sayfaniza yeni uye oldum. Size kislari ev ortami sicak ve kuru, yazlari ise nemli ve sicak Moskova`dan yaziyorum. Yaklasik 3 yildir orkidelerimle ugrasiyorum. Sonuc fena degil ama iki senedir ciddi bir sorunum var. Neler denemedim ki. Adini henuz tam ogrenemedigim, asagida resimlerini goreceginiz bu bit turu canimdan bezdirdi. Fitoverm kullandim. Sonuc alamadim. Portakal kabugunu kaynar suda beklettim, onunla spreyledim. Yine olmediler. Iki uc gunde bir elimde kurdan, kulak pamugu, ve bezle onlari temizlemekten gina geldi artik. Genelde yaprak altlari, yeni surgun yapraklar ve ciceklerin ici ve arka sap kisiminda bulunuyorlar. Ne yapmami tavsiye edersiniz?Ve dun farkina vardigim ve ilk defa gordugum mantar olusumlari var. Resimleri asagida. Bu konuda da tavsiyenizi bekliyor, saygilar sunuyorum |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Bir litre su içerisine bir yemek kaşığı arap sabunu + 10ml alkol ilave edin. Homojen oluncaya kadar karıştırın (en iyisi mikserle çarpın). Sonra bunu püskürtücü içerisine koyup bitkiye püskürtün. Arap sabunu unlu bitin hava almasını önleyip öldürecektir. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-10-2007
|
Alıntı:
Ancak izlediğim kadarı ile bu böcekler köklerde de var. Yukarıda belirttiğiniz karışımı köklere de uygulamak mümkün müdür? ##Ayrıca, yazdığınız alkol, eczanelerde satılan ethil alkol yani saf alkol müdür? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-10-2007
|
orkidem sararıyor
orkidem çiçek verdiği dalından sararmaya başladı bir daldaki çiçeklerin hepsi kuruyup döküldü şimdi altındaki dala sıra geldi yorumlarınız için şimdiden teşekkürler |
|
|
|
![]() |
|
|