agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Hastalıkları
(https)

Beğeni Düzeni13Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-05-2008, 21:57   #1
Yeni Üye

sehan's Avatar

Giriş Tarihi: 03-03-2008
Beyaz kurtlar ve lekeler

Merhaba Sayin praecox,
Yeni bir orkide hediye aldim,ama sanirim iyi degil köklerinde beyaz kurtlar vardi.Üzeri cicekli olmasina ragmen substratini bosaltmak zorunda kaldim.Köklerin cogu sararmis ve yaprak kökleride siyahlasmis, yapraklarin üzerinde kahverengi lekeler var.Mantar olabilir mi?Sararan kökleri kesip tekrar saksiya koymayi düsünüyorum,sizce neyapmaliyim:confused:Gönderdigim resimlerden bana yardimci olurmusunuz.

Eklenen Resimler

sehan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2008, 12:18   #2
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Gönderdiğiniz resimden bitkide bir sorun olduğu belli ancak ne olduğunu anlamadım. En azından Yapraktaki lekeler lezyon mu yoksa kökteki buruşmalardan mı tam anlaşılmadı.

Köklerde sorun olduğu çok belli. Saksı harcı değiştirip kök budaması yapmanız en iyisi olacaktır.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-12-2012, 16:47   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-12-2012
benim orkidem hastamı lütfen yardımcı olunn

Daha yeni hediye olarak geldi ama üzerinde kahverengi benekler var kahverengi benek hastalıgına mı yakalandı .yakalandıysada ne yapmam gerekiyor.

Eklenen Resimler

neslihanK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2012, 11:48   #4
Ağaçsever

DilekGuven's Avatar

Giriş Tarihi: 14-11-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi neslihanK Mesajı Göster
Daha yeni hediye olarak geldi ama üzerinde kahverengi benekler var kahverengi benek hastalıgına mı yakalandı .yakalandıysada ne yapmam gerekiyor.
merhaba, orkidenizi sularken çiçeklere su değmemesine özen gösterin, bir de havasızlık bu gibi lekelerin ve mantar hastalıklarının en önemli nedenidir, o yüzden orkideleriniz cereyanda kalmayacak şekilde bulundukları odayı sık sık havalandırın.

DilekGuven Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2013, 15:05   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-02-2013
orkideme ne oluyor anlamadım yardım eder misiniz

Eklenen Resimler

peliny Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2016, 00:40   #6
Yeni Üye

TolgaMoscow's Avatar

Giriş Tarihi: 14-04-2016
Degerli Praecox,

Sayfaniza yeni uye oldum. Size kislari ev ortami sicak ve kuru, yazlari ise nemli ve sicak Moskova`dan yaziyorum. Yaklasik 3 yildir orkidelerimle ugrasiyorum. Sonuc fena degil ama iki senedir ciddi bir sorunum var. Neler denemedim ki. Adini henuz tam ogrenemedigim, asagida resimlerini goreceginiz bu bit turu canimdan bezdirdi. Fitoverm kullandim. Sonuc alamadim. Portakal kabugunu kaynar suda beklettim, onunla spreyledim. Yine olmediler. Iki uc gunde bir elimde kurdan, kulak pamugu, ve bezle onlari temizlemekten gina geldi artik. Genelde yaprak altlari, yeni surgun yapraklar ve ciceklerin ici ve arka sap kisiminda bulunuyorlar. Ne yapmami tavsiye edersiniz?

Ve dun farkina vardigim ve ilk defa gordugum mantar olusumlari var. Resimleri asagida. Bu konuda da tavsiyenizi bekliyor, saygilar sunuyorum

Eklenen Resimler

TolgaMoscow Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2016, 02:32   #7
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-02-2007
Bir litre su içerisine bir yemek kaşığı arap sabunu + 10ml alkol ilave edin. Homojen oluncaya kadar karıştırın (en iyisi mikserle çarpın). Sonra bunu püskürtücü içerisine koyup bitkiye püskürtün. Arap sabunu unlu bitin hava almasını önleyip öldürecektir.

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2017, 16:12   #8
nix
Yeni Üye

nix's Avatar

Giriş Tarihi: 03-10-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü Mesajı Göster
Bir litre su içerisine bir yemek kaşığı arap sabunu + 10ml alkol ilave edin. Homojen oluncaya kadar karıştırın (en iyisi mikserle çarpın). Sonra bunu püskürtücü içerisine koyup bitkiye püskürtün. Arap sabunu unlu bitin hava almasını önleyip öldürecektir.
Merhaba, benim orkidemde de aynı şekilde beyaz böceklenme oldu. Resimlerini ekte sunuyorum.

Ancak izlediğim kadarı ile bu böcekler köklerde de var. Yukarıda belirttiğiniz karışımı köklere de uygulamak mümkün müdür?

##Ayrıca, yazdığınız alkol, eczanelerde satılan ethil alkol yani saf alkol müdür?

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Saygılarımla.

Eklenen Resimler

nix Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2017, 16:38   #9
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-02-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nix Mesajı Göster
Merhaba, benim orkidemde de aynı şekilde beyaz böceklenme oldu. Resimlerini ekte sunuyorum.

Ancak izlediğim kadarı ile bu böcekler köklerde de var. Yukarıda belirttiğiniz karışımı köklere de uygulamak mümkün müdür?

##Ayrıca, yazdığınız alkol, eczanelerde satılan ethil alkol yani saf alkol müdür?

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Saygılarımla.
Arap sabunu pH değeri oldukça yüksek olduğu için köklere zarar verebilir. Detan'ın hazır sprey ilacı var (detan maxi sprey). Onu kullanın.

Charlaux beğendi.
Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2018, 08:57   #10
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-10-2007
orkidem sararıyor

orkidem çiçek verdiği dalından sararmaya başladı bir daldaki çiçeklerin hepsi kuruyup döküldü şimdi altındaki dala sıra geldi yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

Eklenen Resimler

ohohohoy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025