![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 |
|
Kaybettik...
|
Bitkiniz güneş yanığı geçirmiş, kırmızı örümcek hasarı var ve de kabuklu bit gördüğümü sanıyorum... resimlerden. Kararma da var sanırsam fungal bir sorun da baş göstermiş. Çiçek sapı çok sıhhatli gelişme gösteriyor. Bir büyüteçle yaprak üzerlerini iyice inceleyin. Kırmızı örümcekler aktif mi? Böcek ve/veya mantari ilaçlama gerekebilir. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-10-2009
|
Sayın Praecox ,kırmızı örümcekler cymbidiumumu sarmış ne yapmalıyım
Merhabalar...sitemize yeni üye oldum yaklaşık 2 ay önce bir phal.ım oldu.Orkide merakım beni başka türler edinmemi sağladı ve geçen pazar istanbula gitme fırsatım oldu.Beylikdüzü bauhaoustan 2 adet cymbidium aldım.Ancak az önce birşeyi farkettim ve yıkıldım..Benim güzel çiçeğimde bol miktarda kırmızı örümcek vardı.Hemen eşim saksıda gördüklerini öldürdü.Hayvanatlar bayağı iyi beslenmiş herhalde ki büyüklerdi ![]() orkidemizi saksıdan çıkardık ve inceledik.Topraktada larvaya benzeyen 3 tane yapı çıkardık.Ama bunların içi boştu. Lütfen ne yapabileceğim konusunda yardım edin.Bitkimin ölmesini istemiyorum... ![]() Anladığım kadarı ile ilaçlanabilir.Nasıl bir ilaç kullanabilirim?Çanakkalede oturuyorum herşeyi bulmam zor oluyor eğer toprak değiştirilecekse nasıl bir toprak kullanabirim ve nerden temin ederim?Rica ediyorum yardım edin...Diğer 2orkidemi onun yanından ayırdım bulaşmasın diye doğru yaptım sanırım...Şimdiden teşekkür ediyorum.. SAYGILAR... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Kaybettik...
|
Cymbidium ve Dendrobium'ları kırmızı örümcek çok çabuk sarar. O kadar ki seralarda devamlı periodik olarak önleyici ilaçlamalar yapılır. Son kanuna göre artık benim burdan size bir ilaç adı tavsiye etmem uygun değil. Ziraatçınızdan bunu öğrenebilirsiniz. Ve ya eski mesajlarımı okuyun. ![]() Orkidelere ruhsatlı pek de ziraai ilaç olmadığından. Süs bitkiler için uygun bir ilaç önerilebilir size. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-10-2009
|
teşekkür ediyorum bilgileriniz için eski sayfaları okudum ve birtakım şeyleri öğrendim sanıyorum..Bir şey daha sormak istiyorum izninizle..Bugün çanakkale nin en tanınmış çiçekçisine sorunumu anlattım ve ilaç istedim..Bana şeltoks sık dedi.Acaba doğru mu ?öyle bişey olsa herkes bunu yapmaz mıydı...Yapmadım yanlış olduğunu düşündüm..Forumdaki tüm orkide sayfalarını yaladım yuttum ama şeltoksu hiç okumadım..Bu konuda ne düşünüyorsunuz? |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-06-2009
|
Alıntı:
Mümkünse buraya bende bir soru eklemek istiyorum konu ile alakalı. Bende kırmızı örümcek için hangi ilacı alabilirim diye ziraat mühendisi bir yakınımıza sorduğumda bana önce sirkeli su ile yaprakları silmemi, 1 hafta kadar sonra da içine bir kaç damla çamaşır suyu damlatılmış su ile tekrar silmemi önerdi. Ama ben orkidelerin çok hassas olduğunu bildiğim için tereddütteyim. bu arada o hasta orkidem şimdi iki dal birden veriyor gibi gözüküyor. )) |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Kaybettik...
|
Sirkeli suyun orkidelere bir zararı olacağını sanmam, ancak kırmızı örümceklere de bir zararı olacağını zannetmiyorum. ![]() Sheltox ise hiç bir bitkiye tavsiye etmem. Çocukluğumda çaresizlik içinde bir kaç değişik türde denemiştim sonuç bitkinin de ölmesi idi. Dolayısı ile (gerçi günümüz sheltox terkibi değişti ise de) kullanmanızı pek de salık veremem. Ben orkidelerde denemedim bilemiyorum, varsa deneyip müspet sonuç alan bizimle paylaşırsa öğrenmiş oluruz. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-07-2011
|
Aranıza yeni katıldım ve çiçek hastasıyım. Hayatımda ilk defa phalm cinsi orkide aldım ve şu sıralar kendimi ilk anne olduğum acemi günlerdeki gibi hissediyorum. Şeltoks kullanımıyla ilgili bir yazı ile karşılaşınca yaşadığım deneyimi paylaşmaya karar verdim. Geçen sene bodur narımın tamamı beyaz bir örümcek ağı ile kaplanmıştı ve bende üzerine şeltoks sıktım sonuç feciydi ,narım bütün yapraklarını döktü ama beni terk etmedi bir süre sonra yapraklarını yeniden vermeye başladı...Bu sene yine çiçeklerimde haşereler baş gösterince önce onları yıkayarak temizlemeye çalıştım ama yeterli olmadı.Geçen günü narımda yeşil bitler ve beyaz pamuk gibi böcek bulunca ne yapıcağımı şaşırdım. onun arkasından yıldız çiçeğimede bulaştığını fark edince önce yıldızda bunu denemeye karar verdim. Yıldız çiçeğime şeltoksu yapraklarının altına üstüne her tarafına bol miktarda sıktım . Bir 5-10 dakika bekledikten sonra tazyikli yoğun bir duş aldırdım ve sonuç inanılmaz oldu hala balkonda ve misler gibi duruyor... Sonucun başarılı olduğunu görünce narıma da aynını tatbik ettim birkaç çiçeği düştü bazı dalların en uç kısımlarının yaprakları sarardı o kadar ki eğer bunu yapmasaydım böcekler bundan çok fazlasını yapıcaklardı. Benim şeltoks kullanımı sırasında öğrendiğim şu: Şeltoks bitkinin üzerinde kurumamalı uygulamadan 5-10 dakika süre içinde bol su ile kimyasal madde temizlenmeli. Birde Afrika menekşemden bir türlü uzaklaştıramadıgım küçük sinekler için menekşeme aynı yöntemle bunu uyguladım ve bolsu ile yıkadım ve gölgede kuruttum tek bir yaprağı dahi zarar görmedi.... phalmlerim üzerinde kahverengi özellikle yaprak kenarlarında yerleşik canlılar ve beyaz pamuk benzeri şeyler gördüm bugün ama onların üzerinde şeltoksu denemeye cesaret edemedim. Yapı marketten su bazlı böcek ilacı aldım ve onu uyguladım bugün sonuç ne olucak bilmiyorum. İyi bir netice alamazsam birinde bu işi mutlaka deniyeceğim. Alıcağım sonucu sizlerle mutlaka paylaşırım. Umarım denediğim ürün de başarılı olurum.. saygılarımla.... |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-06-2009
|
Alıntı:
) |