agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Hastalıkları
(https)

Beğeni Düzeni10Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-10-2016, 13:30   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-02-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi modelasitane Mesajı Göster
merhaba benim orkidemin saksının içinde bit gibi küçük canlılar var bu nedir bilen varmı köklerinde yapraklarında dibindeki orkide toprağı dediğimiz saksı içindeki ağaç kabukları üzerinde var sürekli dolaşıp duruyorlar bu na ne yapmak lazım tecrübeli arkadaşlardan bilgi rica ediyorum teşekkürler.
Benzer soru daha önce sorulmuştu. Saksı harcınız oldukça eskimiş. Harçta küf gelişimi olmuş ve bu küfleri yemeye gelen böcekler harcı istila etmişler. Durum budur. Harcı değiştirin. Orkide toprağı adıyla satılan saksı harcından alın. Bu harcı kullanmadan önce bir tencereye koyup haşlayın. Bu işlem, harçta bulunması muhtemel salyangoz, kabuklu bit, unlu bit yumurtalarını yok etmenizi sağlar. Harç soğuduktan sonra değişimi gerçekleştirebilirsiniz.
İkinci olarak, aynı mesajı farklı konu başlıklarına atmayın. Konuyla ilgili birisi varsa zaten size yanıt verir.

Charlaux beğendi.
Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2017, 19:01   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-08-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü Mesajı Göster
Benzer soru daha önce sorulmuştu. Saksı harcınız oldukça eskimiş. Harçta küf gelişimi olmuş ve bu küfleri yemeye gelen böcekler harcı istila etmişler. Durum budur. Harcı değiştirin. Orkide toprağı adıyla satılan saksı harcından alın. Bu harcı kullanmadan önce bir tencereye koyup haşlayın. Bu işlem, harçta bulunması muhtemel salyangoz, kabuklu bit, unlu bit yumurtalarını yok etmenizi sağlar. Harç soğuduktan sonra değişimi gerçekleştirebilirsiniz.
İkinci olarak, aynı mesajı farklı konu başlıklarına atmayın. Konuyla ilgili birisi varsa zaten size yanıt verir.
Merhaba. Benim orkidemin topraginda minik beyaz bocekler var. Saksinin icerisinde yosunlasma olmus zaten yeni toprak alip degistirmeliyim ama cicek acmak uzere tomurcuklar var. Topragini simdi degistirmem uygun olur mu?
Uygun degilse ne yapabilirim?

cii_them Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2017, 14:16   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-02-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cii_them Mesajı Göster
Merhaba. Benim orkidemin topraginda minik beyaz bocekler var. Saksinin icerisinde yosunlasma olmus zaten yeni toprak alip degistirmeliyim ama cicek acmak uzere tomurcuklar var. Topragini simdi degistirmem uygun olur mu?
Uygun degilse ne yapabilirim?
Çiçeklenme süresinin geçmesini bekleyin.

Ziya Soner beğendi.
Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2017, 17:42   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-03-2017
Yardım

bir marketten aldığım orkidemin son hali bu ne yazık ki. İlk geldiğinde yaprakları biraz sararmıştı . Saksısını değiştirdim, torf aldım (çam kabukları vardı paketin içinde sadece ama) . Mevcut diğer orkidem gibi sulamaya devam ettim ama son durum bu. Kurtarabilirmiyim acaba çiçeğimi

Eklenen Resimler

Gumus299 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2017, 18:31   #5
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Gumus299 Mesajı Göster
bir marketten aldığım orkidemin son hali bu ne yazık ki. İlk geldiğinde yaprakları biraz sararmıştı . Saksısını değiştirdim, torf aldım (çam kabukları vardı paketin içinde sadece ama) . Mevcut diğer orkidem gibi sulamaya devam ettim ama son durum bu. Kurtarabilirmiyim acaba çiçeğimi
Merhaba sn.Gumus299,

Keske kurtarılabilir durumda diyebilseydim ancak ne kök var ne canlı bir yaprak. Orkidenizin yaprakları sararmaya başladığında sormalısınız ki size yardımcı olabilelim. Herkes içinde geçerli birşey bu aslında. Emin değilseniz önce okuyun, okudunuz ama yoksa sorun. Öbür türlü iş işten geçmiş oluyor maalesef. Bazı durumlar var ne yapsanız kurtaramazsınız ama önemli olan sorunu erken teşhis etmek.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025