![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-11-2015
|
[QUOTE=mühendis57;1423791]merhaba, elimden geldikçe hızlıca cevap yazmaya çalışıyorum işte bilgi paylaştıkça güzel Bol çiçekli günler...[/QUOT Sayin mühendis57 size zahmet olmayacaksa bana da yardimci olursaniz sevinirim.. Düzenleyen Rana inci : 24-12-2015 saat 09:18 Neden: Kelime ilave etme |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=Rana inci;1428569] Alıntı:
orkidenizin yapraklarında yumuşama yoksa hala umut var demektir.Aşağıda yazılanları yapın yeni kök oluşturmasını bekleyin. -orkidenizin çiçek sapını dipten kesin -Kök bölgesini temiz kısıma kadar kesip çürümüş bölgeyi uzaklaştırın kesilen kısıma çok az tarçın dökün -Yeni saksı harcı edinin ve yeni harç içine orkidenizi derin olmayacak kadar dikin - orkidenizin üzerini tıpkı sera gibi şeffaf bir naylonla örtün (saksı harcının nem oranı düşmemesi için) - plastik örtüyü geceleri birkaç saat açın yapraklara su püskürtün 2-3 saat hafif esinti almasını sağlayın -Gün içinde saksı harcının ve kök boğazının(yaprakların- köklerin çıkmaya başladığı bölge) aşırı kurumamasını sağlayın. 15 günde bir yapraktan gübreleme yapın. Biraz yorucu ve meşakatli işlemler ancak birkaç haftaya yeni köklerin çıktığını görünce yaptığınız işlemlerin mükafatını alacaksınız ![]() Kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-11-2015
|
Teşekkür ederim inşallah.. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-01-2016
|
İyi günler verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, Yapraktan gübreleme nasıl yapılır biraz açar mısınız? Aldığım orkide gübresini suyla karıştırıp fısfıslamam mı gerekir ? |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
almış olduğunuz sıvı gübreyi su ile seyreltip direk yapraklara püskürteceksiniz.Bu püskürtme esnasında yaprak diplerinde su birikmemesine dikkat edin.Aşırı gübre kullanmayın gübrenin özelliğine bağlı olarak yapraklarda yakma yapabilir.1 litreye 1 tatlı kaşığı yeterli olur.Eger düşük npk lı gübre ise bu az da olabilir sıvı gübrenin besin içeriğini bilmek gerekir.Kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-01-2016
|
Merhabalar yaklaşık 6 ay önce bi orkide aldım bi süre sonra çiçekleri döküldü sonra bi yaprağı sarardi şimdi ise tüm kokleri fazla sulamaktan yumusamis ve mahvolmus durumda tüm kokleri temizledim Kökler hem beyaz renkte hiç yeşil yoktu şimdi ne yapmam lazım geceden beri uyuyamadim çok üzüldum yardimci olurmusunuz lutfen |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-12-2020
|
[quote=mühendis57;1428878] Alıntı:
fakat dökülmüş çiçek dallarını kesemiyorum keikim var. köksüz orkidemi dezenfekte ettim mantar iacı sürdüm ve yeni harca diktim fakat nerdeyse 1 ay önce sulamıştım hala ıslak fazla nemli bir toprak oldu sanırım, evim çok esinti almadığı için akşamları balkona çıkarma hatası yaptım sanırım ani hava değişimide zarar verdi. 3 tanesi 1 yıl 3 tanesi 4 aydır bende ve her ne yaptıysam bir şekilde yanlış oldu e zarar verdi. Torfta köklenir dediler perlit, pomza,sphangum bile çürüttü, su kültürü, sera.. şimdide mantar CAPTAN ilacı sürdüm köklerine umarım oda zarar vermez. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| kök çürümesi, kök problemi, orkide, orkide hastalığı, yaprak sarkması |
|
|