![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-05-2018
|
merhabalar. evde beslediğimbiri tek diğeri çift dallı 2 orkidem var. fakat sanıyoru ki doğru bakamıyorum 2 orkidem de aynı şekilde önce yapraklarını döktü sonra da dalında kuruma oldu. Bende uçlarından kestim. şimdi yaprakları sararmaya başladı. geçen hafta saksılarından çıkartıp köklerini temizledim yeşil renklerdeydi çürüme sararma pek yoktu köklerinde. ortalarındaki süngerimsi yapıyı çıkartarak temizledim. sulamasını hafta da bir şeffaf saksılarını su dolu kaba oturtarak yapıyorum yanlış mı uyguluyorum acaba ? aşağıya 2 orkidenin de resimlerini ekliyorum. yardımcı olursanız sevirim. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
|
merhaba yaprakları birer birer düşmeye başladı zaten. oksijenli suyun ne gibi b ir faydası oluyor bilgilendirir misiniz ? |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Alıntı:
Bir diger onemli konu da orkidenizi suya degil neme bogmalisiniz. Ben en pratik cozumu buhar makinelerinde buluyorum. Ancak iki saksi altligi (bir buyuk bir kucuk),cakil tasiyla da bunu halledebilirsiniz.Genis olan saksinin ortassina ters bir bicimde kucuk saksiligi yerlestiriyorsunuz boylece arada bir yukseklik farki olusacak.Sonra kucuk boy cakil taslariyla alt saksiligi dolduruyorsunuz.Uzerine tasmayacak kadar suyla dolduruyorsunuz. Biraz daha ilkel ama is gorur bir yontem. Duzenli sulamasini hava mevsim normallerindeyse 10,sicaklamaya basladiysa 7 gunde bir yaparsiniz. Buhar makinesi tam tikir calistigi surece zaten susuzluktan olmesi gibi bir durum soz konusu olamaz. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
ilk zamanlar yeri sabitti ve saksı içinde tutuyordum. bir hafta kadar önce hem yerini değiştirdim hem de saksıdan çıkarttım kökleri hava alsın diye. ama kuruyan dal iyice kahverengini aldı yaprakları bir bir düşüyor. nasıl tekrar canlı halini alır bilemiyorum ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Alıntı:
Oksijenli suyun verilmesinde birkac sebep var.Hem bir dezenfektan gorevi tasimasi hem de adindan da anlasilacagi uzere koklere daha fazla oksijen saglamasi. Asagi yukari 2 litreye bir yemek kasigi yeterli oluyor.Rutin olarak sulamanizda kullanmak istiyorsaniz ya da temizleme amaciyla kullanmak istiyorsaniz bu orandan fazlaca sasmamanizda fayda var. |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|