![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Bitkileriniz sağlıklı görünüyor. Phalaenopsis çiçekleri hangi türün melezi olduğuna bağlı olarak 1-4ay çiçekli kalırlar, sonra bu çiçekler dökülür. Havalar sıcak ve sürekli olarak klima çalıştırmıyorsanız sadece sulama yapın. Yapraklara da su püskürtün (saf su veya içme suyu). Gübrelemeye sonbaharda başlayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-06-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-07-2016
|
Orkide ölüyor
Merhabalar iyi günler. Orkidelerim kök çürümesinden dolayı çiçek saplarını ve bütün köklerini gövdenin altından kestim ve tarçın sürüp yeni orkide toprağına ektim. İzmir'de oturuyorum malum yaz ve çok sıcak kuzey cepheye bol ışık alan (doğrudan güneş ışığı almıyor) cam kenarına koydum ilk 2 gün sulamadım şuan haftada bir sefer fısfıs yaparak suluyorum ancak 3-4 adet yaprak büzüşüp sararıp döküldü. Son durumun fotoğrafını ekliyorum. Ne yapmam lazım nasıl sulamam lazım besin vermeli miyim kısacası bu orkideleri nasıl kurtarabilirim? Yardımınızı bekliyorum. Teşekkürler. Düzenleyen holyhero : 08-07-2016 saat 13:50 Neden: Fotoğraf ters |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Evet, saksıyla poşetleyin. Sulama yapmanız gerekmiyor, torbanın ağzı kapalı, su kaybı yok. Her günün gecesinde torbanın havasını boşaltıp nefesinizle tekrar şişirin ve torbanın ağzını tekrar düğümleyin. Düzenleyen Doku_Kültürcü : 08-07-2016 saat 16:46 Neden: :ekleme... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
|
Çok teşekkür ederim bu işlemi yaparken gövdenin altında hızlı hareket eden kurt ve bite benzer canlılar gördüm gövde de hafif kararma vardı güzelce yıkadım ve temizledim sanırım toprağı tekrar değiştirmem gerekecek. Şimdilik saksıya koymadan poşette bekletiyorum. Böcekler umarım orkidelerimden uzaklaşır. Yarın ilk iş yeni orkide toprağı alıp ponza ile karıştırmayı düşünüyorum. Son durum hakkında öneriniz var mı ? Köklenene kadar saksıya koyulmasa sorun olur mu ? İyi akşamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|