agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Hastalıkları
(https)

Beğeni Düzeni1347Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 19-03-2016, 09:41   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-12-2015
Kurtarmalık Orkidelerim

Merhabalar, migrosdan dalları ve yaprakları kötü durumda olduğu için konuşup indirimli aldığım orkidelerime ait resimler aşağıdalar. Kimisinin dalı kırık, kimisinin kurumuştu budadım. Kiminin yaprağı kırılmış, sararmış. Lütfen kurtarmama yardım eder misiniz?
1) Hepsinin bulunduğu ortam bolca torflu, batırıp çıkararak sulayınca sıkıntı olur mu? Fazla su emiyor gibi geldi.
2) Hepsi için geçerli olan bir başka sorunda, ya dalları yapraklarına zarar vermiş ya da gövdeleri çok oynuyor. Acaba ne yapabilirim bununla ilgili?

Bunlar en iyi durumda olanı, dallarını budadım, yaprakları poşet içinde kalmakda bu şekli almış bir sakıncası var mı?
Name:  WP_20160319_10_18_47_Pro.jpg
Views: 1117
Size:  35.8 KB

Bu geldiğinde alt yaprakları toprağa temas ediyordu ve sarıydı, koparttım. Dalı çok uzun ama salıklıydı ozaman ellememiştim. Bugün tekrar sarsı yaprak gördüm ve dal sararmaya başlamıştı, üçüncü boğumdan kestim. Başka birşey yapmam gerekiyor mu?
Name:  WP_20160319_10_18_23_Pro.jpg
Views: 1100
Size:  33.9 KB

Bunu migrosdaki kadın almamam için ikinci kez uyardı ama geride bırakamadım. Dalı kırılmış, kopmuştu, ya tutarsa diyerek belki çeliklenir diye saksısına attım . Kalan dalı ile üçüncü boğumdan budadım. Ama yapraklarına ne yapmam gerek hiç bilmiyorum.
Name:  WP_20160319_10_18_12_Pro.jpg
Views: 1036
Size:  38.8 KB

Buda geldiğinde dalın ucu kuruydu ve gelir gelmez budamıştım. Yapraklara çok zarar vermiş dallar, yerini değiştirdiğim desteği ile. Dalları yine poşet içinde kalmaktan dik durumda idi ve buruşmuştu, sanki biraz düzleşti gibi geldi.
Name:  WP_20160319_10_18_35_Pro.jpg
Views: 1020
Size:  41.0 KB

Yardımcı olursanız sevinirim.

putko Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025