agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Hastalıkları
(https)

Beğeni Düzeni1347Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 06-12-2013, 13:45   #10
Ağaç Dostu

fesleğen's Avatar

Giriş Tarihi: 21-09-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sar-dunya Mesajı Göster
Şuralarda hatanız olabilir:
* Bitkileriniz "evin soğumasına aldırmadan" havalandırırken hava akımında kalıp soğuk alıyor olabilirler.
* Kavanoz yeterli olmayabilir. Kavanoza, kavanozun dışına sarkan bir parça kağıt peçete daldırıp buharlaşmanın olduğu yüzey alanını arttırabilirsiniz. Öte yandan, özel bir bitki değilse sizi rahatsız etmeyecek düzeyde bir nemlilik/kuruluk yeterli olmalı?
* Sulama suyu+besin karışımınız tuzlu olabilir. (Yumuşak bir su kullanıyorsanız hazır sıvı karışımların etikette yazan dozunun dörtte biri gibi bir doz idealdir deniyor. Diğer taraftan -geçenlerde yanlışımı farkettim-, evdeki phalaenopsislere bir yıl boyunca etikette yazan kadarı verdim ölmediler ama fazla iri oldular. :P)
Her türlü isteklerine cevap veriyorum sayın sar-dunya;
*Hava akımına maruz kalmıyorlar, mutlaka diğer odaların pencerelerini kapatıyorum onlar havalanırken,
*kireç ve tuz oranı çok düşük kendi içtiğimiz suyla suluyorum, su dinlenmiş ve oda sıcaklığında oluyor,
*pencerenin önündeler, direk güneş ışığına maruz kalmıyorlar,
ama çiçeklenen mor renkli orkidemin sadece 3 tane tomurcuğu sağlam kalabildi, diğerleri kurudu düştü ve renkleri o kadar acayip ki! ilk geldiğinde çok tatlı bir mordu ama şimdi açanlar gülkurusu gibi bi renk, tunuk neden anlamadım

fesleğen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025