agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Hastalıkları
(https)

Beğeni Düzeni1347Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 01-01-2013, 14:32   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-12-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul Mesajı Göster
Kuruyan dalı dipten kesip alın. köklerde çürüme varsa ki ben bir orkidemi dikkatlice saksısından çıkartıp çürüyen ve kuruyan köklerini temizledim tarçınladım. tekrar yeni bir toprakla ekim yaptım. Aldığım toprak yapı marketlerde satılanlardan. ancak o toprak çok torfluydu bende biraz eledim içindeki büyük parçaları kullandım. tekrar aynı saksısını güzelce yıkayıp ektim. sulamadım hemen çünkü toprak nemliydi. şuanda gayet sağlıklı . bir kaç gün sonra sulama yaptım. bol aydınlık bir yerde duruyor şuanda. çiçekleri geçen sağlıklı dallıda 3. boğumun üstünden kestim ve oksijenli suyla temizledim. benim yaptıklarım bunlar daha fazla bilgisi olan arkadaşlar da yardımcı olabilir. sevgiler.

Yanıtınız için teşekkürler. Yanıt veren tek kişi olduğunuz için size danışıyorum.
Şimdi orkidemi anlattığınız işlemşleri yapmak için toprağından çıkardım ama galiba orkidemi çoktan kaybetmişim bile...

Hala tomurcuklu ve sağlam duran bir dalı ve 2 yaprağı var ama geri kalan kısımlar ölmüş gibi duruyor. Yine de bir umut var mı diye fotoğrafını gönderiyorum.

Başka arkadaşlarda fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim.

İyi günler.

Bu da ölü kökleri kestikten sonraki hali... Bazı kökler sarı renk olmasına rağmen oldukça sertler. Onları kesmedim. Şimdi tarçınlayıp tekrar dikeceğim.

Düzenleyen Hülya AKTEN : 01-01-2013 saat 15:03
Hülya AKTEN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025