agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Orkide Bakımı, Üretimi (https://www.agaclar.net/forum/orkide-bakimi-uretimi/)
-   -   Orkideler için saksı harcı (https://www.agaclar.net/forum/orkide-bakimi-uretimi/3517.htm)

syagdiran 09-02-2016 20:54

Orkide Toprak Harcı
 
Merhaba Arkadaşlar. Orkide toprak harcını kendim hazırlamak istiyorum. Bulunduğum bölgede sarıçam bulamadım. Bunun yerine Ardıç kabuğu kullansam olur mu?

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

holyhero 02-07-2016 12:05

Orkide toprağı aldım su tutma gücü çok yüksek haftada bir sulamama rağmen sinek ve koku oluştuğunu fark ettim ve hemen sulamayı kestim harcı kuruttum tekrar koydum.Dışarıda satılan orkide toprakları tek başına yeterli mi içerisine kömür,perlit vs koymam gerekiyor mu?

Barborose 27-08-2016 16:37

merhaba, orkide hastalığı bulaşmış durumda iki orkidem var saksı değişimi yaptım topraklarına güvenemiyorum şu klasik koçtaşlarda satılan topraklardan almıştım, biraz çamurlu ve kum gibi, değiştirmemi önerir misiniz?

asyaa 17-02-2017 11:19

merhaba sazlık orkidesinin bakımı ve soğukluk sıcaklık şartlarını öğrenebilirmiim

acs 10-05-2017 11:48

merhaba
benim avm den aldığım bir orkidenin toprağı normal çiçek toprağı yani içinde çam kabuğu yosun vs yok ne yapmalıyım orkide toprağım var değiştirmelimiyim üzerinde çiçekleri de var bozulurmu

Charlaux 10-05-2017 14:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acs (Mesaj 1506507)
merhaba
benim avm den aldığım bir orkidenin toprağı normal çiçek toprağı yani içinde çam kabuğu yosun vs yok ne yapmalıyım orkide toprağım var değiştirmelimiyim üzerinde çiçekleri de var bozulurmu

Orkide toprağıyla hemen değiştirmeniz gerekir çünkü orkideler toprakta yetişen bir tür değildir. Bizim toprak olarak kullandığımız karışım orkide bakımını kolaylaştırmak için kullanılan bir tekniktir. Uzun bir süre orkideniz toprakta kaldıysa havasızlıktan köklerde çürüme gerçekleşmiş olabilir. Tamamen büzüşüp iplik gibi olan,beyazlık emaresi görmediğinzi kökleri kesin (zebra deseni gibi renklenme kesikliyse kesmiyorsunuz). Daha sonrasında orkidenizi şeffaf bir saksıya alın ve sulama rutininizi haftada bir 2 litre suya 1 yemek kaşığı okdijejli su olacak şekilde değiltirin. Bu orkidenizin köklerine hava gelmesine, bakteri önlenmesine katkıda bulunacak. Her evzanede bulabileceğiniz basit bir tedavi çözüm tekniğidir.

acs 11-05-2017 09:36

Charlaux çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için hemen değiştiriyorum toprağını

Charlaux 11-05-2017 12:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acs (Mesaj 1506610)
Charlaux çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için hemen değiştiriyorum toprağını

Ne demek :)) değişimden sonra bir süre kökleri kontrol etmek, sulamayı dozunda yapmak (1 hafta) ve yarı aydınlıkta olan bir alanda (yani güneşi görebileceği ama dibi olmayacağı bir yer) durmasına özen gösterin.

nazlıorkide 17-05-2017 16:11

Merhaba,
bana hediye gelen orkideme yanlış bakım yaptığımdan dolayı köklerinde kısmi olarak çürümeler meydana geldiğini görüyorum. Zamanında ağaçlar.net ile tanışmam sayesinde zararın bir yerlerinden döndüm çok şükür hatta ikinci bir orkide daha edindim. Bu sebeple çiçekleri geçtikten sonra orkidenin harcını değiştirmek istiyorum ancak forumda okuduğum harç tariflerini toparlayabilmem için maalesef ki zamanım yok. Bu sebeple hazır orkide harçlarından kötünün iyisi diyebileceğiniz bir marka önerebilir misiniz?
Herkese bol çiçekli sağlıklı günler diliyorum.

hurut 07-01-2018 17:16

Harçtaki Beyazlıklar
 
1 Eklenti(ler)
Merhabalar. Orkidemin harcındaki bazı kabukların kenarlarında beyazlıklar fark ettim. Yer yer var hepsinde yok. Bu nedir acaba küf ya da mantar olabilir mi? Ne yapmam lazım? (Not: Orkidem bana 21 aralıkta gelmişti, ben hiç bilmediğim için yılbaşında seramik saksısından çıkardığımda dibinde su olduğunu fark ettim. Yani 10 gün kadar suda beklemiş.)

Eklenti 663939


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025