![]() |
Orkide Toprak Harcı
Merhaba Arkadaşlar. Orkide toprak harcını kendim hazırlamak istiyorum. Bulunduğum bölgede sarıçam bulamadım. Bunun yerine Ardıç kabuğu kullansam olur mu?
General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Orkide toprağı aldım su tutma gücü çok yüksek haftada bir sulamama rağmen sinek ve koku oluştuğunu fark ettim ve hemen sulamayı kestim harcı kuruttum tekrar koydum.Dışarıda satılan orkide toprakları tek başına yeterli mi içerisine kömür,perlit vs koymam gerekiyor mu?
|
merhaba, orkide hastalığı bulaşmış durumda iki orkidem var saksı değişimi yaptım topraklarına güvenemiyorum şu klasik koçtaşlarda satılan topraklardan almıştım, biraz çamurlu ve kum gibi, değiştirmemi önerir misiniz?
|
merhaba sazlık orkidesinin bakımı ve soğukluk sıcaklık şartlarını öğrenebilirmiim
|
merhaba
benim avm den aldığım bir orkidenin toprağı normal çiçek toprağı yani içinde çam kabuğu yosun vs yok ne yapmalıyım orkide toprağım var değiştirmelimiyim üzerinde çiçekleri de var bozulurmu |
Alıntı:
|
Charlaux çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için hemen değiştiriyorum toprağını
|
Alıntı:
|
Merhaba,
bana hediye gelen orkideme yanlış bakım yaptığımdan dolayı köklerinde kısmi olarak çürümeler meydana geldiğini görüyorum. Zamanında ağaçlar.net ile tanışmam sayesinde zararın bir yerlerinden döndüm çok şükür hatta ikinci bir orkide daha edindim. Bu sebeple çiçekleri geçtikten sonra orkidenin harcını değiştirmek istiyorum ancak forumda okuduğum harç tariflerini toparlayabilmem için maalesef ki zamanım yok. Bu sebeple hazır orkide harçlarından kötünün iyisi diyebileceğiniz bir marka önerebilir misiniz? Herkese bol çiçekli sağlıklı günler diliyorum. |
Harçtaki Beyazlıklar
1 Eklenti(ler)
Merhabalar. Orkidemin harcındaki bazı kabukların kenarlarında beyazlıklar fark ettim. Yer yer var hepsinde yok. Bu nedir acaba küf ya da mantar olabilir mi? Ne yapmam lazım? (Not: Orkidem bana 21 aralıkta gelmişti, ben hiç bilmediğim için yılbaşında seramik saksısından çıkardığımda dibinde su olduğunu fark ettim. Yani 10 gün kadar suda beklemiş.)
Eklenti 663939 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025