![]() |
Minik beyaz böcekler de gördüm :( Ne yapmalıyım acaba?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Benim orkidem sanki kurtuldu gibi, keikisi büyüyor, yeni yaprak büyütüyor. Ayrıca çiceği solan dal kurumamıştı, şimdi sanırım yeniden çiçekleniyor gibi. Bir tomurcuk patlamış büyüyor:) Baya dayanıklı bitkiler şu orkideler galiba. Çok mutluyum kurtulduğu için.
Keikim var bir de şansıma bak:) |
Ben her zaman olmus koklerin cikartilip atilmasindan yanayim. pek cok yerde olu kolulerinin saksi icinde toksik etkisi oldugunu okudum.
Alıntı:
|
Merhaba bu forumda yeniyim ve orkidemle sorunum var.
Orkidelerimi çok seviyorum ve en iyi şekilde yetiştirmeye uğraşıyorum bir kaç gündür bir orkidelemin yaprakların alt tarafında küçük damlacıklar görünmekte şeker gibi duruyorlar. Ve yapiskanlar böcek görünmüyor orkidem yeni çiçeklerini döktü ve yaprak cikarti. Sizce ne yapmam gerekiyor |
Alıntı:
Teşekkürler, evet ben de öyle yaptım. Kökleri temizledim ama içindeki ince köklere dokunmadım. Toprağını değiştirdim. |
2 Eklenti(ler)
Orkidem hem çiçek dalı verdi, hem de iki tane keiki :) Bir de yeni kökler çıkarıyor. Mucize gibi.
|
Ben orkideyi budamadım hiç, bana geldiğinden beri 3. çiçek açışı. Budamayıp kendi haline bırakıyorum. O da kendi kafasına göre ilerliyor. Mesela yeni çiçek dalını eski çiçek dalından açtı :) Budanması gereken yerleri kendi halletti kuruyarak. Çünkü bir yere kadar kuruyup duruyor. Benim tavsiyem budanmaması yönünde orkidelerin.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Şaka bir yana sizin adınıza çok sevindim aynı zamanda imrendim inşallah aynı sürprizleri bende yaşarım en kısa zamanda.Sağlıkla büyütürsünüz inşallah sağlıcakla kalın.;) |
Alıntı:
|
Merhaba orkidemin gövdesi çürüdü yaprakları döküldü ama kökleri yeşil sağlam yaşaması için ne yapmalıyım şu an sera ortamında
|
Alıntı:
catleya cinsi de var ama vanda orkide çinsi türkiyede satılmıyor. bir yerde gördüm 900 lira ya satılıyor. uçmuş. |
merhabalar
orkidelerde yaprak gübresi kullanılabilir mi? kullananlar var mı? |
Alıntı:
|
Merhaba, bahar aylarında 2 keikim oldu. Hâlâ annelerinden ayrılmadılar. 3-4 yapraklı oldular. Bu ay ayrı saksıya alsam nasıl olur acaba?
Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. |
Peki bildiğimiz yosun; yaprakları dökülmüş toprakta sadece çimleri kalmış orkideyi hayata bağlar mı?
|
Alıntı:
|
Hocam yıktın viran eyledin.Ben desizden geri bildirim gelince fotoğrafını atsam bi bakar msnz diyecektim :(( Napalım..Kaale alıp cevap verdiğin için teşekkürler.Eyvallah.
|
Benim orkide bana hediye olarak geldi sizin gibi kök ve orkide bakımı yaptım çünkü unlu bit vardı çiçekleri dökülmeye başlamıştı o yüzden Arap sabunuyla yıkadım ama çürümüş kökleri alınca az kök kaldı ve toprak değiştirdim hatta o yüzden suladım süzdüm güzelce ve yaz olduğu için haftada bir kere suluyorum değiştirince çiçeklerinde dökülme olmaz zannettim ama hepsi bitti 3 tane kaldı sizce neden ışık alan yerde duruyor güneştende koruyorum=(kökleri yeşil ama çürüyor gibi hissettim dışardan
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
|
Daha önceden orkidemi budamıştım bu şekilde çıkmıştı şimdi nasıl budamalıyım budadıktan sonra çıkan dalı mı kesmeliyim yamuk çıktı ? https://i.hizliresim.com/3x1fkg1.jpg
|
Merhaba, orkide bakımı hakkında geniş bilgiye sahip bir çalışma buldum. İnceleyebilirsiniz.
https://tarimsaluretim.com/orkide-cogaltma/ |
yamuk cikan cicek dalinin ucuna bakin eger tomurcuklanma var gibiyse kesmeyin. ayni daldan cicek vermeye devam edebilir. eger dal kurumaya baslamissa dali dibinden kesebilirsiniz. sonbaharda oldugumuz icin ardik duraklama donemindeyiz, bu nedenle orkide bir hayli yavas buyur bu donemde.
Alıntı:
|
Cok faydali bigiler verilmis. paylasim icin tesekkurler.
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025