![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
peki bir boğum daha aşağıdan 2 3 cm bırakarak kessem şansım daha yüksek olurmu ? çünkü evdekinide böyle yaptım ne dal kuruyor ne de çiçek açıyor |
Alıntı:
|
Alıntı:
peki o zaman ceza yöntemi gibi bir şey sanırım:) çok teşekkür ederim |
bir süredir kök sanarak gözlemlediğim şey çiçek sapı mı acaba?https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...2e27aabe83.jpg
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
ben de orkide almak istiyorum ama bakımı zordur diye alamıyorum. Sizce almalıyım. |
Alıntı:
dün burada paylaştığım orkidem düştü ve iki yaprağı orta cizgilerinden çatladı. Dışa doğru uzayan kök de zedelendi. :( Napmamı tavsiye edersiniz, o yapraklar kuruyup dökülür mü?
Alıntı:
Orkidenin çiçekleri ve dalı kurudu
Orkidemin çiçekleri ve dalı kurudu, Yapraklarının birinde hastalık görüldü ortası et gibi kabarmış leke var. Ayrıca diplerinden çıkan Uçlar var yaprak mı? çiçek dalı mı? anlayamadım. Bilen birisi yardımcı olabilir mi?
Alıntı:
|
Orkidemin çiçekleri ve dalı kurudu, Yapraklarının birinde hastalık görüldü ortası et gibi kabarmış leke var. Ayrıca diplerinden çıkan Uçlar var yaprak mı? çiçek dalı mı? anlayamadım. Bilen birisi yardımcı olabilir mi? |
Orkidenin çiçekleri kurudu
4 Eklenti(ler)
Orkidemin çiçekleri ve dalı kurudu, Yapraklarının birinde hastalık görüldü ortası et gibi kabarmış leke var. Ayrıca diplerinden çıkan Uçlar var yaprak mı? çiçek dalı mı? anlayamadım. Bilen birisi yardımcı olabilir mi? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Merhaba orkiden iki dalının ortasından böyle yaprak verdi. Ne yapmam lazım bilgilendirirseniz sevinirim
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merhaba .benim orkidem 3. Boğum üzerinden kestikten sonra 3.bogumda sürgün vermişti ama sulama yaparken kirildi 2.bogum üzerinden kesmeli miyim sizce tekrar nasıl çiçek açar cevap verebilirseniz çok sevinirim
|
Orkide tohumu alsam evde çimlendirmeyi yapabilir miyim? Sizce başarılı olur mu? Nasıl yapacağım yazarsanız sevinirim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
mikoriza mantarlarıyla orkidelerin herhangi bir alışverişi olurmu acaba? pek kılcal kök olmuyor orkide de ama gelişmesine yardımcı olurmu ?
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
İyi günler arkadaşlar benim orkidemin dalında bir filizlenme oldu ama ne olduğunu anlayamadım bana yardımcı olursanız sevinirim
|
Alıntı:
|
Yeni aldığım bol tomurcuklu orkide eve gelince dalı kurumaya başladı tomurcuklar açamadan burusmaya başladı bende beklemeden o gür dalını dipten kestim.ve 10 gün kadar sonra tekrar gövdenin başka yerinden sürgün vermeye başladı.
|
Orkide dalı sararması
1 Eklenti(ler)
Meraba orkidemi fazla suladigim için bi yaprağı sararıp düştü şimdide çiçeklerini dokuyo ve çiçek dalı ortadan sararmaya başladi ne yapmam gerekir
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 664044
Bunlarda çiçekçinin atacak olduğu mini orkidelerim.bütün kökleri kesmiştim sanırım ama artık yogun bakimdan çıktılar kendine geldiler şükür |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 665097
Bu senenin açan ilk orkide çiçeğimi iftiharla sunarım:cool: |
1 Eklenti(ler)
Merhabalar,
Mayıs ayında 2 dalı olan bir phalaenopsis orkide aldım. İki dalı da çiçeklerle doluydu, ben aldıktan sonra birkaç çiçek daha verdi. Birkaç ay sonra, sanırım yanlış sulamadan dolayı çiçekler dökülmeye, dalları da sararmaya başladı. Dallarını kökünden kesmek zorunda kaldım. Toprağını çam kabuklarından oluşan karışımla değiştirdim, çürümüş köklerini temizledim, şeffaf bir saksıya aldım ve daldırma yöntemiyle haftada 1 kere sulamaya başladım. Arada bir kere de sulama suyuna vitamin ekledim. Şimdi orkidem sağlıklı görünüyor, yeni yaprak ve kökler verdi. Haftada 1 gün çeşme altına tutarak sulayıp, süzülünce yerine kaldırıyorum. Işık alan ama direkt güneş almayan bir yerde duruyor. Sorum şu: Orkidem tekrar çiçek dalı çıkarır mı? Çıkması için özel birşey yapmam gerekiyor mu? Yaprak ve kök çıkmasına rağmen çiçek dalları kestiğim haliyle duruyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler! |
Sn ipktk merhaba.orkidelerin eve geldikten sonra çiçek dokmeleri normal yer yadirgamasindan.çiçek açacak sıcaklık aralığını bulduğunda kendi çiçek sapını tekrar çıkartıyor buna kaç kere şahit oldum.Aynı sizin durum benimde her yeni orkide aldığımda başıma geliyor neredeyse.o kuruyunca kestiğiniz çiçek sapı önemli değil.Kendi çiçek açma koşulları sağlandığında başka yerinden çiçek sapı uzatıyor üzülmeyin.Yinede uzman olan kişiler cevaplarlar sorularınızı.Birde yanına nemlendirme için çakıl taşlı su koysanız fena olmaz.kolay gelsin
|
Alıntı:
|
Teşekkürler :)
|
Alıntı:
Fazla sulama nedeni ile döküldü ise kökler de zarar görmüş ola bilir. Saksıyı boşaltıp kökleri kontrol edin, sararma devam ediyorsa çiçek dalını dipten 3-5 cm. bırakıp steril bir makasla kesin. Köklerde de çürüme varsa onları temizleyip yeni bir harca tekrar dikin. Sulamayı azaltın tabii, kışın 10 günde bir yeterli olur, saksı tabağında su kalmasın. |
Biri bana yardim etsin lutfen :( esim sevgililer gununde bana orkide almis ama galiba ben onu solduruyorum ve nedenini bilmiyorum. Baktim sulama onerilerine . Uyguladim da ustelik
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:05. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025