![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-06-2012
|
Tebrikler, Korkarak soruyorum ama, spagnum yosununa orkideleri nasıl tutturup ağaca sabitlediniz. Yapıştırmadınız değil mi ![]() ![]() Cehalet |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Öncelikle teşekkür ederim. "Orkideleri ağaca tahta çivisiyle çaktım" desem ayıp etmemiş olurum sanırım affınıza sığınarak. Şaka bir yana bildiğiniz misina (balık tutmak için olan) kullanarak sabitledim. Bir süre sonra kendisi doğal olarak tutunmaya başlayacak ağaçkütüğüne.SAYGILARIMLA. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ya çok şaşırdım.İlk okuduğumda ne dedim benden de insafsızları varmış, akşam akşam güldürdünüz beni canınız sağolsun ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
"Benden de insafsızları varmış" derken ne demek istediğinizi anlamadım. Sanırım siz daha acımasız bir şey yaptınız. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Yapıştırmadınız değil mi (şeklindeki akıl yürütmemden bahsediyorum, alıntılamayı henüz öğrenemedim, kusura bakmayın) Yok birşey yapmadım, herşey düşünce aleminde oldu. Çivilemek, yapıştırmaktan daha insafsızca geldi bana ![]() ![]() Gerçekten tebrik ederim. Bir tane orkidem var napacağımı şaşırdım, çok mantıklı ben de deneyebilirim. ![]() |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Uzun uğraşlar ve düşünceler ve de denemeler sonunda oluştu ve tamamlamaya devam edeceğim eksikleri. Çok fazla bilginiz yoksa orkide konusunda acele etmeyin derim. Özellikle otomatik sulama ve sisleme ve nem konusunda hassas olmak gerekiyor Ama her türlü konuda yardımcı olmaya çalışırım. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın ORKUN KIRCI; Zeminde uluslararası çiçekçilik işiyle uğraşan bir abimden aldığım sphagnum moss diye adlandırılan bir çeşit yosun türüdür. En azından ben öyle biliyorum yanlışım varsa daha tecrübeli dostlar düzeltsinler lütfen. SAYGILARIMLA. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben teşekkür ederim, beğenmenize sevindim gerçekten. Hoya'ları bilirim namı diğer mum çiçeği çok güzel olur vede çok güzel kokarlar bulundukları ortamda. Yazınızı okuduktan sonra biraz hayal ettim de gerçekten o kütüğün alt tarafına sarılmış vaziyette güzel olacağını düşündüm ve olurda kanısındayım. Düzenlemem henüz son bulmuş değil ekleyeceğim teknik ve diğer donanımlar var. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| orkide, sisleme (pulvarizasyon), sulama, terrarium |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|