![]() |
|
![]() |
#2 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Arkadaşlar telaşa kapılmayın. orkide başlığında oldukça zengin bilgi birikti.. İşi bilen arkadaşların da her seferinde yetişmesine olanak olamayacağı ortada. Forumdaki bilgilere tekrar bir göz atın, bozuluyor diye orkidelerinizi feda etmeyin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bir orkide başlığı açılsa ve bu başlık altında üretimi-hastalıkları-türleri gibi alt başlıklar açılsa çok iyi olacak... Tek başlık altında yani bu şekilde orkide başlığı altında herşey konuşuluyor ve artık işin içinden çıkılmaz hale gelmeye başladı... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-02-2007
|
evet nihayet benomyl i buldum bir tarım ilacı satan yerden ![]() şimdi bu çözeltiyi kaça kaç hazırlayıp topraktan çıkarıp bir kaba alıp bekletmeliyim orkidemi bu ilaç içinde, ne kadar bekleteyim eğer öyleyse 1 gün mü 1 saat mi, ne yapmalıyım bu benomyl ile hiçbir fikrim yok. ?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
agaclar.net
|
Tek konuyu, uygun başlıklara bölmek için saatlerdir uğraşıyorum ![]() Önerilerinizi yazarsanız gerekli değişiklikleri yaparım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2006
|
Sayın malina, buradan çok uğraştığınız görülebiliyor, ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-03-2007
|
Ben orkidemi yeni aldım ve bakımı hakkında fazla bilgi sahibi değilim bana yardımcı olursanız sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-03-2007
|
![]() formu biraz okudum sanırım *** orkidem hasta yapragının tekinin yarısı sararmıs ve tomurcuklarınıda döktü ve pamukçuk bitlerindende var sanırım ne yapıcamm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-01-2007
|
SELAM PERAOECOX, tesadüfen orkidelerin bakimi hakkinda bilgi almak istedigini okudum.ciceklerden cok iyi anlayan bi yakinimin odasinda cok güzel bi orkide vardi bugün ve sordum ,nasil böyle güzel acmis dedim..ayda bi kez sulanmasi gerektini,ve sularkende saksisini kaynar degilde ilk suyun icine daldiracaksin iyice cekecek ilk suyu..cok önemli ayda bi kez...duyduklarimi aktardim sana...denemekte yarar var... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-10-2006
|
eyvah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
agaclar.net
|
Ağzımda çay vardı, bütün monitör çay oldu ![]() Allah da sizi güldürsün ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn Praecox dediğinizi Türkçe de söyler misiniz?(Gerçekten çok güldürücü bir durum.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
kolay gelsin ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
agaclar.net
|
Gülsen Hanım hoşgeldiniz, http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595 başlığına da bir uğrar mısınız, böylece biyologlar dışındaki arkadaşlarımız da sizi tanıma ve bilgilerinizden yararlanma şansı bulurlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-03-2007
|
Orkide üretimi
Merhaba Arkadaşlar.; 1 Yıl önce aldığım orkidem 6 aydır çiçeksizdi. Geçen ay 2 dalında aynı anda tomurcuk oluştu sevindim çiçek diye ama ilerleyen günlerde gördüm ki çicek değil yaprakmış. Konu ile ilgili bilgisi olan var mı acaba. Bir arkadaşım orkiden tohum vermiş dedi. Ordan 2 ayrı orkide daha üretebilirsin dedi. Bu doğrumudur. Resim çekip göndericem. YArdımlarınız için teşekkürler. Cem |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-03-2007
|
merhaba 3 adet değişik renklerde phalanopsisim var çiçekler dökülünce dalları dibinden kesmiştim, sonradan ögrendimki aynı dallar üzerinden tekrar çiçeklenme oluyormuş, acaba orkidemden tekrar yeni dallar alabilirmiyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Guest
|
Alıntı:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Guest
|
aynı tavsiyeler size ayda 2 defa gübrelemeyı unutmayın ıst sıvı gübresi satıliyor |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Guest
|
serkan senın mesajın mustangda takip eder misin selamlar |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Guest
|
internetden bildiğin lısana göre orkide kultürü yazarsan detaylı ve doğru bilgı alabilırsin |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-03-2007
|
selamlar, orkidenin nemli ortam olarak algılaması için saksının altına su koymak yararlımıdır. suyun köklere deymemesi şartı ile. bir sulama konusunda suyun mikratı ile ilgili bişey bulamadım. haftada bir sulanırken, suyun miktarı ne kadar olacak. yarım çay bardağı, tam çay bardağı veya su bardağı... teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Kaybettik...
|
orkide sulamak da biraz deneyim işidir. bardak kaşık ml veya litre cinsinden bir değer vermek sanırım hiç bir bitki için normal değildir. orkide saksı harcı özeliklede çam kabukları v.b. şeyler içeriyor ise üsten bir bardak su dahi verseniz yeterli sulama yapılmamış olacaktır, zira bu su kuru substratın üzerinden akıp saksıdan süzülecektir. en iyi yöntem, özelikle de kış aylarında bitkinin yaprak ve yaprak aralarına su gelmiyecek şekilde bir kova dolusu suya daldırıp tüm kabarcıkların çıkmasını beklemek olacaktır. sonrası saksıyı sudan çıkartıp fazla suyun süzülmesini bekleyin ve eski yerine koyun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaçsever
|
Ben kendi yaptığımı anlatayım.Orkidem kalorifer peteğinin yanında.Kış ayları boyunca hemen yanında peteğe su dolu kalorifer suluklarından takıyorum.Neredeyse hiç sulamadan tüm kışı geçirdi.Üstelik iki kez de çiçek açtı.Havanın nemine bayılıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Kaybettik...
|
Alıntı:
sanırım burda nerdeyse kelimesini açsanız? bize anlatın... anlamadım nasıl oluyor? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Hem madem susadı, biraz çalışıp kendi suyunu havadan kendi yakalasın değil mi? Kime çalışmadan yemek veriyorlar...he he he ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|