agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Bakımı, Üretimi
(https)

Beğeni Düzeni304Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-05-2018, 17:54   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-04-2018
Acil yardım !

Arkadaşlar merhaba bu benim ilk orkidem. Minyatür gördüğünüz gibi. Birkaç gün önce üzerinde pamukçuk biti vardı orkideyi seyreltilmiş etil alkolle temizledim toprağını saksısını değiştim. 2 gündür geri çıkmadı. Ama kökleri sağlıklı mı değil mi anlayamıyorum. Sizce nasıl kökleri. Havadar bir yere koydum. Çok fazla gğneş almıyor yurtta kaldığım için kuzey cephesindeyim. Köklerinde bir sorun var mı lütfen yardım edin.

Eklenen Resimler

Rabianur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2018, 17:58   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-02-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Rabianur Mesajı Göster
Arkadaşlar merhaba bu benim ilk orkidem. Minyatür gördüğünüz gibi. Birkaç gün önce üzerinde pamukçuk biti vardı orkideyi seyreltilmiş etil alkolle temizledim toprağını saksısını değiştim. 2 gündür geri çıkmadı. Ama kökleri sağlıklı mı değil mi anlayamıyorum. Sizce nasıl kökleri. Havadar bir yere koydum. Çok fazla gğneş almıyor yurtta kaldığım için kuzey cephesindeyim. Köklerinde bir sorun var mı lütfen yardım edin.
Sorun, kökler sağlıklı ama çok azlar. Ayrıca, bitkiniz susuz kalmış. Havalar ısındı. Her gün, köklerine ve yapraklarına saf su veya memba suyu püskürtün.

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2018, 18:11   #3
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü Mesajı Göster
Sorun, kökler sağlıklı ama çok azlar. Ayrıca, bitkiniz susuz kalmış. Havalar ısındı. Her gün, köklerine ve yapraklarına saf su veya memba suyu püskürtün.
Çok teşekkür ederim suyu fazla mı veriyorum az mı veriyorum bir türlü anlayamıyordum. Minyatür olduğu için kökleri küçük daha

Eski 21-05-2018, 18:18   #4
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2011
Alıntı:
Çok teşekkür ederim suyu fazla mı veriyorum az mı veriyorum bir türlü anlayamıyordum. Minyatür olduğu için kökleri küçük daha
Minyatur orkide bir pazarlama harikasidir. Dolayisiyla orkidelerin ihtiyaclarinin tamami gecerlidir. Nem esastir. Ki dikkat ederseniz sn.Doku Kulturcu yapraklarina ve koklerine su puskurtun demis, yani bir iki fis spreyleceksiniz cok degil (hava sicaksa). Haftada bir de orkidenizi daldirma seklinde degil uzerinden 3 lt kadar su geciriyorsunuz. 3 lt kadar suyun icine 1 yemek kasigi, 2 tatli kasigi oksijenli su (her eczanede bulunur) katin ve cok takmayin.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2018, 19:27   #5
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux Mesajı Göster
Minyatur orkide bir pazarlama harikasidir. Dolayisiyla orkidelerin ihtiyaclarinin tamami gecerlidir. Nem esastir. Ki dikkat ederseniz sn.Doku Kulturcu yapraklarina ve koklerine su puskurtun demis, yani bir iki fis spreyleceksiniz cok degil (hava sicaksa). Haftada bir de orkidenizi daldirma seklinde degil uzerinden 3 lt kadar su geciriyorsunuz. 3 lt kadar suyun icine 1 yemek kasigi, 2 tatli kasigi oksijenli su (her eczanede bulunur) katin ve cok takmayin.
3 litre mi ben? Orkideler hakkında o kadar yazı okudum. Ama gerçekten az suluyormuşum

Eski 21-05-2018, 19:29   #6
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux Mesajı Göster

Bir sorum daha olacak biraz fazla oldu ama sıvı besini ne kadar sürede ne oranda vermeliyim acaba

Eski 21-05-2018, 21:34   #7
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-02-2007
Alıntı:
Bir sorum daha olacak biraz fazla oldu ama sıvı besini ne kadar sürede ne oranda vermeliyim acaba
Ayda bir defa sıvı gübre verin.

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025