agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Organik Tarım (https://www.agaclar.net/forum/organik-tarim/)
-   -   Organik Tarımda Kullanılan İlaçlar (https://www.agaclar.net/forum/organik-tarim/24096.htm)

mnkartal 13-06-2013 12:51

Merhaba, Balkonumdaki sellukada yaprak bitleri türemeye başladı. Mücadele için parklarda biraz aramadan sonra birkaç uğurböceği buldum getirip sellukanın yapraklarına bıraktım. uğurböcekleri sellukanın üstünde şöyle bir dolaştılar;) yaprak bitleriyle karşılaşınca hiçbirşey olmamış gibi devam ettiler ve sonra yürüyerek balkon duvarından uzaklaştılar. Bu işin nasıl yapılması gerekiyor yani uğurböceklerinin yaprak bitlerini yemesi nasıl sağlanır:confused:(zaten uğurböceğini bulana kadar göbeğim çatladı)

mumunal 17-06-2013 06:05

Sn. mnkartal, bulduğunuz uğurböceğinin yaprak bitlerini yemek yerine tehlikeye girmiş yaşamını ilk fırsatta kurtarmanın derdine düşeceğini zannediyorum :)

SAHIRE 30-08-2013 21:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pria (Mesaj 1146675)
Yukarıdaki kaynağın birçok bölümünü sağolsun sayın Sakaki tercüme ediverdi bizler için..Ekstrat hazırlama ve uyfulama şekillerini daha iyi öğrenmiş oldum sayesinde..

http://www.agaclar.net/forum/1146551-post213.htm

Sayın Pria, ekstratı hazırlamayı denediniz mi? Hazırladıysanız kullandınız mı neticeler nasıl:confused: Neemazal bana da çok pahalı geldi:o. Bir tespih ağacı arasam iyi olacak - Selamlar.

estella 26-01-2014 12:05

Organik İlaçlar(Tesbih Ağacı)

Bahçe kurduğumda en çok korktuğum kiraz sineğine ilk yıllarda( şimdi de)karşılaşmadığım için; Neem Azal a veya diğer doğal ilaçlara gerek kalmamıştı.Ama Japon eriğinde iki yıldır
kurt görünüyor.(Diğer ondan fazla tür , yüzden fazla tüm meyvelerde hiç görünmedi) Bunlara da bahsettiğim ilaç uygulanır mı?'' Neem Azal sinek türü zararlılarda kullanılır'' demiş arkadaşımız.Ben bu Japon eriğindeki kurtcukların sinek cinsi mi ,kelebek cinsinin mi yaptığını nasıl bileceğim?
Sayın pria tesbih ağacından yapılan bu ilacı deneme fırsatınız oldu mu?

antihistaminik 02-05-2014 18:57

senelerdir terasımda domates biber vs yanında maydonoz ve dere otu yetiştiririm. ve senelerdir çeşitli böcekler yüzünden maydonoz ve dereotu gibi yaprakları yenen bu otları atmak zorunda kalırım. kimyasal ilaç kullanmak istemedigimden yetiştirmekten vazgeçerim. kendiliğinden çıkar kıyamam büyürler. ve yine böcekler yüzünden yiyemeden çöp olurlar. sorun büyümelerinde değil, böceklerden kurtulmak için 5-10 su yıkamak gerekiyor ve yine de emin olamıyorsunuz.

neemazal'ı bunlarda kullansam kurtulurmuyum bilmiyorum. şundan diyorum, maydonoz gibi bitkilerin tüm yapraklarına ve yaprak altlarına uygulamak biraz zor. ve ilaç her ne kadar organik olsa da yaprakları yenen bu otlarda sağlık açısından sorun olup olmayacağı konusundan da tam emin olamıyorum.

ne dersiniz?

sorumu neemazal başlığı altına yazdım. buraya da kopyaladım.

başka organik çözüm önerileriniz varsa da sevinirim. ancak evde hazırlanan sabun sarımsak biber vs solüsyonlar işe yaramadı onu söyleyeyim.

verdoque 28-04-2015 08:57

Sn antihistaminik bence yeşillikleriniz biber ve sebzelerinizin böceklenmesini engellemiş, tuzak bitki olarak, ekmeye devam edin derim :)

yaprak_e 22-05-2015 19:51

asma parazitleri

Asma parazitleri için bahçıvanımız, 5lt su + 1 tatlı kaşığı gazyağı + 1 yemek kaşığı arap sabunu önerdi. Bunun zeytinyağlı varyasyonunu yıllardır diğer bitkilerde kullanıyorum, gayet başarılı. Ama gazyağı biraz düşündürdü. Bu konuda bilgisi ya da deneyimi olan var mı?

irhal35 18-02-2016 19:45

Domates, patates ve tütün yaprakları zehirli alkoloid içerir. Bu toksinler suda çözünür ve iyice kıyılmış yapraklar suda bekletilerek ev yapımı ilaçlar elde edilebilir. Domates yaprak ilacı afitler(yaprak bitleri) içinde kullanılabilir.

Bu solüsyonun hazırlanması için domates yaprağı iyice kıyılarak 1-2 fincan hazırlanır. 2 fincan su içerisinde bütün gece bekletilir. Süzülerek yaklaşık 2 fincan su ile karıştırılır. Uygulama bitkinin bütün aksamını kapayacak şekilde yapılır.

Mr_izmir 22-02-2021 13:54

Arkadaşlar iki ağacı birbirine karıştırıyorsunuz etrafta gördüğünüz melia azedarach insanlar ve hayvanlar için oldukça toksik bir ağaç, nasıl organik tarımda kullanılacak? Yağmurdan kaçarken doluya tutulacaksınız. Bilmediğiniz bir şeyi önermeyin

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025