![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Kabuklar firinlandigi icin herhangi bir sorun teskil etmiyor. Hangi acidan uygun olmadigini dusunuyorsunuz? Düzenleyen birnefestoprak : 26-02-2013 saat 17:18 Neden: Yazim hatasi |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2009
|
Sn. birnefestoprak kilitli poşetler içerisinde kalan nem kesinlikle içerisinde organik barındıracak ve sakladığınız materyallerin içinde çoğalacaklar bunun önüne geçemezsiniz. Yeryüzünde elde edilebilecek organik en güçlü zehir nemi havasız ortamda hapsedilerek elde edilir. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Sn miralay, "Sn. birnefestoprak kilitli poşetler içerisinde kalan nem kesinlikle içerisinde organik barındıracak..." derken organikten sonra gelen sozcugu eksik yazdiginiz icin anlasilmiyor. Icerisinde organik ne barindiracak? Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Paketleme esnasında bulunduğunuz yerin atmosferinde mevcut hava kütlesi ne taşıyor ise bakteri, küf, mantar, akar barındıracak ev ortamında bunun önüne geçemezsiniz. Gıda konservesi gibi düşünün, ambalaj açılana kadar raf ömrü bir yıl iken ambalajı açıldığında 24 saate tüketilmeli yazarlar aksi halde bozulur bu bozulmanın nedeni ile sizin ürününüze benim itirazım aynı sebeptendir. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Aslinda organik gubrenin eger islanmamissa bozulmasi cok zor. Plastik zarfin icindeki sizin bahsettiginiz nem miktari gubrenin kuflenmesine neden olacak kadar cok degil. Bazi sivi organik gubreleri sicakta tutmamak lazim, bozulabiliyorlar. Eger organik toz gubre Mycorrhizae ile birlestirilmisse, genelde iki yildan sonra bu mikroorganizmalar etkinligini yitirebiliyor. Boyle olsa bile gubre, azot, fosfor ve potasyum acisindan etkisini kaybetmez. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Eger sizin gubrenizde bozulma oluyorsa, asiri sicak ve nemli biryerde tutuyor olabilirsiniz. Oda sicakliginda biryere alirsaniz, sorun olacagini zannetmiyorum. Azot, fosfor ve potasyum yuzdelerinde azalmaya neden olacak bir reaksiyon soz konusu degil. Kisisel tecrubeme dayanarak gordugum kadariyla, benim hazirladigim karides gubresi de disardan aldigim diger kapali gubreler de acildiktan oldukca uzun sure sonra da cok etkili sonuclar vermeye devam ediyor. Bir etki azalmasi olsa dahi, benim bahce uygulamalarimda yani pratikte bu etki azalmasini gozlemleyecek bir sonuc ortada yok. Eger bir degisim varsa, bu degisimin laboratuvar sartlarinda olculmesi bir akademik arastirma icin yararli olabilir. |
|
|
|
![]() |
|
|