![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Ev yapımı karides gübresi
Haslamak icin aldigimiz karidesleri ayiklarken bir kenara ayirdigim kabuklari firinlayip kuruttum. Kuruyan karides kabuklarini ogutucuden gecirip toz haline getirdim. Domatesler icin kullanacagim. 1. resim kabuklarin firinlanmadan onceki, ikinci resim firinlandiktan sonraki, 3. resim de toz haline getirilip paketlenmis halini gosteriyor. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-10-2011
|
Karides gübresi.
Alıntı:
Gübre olarak yaptığınızı söylediğiniz malzemenin bitkilere uygulaması ve faydası nedir? Onları da açıklayın. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Aslinda sanirim bu konuyu gubre basligina acsam daha iyi olacakti cunku eger sadece kabuklari kullanilacaksa 800-900 gr. karidesten 60-70 gr besin ancak elde edilir. Yani ev yapimi olani ancak kucuk bir bahcede birkac bitkiye yeterli olacaktir. Icini kurutmayi hic denemedim, oyle de olabilir. Karides besininin icinde yuksek oranda N ve P ile bol miktarda kalsiyum ve magnesyum var. Domates ve biberler icin muthis bir besin kaynagi. Surda bu konuda daha detayli yazmistim: http://www.agaclar.net/forum/organik-tarim/28490.htm. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Uygulama icin de fidanlari 20 litrelik saksilara almadan once topraga karistirarak, domatesler tomurcuklanmadan once de bitkinin dibine bir avuc kadar birakarak kullaniyorum. Cabuk bozunarak bitkinin kullanabilecegi hale gelebilen bir yapisi var. |
|
|
|
![]() |
|
|