![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-10-2011
|
Merhaba, Çilek fidelerimde karşılaştığım bir sorunu size danışmak istiyorum. Sayın Çilekçi sizde okursanız yardım ederseniz sevinirim, sizin fideler zaten bunlar ![]() İlk dikimden sonra birçok yaprak kurumuştu. Onların hepsini temizledim. geçen hafta fidelerin çoğu uyanmaya başladı ve gövdedeki yapıdan yeni yeni yapraklar çıkarttılar ama bu yapraklar da uçlandan kararmaya başlamış bazılarında. Bu neyin göstergesi olabilir? Toprak karışımındaki koyun gübresi yakabilir mi acaba yaprakları? Ya da yine soğuklardan mıdır acaba? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
sayin alibaba bende çilek yetiştiriyorum sizin çileklerde besin noksanlıgı var yapraklar bunu gösteriyor |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Çeyreği ya da 1/3'ü koyun gübresi olan bir toprakta besin eksikliği olması olabilir mi? Aksine gübreden dolayı yanma olabilir diye düşünüyorum. Hala sorunu çözebilmiş değilim ![]() Kaldıki çilek zaten en iyi kumlu toprakta yetişiyor, zaten besin değeri az olan toprak seven bir bitkide ciddi derecede besin eksikliği nasıl olabilir, aklım almadı açıkçası.. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Sorun sanırım soğuklarmış. Havaların ısınması ile birlikte yeni yapraklar hızla büyüdü , eski yaprakları tamamen koparmıştım. Şimdilik bir sorun gözükmüyor ![]() Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-03-2015
|