agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Organik Tarım
(https)

Beğeni Düzeni77Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-03-2013, 23:56   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-04-2011
Saksıda yetiştirdiğim Dağ çileklerimin sap, yaprak ve çiçeklerini saran, kasımpatlarında gördüğüm siyah(koyu yeşil de olabilir) mucuk diyesim geliyor, böcükler var. Kimyasal kullanamıyorum, ne önerirsiniz? Ben fısfısla iyice yıkadım ama tam temizlenmedi. Dağ çileğim de çok çiçeklendi bu aralar.

Dansel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2013, 17:03   #2
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dansel Mesajı Göster
Saksıda yetiştirdiğim Dağ çileklerimin sap, yaprak ve çiçeklerini saran, kasımpatlarında gördüğüm siyah(koyu yeşil de olabilir) mucuk diyesim geliyor, böcükler var. Kimyasal kullanamıyorum, ne önerirsiniz? Ben fısfısla iyice yıkadım ama tam temizlenmedi. Dağ çileğim de çok çiçeklendi bu aralar.
Siz hemen birkaç tane uğur böceği bulun. Onlar gereğini yaparlar. Ancak daha sonra besin bulabilmeleri için onları ortamlarına göndermeniz gerekmekte.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2013, 19:21   #3
Ağaç Dostu

alibaba's Avatar

Giriş Tarihi: 27-10-2011
Merhaba,
Çilek fidelerimde karşılaştığım bir sorunu size danışmak istiyorum.
Sayın Çilekçi sizde okursanız yardım ederseniz sevinirim, sizin fideler zaten bunlar
İlk dikimden sonra birçok yaprak kurumuştu. Onların hepsini temizledim. geçen hafta fidelerin çoğu uyanmaya başladı ve gövdedeki yapıdan yeni yeni yapraklar çıkarttılar ama bu yapraklar da uçlandan kararmaya başlamış bazılarında.
Bu neyin göstergesi olabilir? Toprak karışımındaki koyun gübresi yakabilir mi acaba yaprakları? Ya da yine soğuklardan mıdır acaba?

Eklenen Resimler

alibaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2013, 23:50   #4
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 19-03-2013
sayin alibaba bende çilek yetiştiriyorum sizin çileklerde besin noksanlıgı var yapraklar bunu gösteriyor

köylükadın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2013, 23:21   #5
Ağaç Dostu

alibaba's Avatar

Çeyreği ya da 1/3'ü koyun gübresi olan bir toprakta besin eksikliği olması olabilir mi? Aksine gübreden dolayı yanma olabilir diye düşünüyorum. Hala sorunu çözebilmiş değilim
Kaldıki çilek zaten en iyi kumlu toprakta yetişiyor, zaten besin değeri az olan toprak seven bir bitkide ciddi derecede besin eksikliği nasıl olabilir, aklım almadı açıkçası..
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi köylükadın Mesajı Göster
sayin alibaba bende çilek yetiştiriyorum sizin çileklerde besin noksanlıgı var yapraklar bunu gösteriyor

Eski 08-04-2013, 19:26   #6
Ağaç Dostu

alibaba's Avatar

Sorun sanırım soğuklarmış.
Havaların ısınması ile birlikte yeni yapraklar hızla büyüdü , eski yaprakları tamamen koparmıştım.
Şimdilik bir sorun gözükmüyor
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alibaba9 Mesajı Göster
Çeyreği ya da 1/3'ü koyun gübresi olan bir toprakta besin eksikliği olması olabilir mi? Aksine gübreden dolayı yanma olabilir diye düşünüyorum. Hala sorunu çözebilmiş değilim
Kaldıki çilek zaten en iyi kumlu toprakta yetişiyor, zaten besin değeri az olan toprak seven bir bitkide ciddi derecede besin eksikliği nasıl olabilir, aklım almadı açıkçası..

Eklenen Resimler

Milla beğendi.
Eski 18-05-2015, 06:41   #7
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 28-03-2015
Thumbs down çilek hastalıkları

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alibaba Mesajı Göster
Merhaba,
Çilek fidelerimde karşılaştığım bir sorunu size danışmak istiyorum.
Sayın Çilekçi sizde okursanız yardım ederseniz sevinirim, sizin fideler zaten bunlar
İlk dikimden sonra birçok yaprak kurumuştu. Onların hepsini temizledim. geçen hafta fidelerin çoğu uyanmaya başladı ve gövdedeki yapıdan yeni yeni yapraklar çıkarttılar ama bu yapraklar da uçlandan kararmaya başlamış bazılarında.
Bu neyin göstergesi olabilir? Toprak karışımındaki koyun gübresi yakabilir mi acaba yaprakları? Ya da yine soğuklardan mıdır acaba?
aynı sorun bu gün itibari ile bende de oldu ama bu yaprak kararmasına kimse bir cevap vermemiş,neden olur nasıl tedavi edilir

extant958 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025