![]() |
Mücadele olarak değil de kompost ve enzim malzemesi olarak görürseniz, sevgiyle bakarsınız o otlara..:)).
Ben belediyenin biçtiği çimleri yalvar yakar istiyorum... |
sizi tebrik ederim hocam. ben de bir öğretmen olarak sizler gibi güzel bir bahçe oluşturmayı çok isterdim. ancak istanbulda okullarda bırakın bahçeyi, toprak bulmak bile çok zor. o yüzden ben de sınıfımda domates, biber ve çiçek çimlendirmeye çalışıyorum pet bardaklarda öğrencilerimle beraber.... bir şekilde bu çocuklara doğayı sevmeyi öğretmeliyiz... doğa bize değil, biz doğaya muhtacım...
|
Alıntı:
Çok haklısınız.Maalesef hep tüketen bir toplum olmuşuz.Özellikle genç nesile doğa sevgisi aşılanmalı,dediğiniz gibi bizim ona muhtaç olduğumuzu herkes kavramalı |
Sn meh12 Gül fatma Tohumlarını gönderdim.Alıp almadığınız ?
Saygılar. |
Alıntı:
|
Yeni resimler ,Yeni kaktüslerimiz ve çeri domateslerimiz
5 Eklenti(ler)
Sınıfımıza yeni bitkiler kazandırmaya devam ediyoruz.
|
devam...
5 Eklenti(ler)
Resimlere devam
|
devam :)
4 Eklenti(ler)
Dışarda kış şartları ağır olsa da içerde havamız iyi şükür.
|
Sayın meh 12 meyve ağaçlarınıza dikme koymamışınız lütfen ihmal etmeyin. Ayrıca yüklediğiniz resimlerin yanına isimlerini yazarsanız, anlaşılır olur.Çalişmalarınızda başarıların devamını dilerim. Saygılar..
|
Alıntı:
|
Havalar ısınmadı ama...
5 Eklenti(ler)
Havalar hiç ısınmadı ama,bitkilerimiz yavaş yavaşta olsa büyüyorlar.
Domateslerimiz( red robins,Çikolata çeri,Yellow pear,red pear,Sarkan çeri) Ağustos ayında aşıladığım Yediveren siyah dutumuz meyveye bile durdu. Siyah acı sivri biberlerimiz de çok güzel çiçeklendi. Galiba Halil Bey 'in Gönderdiği Mikorizanın çiçeklenmede etkisi oldu gibi |
Öğrencilerimizle yaptığımız meşe palamutu dikimi
4 Eklenti(ler)
Öğrencilerimizle 1000 civarı meşe palamutunu özenle topara verdik.
|
Lale Dikimi
1 Eklenti(ler)
Sayın PİRİA nın gönderdiği ve özel bir firmadan aldığımız lale,sümbül,nergiz,alıumları izcilerle şehitliğe ekim ayında dikmiştik.Şimdilerde çıkıyorlar
|
Proje kapsamın da fide yetiştireceğiz
Yıl sonunda öğrencilerle düzenleyecek olduğumuz etkinlikler için,Okulumuzda domates ,biber salatalık fidesi yetiştirip satacağız.
Keşke herkes organik ürünlerin farkında olsa.Fakat potansiyel alıcılarımızın çoğu sırık cins ve bol verim diyor buda bizi hibrit tohumlara yönlendirecek gibi... Yine bunu yanın da Yerli tohum çeşitleri de yetiştirip satışa sunacağız. Bu rdan gerek paylaşımları yapmaya çalışacağız.Sizlerin de görüş ve fikirleri ile iyi sonuçlar alırız belki. |
Sn. Mehmet Öğretmen,
talep ettiğiniz tohum ve fidan Sürat Kargo ile gönderildi. Kargom nerede 0b4e4a1fd901 kotlarıyla takip edebilirsiniz. Yarın gibi size bildirilen şubeden alabilirsiniz. Fidan karton içinde gönderilmek zorundaydı. Geniş saksıdan daha küçük saksıya kondu. Saksıdan çıkarılıp _ hemen_ toprağa dikilmelidir. Artık Afyon'da dikili bir fidanım _ ölmez ağacım_ var diyebilir miyim.;) bilemem ama, yetiştirdiğiniz öğrencileriniz mutlaka sizin heykelinizi dikeceklerdir. Kolay gelsin. Başarılar diliyorum. |
Alıntı:
Halil Bey Çok Teşekkür ederim.Amacımız küçükm etkinliklerlede olsa öğrencilerimize çevre bilincini aşılayabilmek. |
Halil Bey kargomuzu aldık çok teşekkür ederim.
|
Her İzci 5 fidan....
5 Eklenti(ler)
Okulumuz izci öğrencileri ve öğretmen arkadaşlarla bu hafta sonu Köyümüz mezarlığını çam fidanları ile donattık.Bütün mezarlığın etrafını belirli aralıklarla ağaçlandırdık.
|
Sizleri yürekten tebrık ederım
|
Sayın hocam doğa dostu çevre bilinci yerleşmiş nesil yetiştirmek için verdiğiniz çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum.
|
Sayın Meh12,
Hocam çok güzel işler yapıyorsunuz, okul bahçesini de aşıp şehitlik , mezarlık , arazide meşe ... İzcileriniz, öğrencileriniz ve size katkıda bulunanlar çok ve sağlıklı yaşasınlar ki ,sizleri örnek alacal olan genç nesiller doga sevgisini bilerek BİLİNÇLİ GENÇLİK olarak yetişsinler. Saygılarımla. |
Mehmet bey ne kadar güzel resimler yüklemişsiniz . Öğrencilerinizin hepsi doğa dostu olmuş . Ne kadar keyif aldıkları resimlerden belli oluyor . Sizi tebrik ediyorum . Başarılarınızın devamını diliyorum . Ben sizin ptt hesabınıza Cuma günü para yatırdım bilginiz olsun .
|
Fide seramız hazır
2 Eklenti(ler)
Daha önce bahsettiğim,İzcilerle yapacağımız gezilere kaynak olması amacıyla domates ve biber fidesi yetiştirip satacağımız fide seramızı bitirdi.Sıra tohum ekimlerine geldi.
|
Sn.Hocam sizi tebrik etmek isterim..hem çevre bilincinii hemde doğa sevgisiini çocuklara küçüük yaşta aşılamanız taktire şayan bi duruum..Emeginize sağlık..
|
Mehmet hocam bahçeniz bir harika.Çelikleri yarın gönderiyorum nasipse bahçe de güzel bir çardak yapar üzümlerini de yersiniz inşallah.İşleriniz de kolaylıklar dilerim.
|
Alıntı:
Teşekkür ederim.Sabırsızlıkla üzüm çeliklerimizi bekliyoruz |
Tohumlar ekildi
2 Eklenti(ler)
Bu gün tohumları ektik bakalım başarabilecekmiyiz
|
Laleler canlandı
3 Eklenti(ler)
İlçemiz şehitliğine dikmiş olduğumuz lale sümbül ve nergisler çok güzel çıkmışlar.İnşallah açtıklarınıda görürüz
|
Yeni Resimler
5 Eklenti(ler)
Yeni resimlerle devam ediyoruz.
|
Sayın meh12, red pear sırık cinsi bir domates çeşitidir. Pet şişede sırığa almak pek mümkün görünmüyor.
|
Alıntı:
Evet sırık cinsi ,daha önce red robins ve salkım cery dikmiştik.Gece kalorifer sisteminden çıkan zehirli gaz hepsini öldürünce elimizde kalanı dikmek zorunda kaldık.Bakalım ne olacak :rolleyes: |
Ben sizi yürekten kutluyorum.Yaptığınız iş o kadar anlamlı ki. O çocuklar şimdiden birer doğa dostu olmuşlar. Mesleğinize her anlamda gönül vermiş olduğunuz belli, öğrencileriniz ne kadar şanslı.
|
Fidelerimiz
3 Eklenti(ler)
Viyollere ektiğimiz fideler çıktı
|
Sevgili meh12 , sizi yürekten tebrik ediyorum.
Müthiş işler yapmışsınız emeklerinize sağlık. Öğrencileriniz ve okul çevresi aileler çok şanslılar bence. Kolaylıklar diliyorum size. |
Şehitlikten bir kaç resim
3 Eklenti(ler)
Şehitlikte dün çektiğim bir kaç resmi paylaşmak istedim.
|
Sayin hocam,sizi canigonulden kutlarim..Cok guzel islere imza atmissiniz..
|
Sevgili Meslektaşım!
Seni kutluyor,anlından öpüyorum. Çalışmalarınızı izledikçe gözümüz arkada kalmayacak. |
devam :)
5 Eklenti(ler)
Ağırlıklı olarak domatesler
|
Emeklerinize sağlık. Çocuklara doğa sevgisini böyle somut ve güzel ürünlerle kazandırmak çok daha kolay oluyor. Elde ettikleri ürünleri görmek onlar için paha biçilmez oluyor.
Biz küçükkken fasulye çimlendirip ekmiştik. Pek çok yetişkin için hiç de önemli bir şey değil ama o zaman kalbimde uyandırdığı tatlı heyecanı hala hatırlıyorum. |
Sayın Hocam,bu güzel çalışmalar için sizi kutlarım.Bende Eskişehir'de görevliyim ve öyle bir çalışmaya başladım ama yeşile saygısız çevre ve alkoliklerin gece verdiği zararlardan dolayı bırakmak zorunda kaldım.Selamlar
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025