agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mutfak - Diğerleri (https://www.agaclar.net/forum/mutfak-digerleri/)
-   -   Bugün ne pişirelim? (https://www.agaclar.net/forum/mutfak-digerleri/24033.htm)

Mahmut Leventoğlu 15-10-2008 08:57

Bugün bu evde mutlaka KABAK TATLISI pişirilmeli :)) Mevsimi geldiya.Sabah sabah yeğenim aradı Kuyubaşından ,dayı 3 ton civarında Kabak geldi,depoya koyuyoruz dedi.Yan komşusu manav.Demekki bu yıl benim çok sevdiğim kabak çekirdeğini bol bol yiyeceğiz. Fakat aklıma düşürdüler eşime söyledim sen al ben akşama fırında yaparım dedi.Üzerinede kavrulmuş fındık **** ceviz rendelendimi yeme yanında yat :))

papatyam 15-10-2008 11:04

Sipariş üzerine akşam fırında patates yapacağım (kızartma olarak) yanına da dün akşamdan yapmış olduğum zeytinyağlı minicik biber dolması var bir de çorba ve salata yaptımmı tamam dır.

İklimsiz 15-10-2008 11:15

Salça yapımında kullanılan etli, kırmızı biberlerden çok güzel dolma oluyor. Küçük boylarını seçip yapabilirsiniz.

Hafif etli yapısı, hafif şekerli tadı var. Ailece severek yiyoruz :)

Güler 15-10-2008 11:33

Kabukları da ne kadar kolayca soyuluyor değil mi?
Benim de torunlar çok seviyor, sık sık yaparım, hele bahçede de bu biberler çok olursa....

m ü g e 15-10-2008 11:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İklimsiz (Mesaj 299784)
Salça yapımında kullanılan etli, kırmızı biberlerden çok güzel dolma oluyor. Küçük boylarını seçip yapabilirsiniz.

Hafif etli yapısı, hafif şekerli tadı var. Ailece severek yiyoruz :)

Çok lezzetli oluyor gerçekten, bizde severek yiyoruz :)

Güler 15-10-2008 11:39

Yoldayım, Allahın izniyle eve gittiğimde, hemen bu akşama balık yapmayı düşünüyorum.
Boğazın balığını özledim, güzel bir kıraça bulursam, onu alır, bol salata ve sarımsaklı patates ile özlediğim ziyafeti çekeceğim kendime.

papatyam 16-10-2008 12:49

Akşam ki yapacaklarım:
Tavuk suyuna şehriye çorbası,fırında tavuk, patates püresi ve salata. :mad:

bilce 16-10-2008 14:14

Akşam ki menü:
domates çorbası, kıymalı karnıbahar yemeği,şehriyeli pilav ve ayran. Afiyet olsun:)

berduray 21-10-2008 17:04

Ay ben yaptım, tabakları ittiren ittirene..Yüzüne bakan olmadı, bir gün tövbe ettirecekler bana o kadar özeniyorum ağız birliği etmişcesine yemiyorlar.

Neyi mi kıymalı karnıbaharı :(

Mahmut Leventoğlu 21-10-2008 18:51

Sevgili Berduray sende benim yaptığımı yap.Ertesi gün için yemek yapma,önlerine yine sadece karnıbaharı ver.Taaaki yiyene kadar,bak o zaman ne bulurlarsa nasıl yiyecekler. :)

Yok be ben yaptım büyük kızıma ama seninkilere kıyamam. :)

ulus-barut 21-10-2008 21:13

ben kızıma bamyada yaptım sekiz senedir hala daha bamya yemiyor.

Vildan Sönmez 21-10-2008 21:31

Bizim evde yemek seçme olayı yuvada çözüldü.Oğlum 3 yaşına kadar çorba,köfte ve patates kızartması yiyordu.Anneanesi bakıyordu ve hem kıyamadığı için hem de kolayına geldiği için boyun eğiyordu.
Yuvada -sanırım aç kalınca- her şeyi yemeyi öğrendi. Tabii bu arada ben de aklı ermeye başlayınca duygu sömürüsü yaptım biraz.Ben işten gelip uğraşıp yemek pişiriyorsam ne pişirdiysem yenecek diye baskı yaptım.Buna babası da dahil.
Şimdi bizim evde her şey yenir.Bir tek kereviz hariç.Onu da yoğurtlu limonlu terbiyeli çorba yapıp yediriyorum.

papatyam 22-10-2008 14:52

Ben 30 yaşımdayım bamya, bakla, kereviz, karnabahar ve kabak tatlısını hiç bir kuvvet yediremez bana :)


Akşama annemdeyiz, canım benim herkesin sevdiği bişeyler yapmaya çalışıyormuş, oğlum için köfte, eşim ve küçük damat için fırında patates, benim için mercimekli pilav, ikizim tok gelirim demiş, küçük kardeşim için de patlıcan salatası ve kendisi için özel bir şey yok siz yiyin yeter dedi.
(en iyisi ben de giderken tatlı olarak tavukgöğsü alayım)

Vildan Sönmez 22-10-2008 14:55

Ne güzel bir buluşma.menü de süper,annenize sevgi ve saygılar,Afiyet olsun,Allah ayırmasın....

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi papatyam (Mesaj 303514)

Akşama annemdeyiz, canım benim herkesin sevdiği bişeyler yapmaya çalışıyormuş, oğlum için köfte, eşim ve küçük damat için fırında patates, benim için mercimekli pilav, ikizim tok gelirim demiş, küçük kardeşim için de patlıcan salatası ve kendisi için özel bir şey yok siz yiyin yeter dedi.
(en iyisi ben de giderken tatlı olarak tavukgöğsü alayım)


papatyam 04-11-2008 16:04

Akşama sizde ne var?

Ben henüz karar veremedim, pazar var, pazar demek balık demek :) **** kızartma, ama ben ne yapacağımı düşünüyorum.
19.00 a kadar vaktim var :p

papatyam 05-11-2008 14:27

Benim canım günlerdir turşu kavurması istiyor kendim için onu yapayım şöyle bol acılı :)
Eşim melemen istedi, eh oğlum da ne bulsa yer (maşallah) bu akşamı da böylece atlatırız :p

berduray 05-11-2008 17:42

Ben sarmısak krizine girdim, hemen mantı yapacağım.

Kemal Kutlu 05-11-2008 21:24

Bügün menüde,

Bol soğanlı menemen yanında kuru soğan.

afiyet olsun :D

malina 05-11-2008 22:49

Bulması daha kolay olsun diye taşıdım:
Hamsili pilav

Orkun Kırcı 05-11-2008 23:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi papatyam (Mesaj 311017)
Benim canım günlerdir turşu kavurması istiyor kendim için onu yapayım şöyle bol acılı :)
Eşim melemen istedi, eh oğlum da ne bulsa yer (maşallah) bu akşamı da böylece atlatırız :p


Dün arkadaşlar okulda yaptılar turşu kavurması ben pek alışık olmadığımdan sevmedim ama herkes canavar gibi yedi. :))

berduray 05-11-2008 23:29

Ben yarın kanat ızgaraya niyetliyim; öyle direkt kanadı ızgaraya at, pek yavan gelir bana .

Şöyle soslamalıyım; 3-5 saat marinatta kalmalı kanat ki tadı yerine gelsin değil mi canıım...

Arkadaşlarımın pek beğendiği bir marinad tarifim var ama önerilere açığım:)

Var mı şunu da koy sosta beklet harika dediğiniz bir püf?

Şule68 05-11-2008 23:51

Berduray hanım önce sizden alsak şu çok beğenilen marinad tarifini.

berduray 06-11-2008 00:49

Ben mutlaka soğan, bir kaç diş sarmısak rendelerim, karabiber, kimyon, pul biber, biber salçası ruh durumuma göre bazen yoğurt suyu, bazen sirke, nadir da olsa adaçayı...

Misafirin damak tadına, yaşına göre ince bir ayar çekerim.

Malum çok yaşlılara,mide rahatsızlığı olana ağır baharat gitmez.

Genç dostlarım acıyı, baharatı kaldırır, benimki biraz nabza göre şerbet vermek açıkçası...

Güler 06-11-2008 08:48

Ne derler, ''hastaya çorba sorulmaz''.
Ben de bugün, güzel bir haşlama yapmayı plânlıyorum. Kuzu kol kürekten iri parçalar ve bol sebzeli bir çorba. Hem içimi güzel hem de bol vitaminli. Şu an çok ihtiyacım var.

Cumhur Tonba 06-11-2008 08:51

Güler Hanım.
Biraz fazla fazla için ki bir an önce sağlığınıza kavuşun. Oğuz bey. Siz nasılsınız?
Sağlıklı günler dileğiyle.

Güler 06-11-2008 09:01

Sevgili cumhur Oğuz'un bir lâfı vardır: Karım hasta olacağına ben olayım (zira kendisi pek becerikli değildir ev işlerinde) ben öleceğime o ölsün. (işin espri tarafı-esasında bana çok düşkündür, sevgili ağabeyim).

papatyam 06-11-2008 15:50

Bu akşam yaprak saracağım, yarın pişireceğim cumartesi de yiyeceğiz :) ama bu akşam ne pişirsem bilmiyorum, yokmu fikri olan.

tropikana 06-11-2008 15:55

Sn. papatyam,
3 gün sonrasının yemeğini bu günden yapıyorsunuz, keşke bu günün yemeğini 3 gün öncesinden yapmış olsaydınız bu gün düşünmezdiniz ne pişirsem diye:D
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi papatyam (Mesaj 311532)
Bu akşam yaprak saracağım, yarın pişireceğim cumartesi de yiyeceğiz :) ama bu akşam ne pişirsem bilmiyorum, yokmu fikri olan.


ormanx 06-11-2008 15:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tropikana (Mesaj 311536)
Sn. papatyam,
3 gün sonrasının yemeğini bu günden yapıyorsunuz, keşke bu günün yemeğini 3 gün öncesinden yapmış olsaydınız bu gün düşünmezdiniz ne pişirsem diye:D

İşte planlama bu....:D

papatyam 06-11-2008 15:59

:) Evet ama biliyorsunuz ki yaprak sarması zahmetli , akşam eşim ve oğlum yattıktan sonra saracağım pişmesi de kolay değil en kısık ateşte 2-3 saat kadar pişirmem gerekiyor çünkü özel bir gün için yapıyorum :)

Kiraz 06-11-2008 16:03

Papatyam, bir öneri, üstelik uğraştırmıyor. Yeşil mercimek (içine küçük hamur parçaları veya erişte ilave ederek), bulgur pilavı, turşu.

berduray 06-11-2008 16:56

Kazanla mı pişiyor bu sarmalar yahu?

Et mi ki bu 3 saatte... yaprak kalmaz tencerede erir valla :)


Benim mangal köz dökmeye başladı, hadi toplanın gelin.:dilli:

ormanx 06-11-2008 16:59

[QUOTE=berduray;311582]Kazanla mı pişiyor bu sarmalar yahu?

Et mi ki bu 3 saatte... yaprak kalmaz tencerede erir valla :)


Bravo valla. Sözü ağzımdan aldın.

kaju 07-11-2008 12:07

Pırasa köftesi

papatyam 07-11-2008 12:24

Bu akşam kayınvalidemde olacağım :) hazıra konacağım yani.
Mercimek çorbası,nohut, pilav ve salata olacakmış :))

(eve gidince de dolmayı pişireceğim :p)

berduray 07-11-2008 12:51

Afiyet, şeker olsun.

Ben şimdi bahçemden pazı, kazayağı (yerel dil), rezene, pırasa toplayıp, yıkadım.

Lor da var.

Tüplü sacda gözleme yapacağım.

Paşaya da biraz kıymalı yaparız o pek sebzeli sevmez.

Sizler de ne var bugün?

papatyam 07-11-2008 13:04

Ohh mis gibi ne güzel, börekler çörekler de yarın bende de olacak çok kalabalık olacağız yemek yapmayı düşünmüyorum. (eşimin doğumgünü)

susam 07-11-2008 13:19

Bu arada Papatyam eşinin doğum günü kutlu olsun. Uzun uzun yıllar kutlamanız dileğiyle. Hem sen arkadaşlara bakma. Sarmanı yavaş yavaş pişir. Ne kadar yavaş pişerse o kadar leziz olur. Gerçi ben hiç sabredemem, her seferinde dibini tuttururum ama :D...

papatyam 07-11-2008 14:57

Yemekleri baharatlı ve soslu çok seviyorum ama eşim yüzünden baharat kullanamıyorum ayrıca üzerine atıncada lezzetli olmuyor, sarmayı zeytınyağlı yaptım koca bir tencere hemde sararken boynum ağrıdı parmaklarım yeşerdi :)
ADSL bağlantınıza çok sevindim :) ve bir an önce sağlığınıza kavuşmanızı diliyorum.

papatyam 08-11-2008 11:40

İşten çıkmama yaklaşık bir saat var, görümcelerim kendi evlerinde kek börek poğaça vs. hazırlıyorlar :) (çok şanslıyım) bende önce alışverişe gideceğim (pazar var) ve yoğun istek üzerine mercimekli köfte ile revani yapacağım.
Yani bu gün yemek pişirmek falan yok :)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025