![]() |
Alıntı:
|
ne pisirelim
kurban eti kavurma,pirinc pilavi,karisik bol yesil salata.yanindada ****** tatli.hepinizin bayramini tebrik ederim.selamlar
|
Kavurma,
Pilav, Zeytinyağlı ayşeli barbunya, Brokoli salatası, pancar turşusu, yeşil salata, Baklava. Birkaç gün menülerimiz benzer olur diye düşünüyorum. |
Tandır
Pirinç pilavı Zeytinyağlı barbunya Zeytinyağlı-şekerli biber turşusu Fırın sütlaç (sakızlı) |
Kemikli etli nohut
Pilav Karışık Turşu Üşenmezsem belki küçük bir tepsi baklava yaparım.. |
Tavuklu Mısır Çorbası
Patlıcan Soslu Makarna Yoğurt Baklava (kalan dilimler :) ) |
Domates çorbası
Kıymalı taze fasulye Pilav cacık Su muhallebisi ( köyde adettir, her bayram koyun ve inek besleyenler, her haneye 5 kg. süt hediye ederler. Bu durumda da bol bol sütlü tatlı, yoğurt veya peynir yaparsınız) |
Oğmaç Çorbası
Arnavut Ciğeri Salatalık Süzme Yoğurt |
Bezelye
pilav yoğurt |
Mercimek çorbası
Yaprak sarma Salata Yoğurt |
Dönüş hazırlığı başladığı için mutfakta fazla oyalanamıyorum.
Kestiğimiz erişteler kurudu. Lor peynirli-cevizli erişte. Yayla çorbası. Krem karamel. |
Izgara sardalya,
Karışık salata, pancar turşusu. |
Bu gün mutfak işi paydos, eve dönüş var inşallah.
Kahvaltı daha sonra Bursa çıkışı Hacı Bey'de İskender Kebap, akşam da evde Dominos Pizza olur herhalde. |
Yöresel yemeğimiz,
abuğanüc taze fasülye ve mutlaka yoğurt. |
Alıntı:
Kremalı ıspanak çorbası, Yeşil mercimek, Pirinç pilavı, Yeşil salata, turşu. |
Bugün çok iş yaptım, yoruldum.
Menemen'e fit olduk. (adam beni yakında boşarsa hiç şaşmam) |
Tarhana çorbası,
Yumurtalı ıspanak kavurması, Salata. |
Ben rejimdeyim o yüzden menüm sıkıcı olabilir:)
Fırında mantarlı , havuçlu,soğanlı,kırmızı biberli ve sarımsaklı tavuk bol rokalı maydonozlu marul salata(yağsız,limon ve tuzlu) yağsız pırasa haşlaması (çok lezzetli bence) az yağlı yoğurt |
Bu forum sayfasını çok beğendim
Hergün ne pişirsem diye düşünüp duruyorum. İnsan ne pişirsem diye düşününce aklı iyice karışıyor, saatlerce düşün dur:)) Buradan fikir alabilirim Bütün forum sayfaları birbirinden güzel fikirlerle dolu. Hepinize sonsuz teşekkürler |
Yine tembel işi, eee ne yapalım bu aralar toplantı görüşmeleri ile meşguluz. :p
Çinekop ızgara sarımsaklı kremalı patates fırın Karışık mevsim salatası Tahin helva. |
Güler abla o tembel işiyse ben bitmişim yaa
|
Güler ablacım inşallah, pratik ve güzel şeyler hazırlamak istiyorum, eve gelirken birşeyler almaya hiç alıştırmadık kendimizi, ama gelince hazırlamakta zor oluyor, bir gece önceden hazırlamakta bana uymuyor çünkü benim tontişim tam bir enerji yutucu, işte bende sizlerin öneriliriyle verdiği moralle bayağı bir kendime güvenim geri geldi, çok teşekkür ederim, umarım birgün sizi tanıma fırsatım olur, şu an toplantılara katılamıyorum ama aklım hep o taoplantılarda, saygılarımla...
|
Peki, bazı sebzeler haşlanıp, işlem gördükten sonra rahatlıkla derin doldurucuya kaldırılabiliyor. Eve geldiğinizde de hemen fırına sokarak leziz bir akşam yemeği meydana getirebilirsiniz.
Örneğin; şimdi karnıbahar zamanı. Neler yapılır neler. Hem kolay, hem besleyici. |
Evet mevsiminde yemek en faydalı olanı, karnıbahaın sadece kızartmasını biliyorum bende, hemde hiç haşlamadan yıkayım tuzlayıp kızartıyorsunuz sadece çok güzel oluyor, sarımsaklı yoğurt ile de çok güzel.
|
abuğanuc
Alıntı:
Tarifi: közlenmiş patlıcan,biber,domates. Kabukları soyulur,bıçakla dövülür üzerlerine zeytinyağı ilave edilir afiyetle yenir.. |
çinekop 21 cm altındaysa LÜTFEN ALMAYIN VE YEMEYİN......
çocuklarınızın lüfer yiyebilmesi için görevinizi yapın ve satanları şikayet edin!!! |
Çok haklısınız Sayın ekc, bu konuda hanımlara çok iş düşüyor. Ne de olsa hem yemeği hem de yemek alışverişini yapan bizleriz.
|
1 Eklenti(ler)
Bugünkü menümüz -Oruk- ve yanında Sarımsak,Ispanak,Zeytinyağlı sos.
Herkes davetlidir buyrun. |
Ne kadar değişik yemek çeşitleri var. Hatay mutfağından bir tür galiba. Etse et, hamur işi ise yerinde tarifini vermeniz gerekiyor sevgili melisa31. ;)
|
Sn. Melisa enfes görünüyorlar. Sanırım kızartılmış bunlar zaten zararlı olan herşey çok güzel oluyor:)
Fırında balık(uskumru,torik veya somon) Yeşil Salata havuç-turp salatası haşlanmış brokoli |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025