![]() |
Hercai menekşenin yenebilecek çiçekler arasında olduğunu biliyordum da, bu harika yöntemi bilmiyordum doğrusu. Peki diyelim ki bu şekerlemeyi hemen kullanmak istemedik, buzdolabında saklasak bozulmadan durabilir mi?
Çok hoşuma gitti, teşekkürler:) Güzelim hercailerime kıyıp da kopartabilirsem, bir gün deneyeceğim. |
Ben yenildiğini bile bilmiyordum ki!:))
Portakal şekerlemeleri sakladığımız giibi saklıyabiliriz belki.. Ağzı iyi kapalı bir kavanoz ve buz dolabında.. Portakal şekerleme ve menekşe şekerlemeyi aynı küfeye koyabilir miyiz? Bilemem. menekşem yok. Deneyen arkadaşlar bize yol göstereceklerdir kuşkusuz. İlginizi çektiğinde sevindim arkadaşlar.. |
aynı yöntemi diğer yenebilen çiçekler içinde yapılabilir aslında düşünsenize çiçek çiçek pastalar :))))
|
Bergamot
Diğer yenilebilenler:
http://www.vegetablegardener.com/ass...wers-03_lg.jpg Yaz meyva salatası yapılmış. Doğranmış şeftali Az limon suyu Vanilyalı dondurma ve üzerine bergamot çiçekleri http://www.vegetablegardener.com/ass...monarda_lg.jpg 2- |
Menekşe ve hercai menekşe: Mor, sarı ve portakal renklerinde bulunuyor. Yapraklarının tadı nektarini, sapları ise tere otunu andırıyor. Salatalara mükemmel bir görsellik ve tat veriyor. Fransa'nın Toulouse kentinde, mor olan türünden üretilen şekerler ve likörler, önemli bir sanayi oluşturuyor.
Gül: Çok aromatik ve birçok türü kullanılabilir. Reçelden liköre, lokumdan gül soslu bıldırcına kadar Türk ve Osmanlı mutfağında en yaygın kullanılan çiçek. Bağdat'ın sümbüllü gül balı ise dünyaca tanınan bir delikates. Lavanta: Hafif tatlı, narenciye ve nanemsi bir tat arası. Tatlılarda, ekmeklerde, keklerde, jölelerde çok başarılı. Zeytinyağı ve elma sirkesinin içerisine de çok yakışıyor ve çok şık duruyor. Et yemeklerinde ise baharat yerine kullanılabilir. Karanfil: Şaşırtıcı derecede tatlı ve hafif mentollü. Ancak yapraklarını kırparak kullanmak gerekiyor. Süs olarak her türlü yiyeceğin üzerine serpiştirilebilir. Fransızlar'ın meşhur 'Charteuse' likörünün içerisindeki özel sırlardan birisi. Kadife Çiçeği: Baharatlı, hafif biberimsi. Tadı ve yoğun sarı renginden dolayı fakir adamın safranı olarak anılıyor. Çorbaların, makarnaların üzerine serpiştirilebilir, tereyağına, 'dip'lere ve soslara katılabilir. Yasemin: Yoğun kokulu. Uzakdoğu'da geleneksel olarak çaylarda kullanılıyor. Pilava da çeşni olarak katılabilir. Ihlamur Çiçeği: Beyazdan sarı tonlara kaçan minik çiçeklerin tadı bala benziyor. Şerbetlerde kullanılıyor. Almanya'da, mevsiminde, una batırılıp kızartması yapılan bir spesiyalite. Gamze İneceli 30 Nisan 2006 Akşam Gazetesi |
Çiğdemde yenebiliyor.. Özellikle Ankara çiğdemi çok lezzetli.
|
Alıntı:
|
Brokoli sarı sarı çiçeklerini açmış olsa bile haşlayınca salataya renk katiyor.
Çaltı ağacının çiçekleri cok lezzetli olur. Çiğ yenir veya çayı demlenir. Begonyanin çiçeği yenir ekşimsi tadi var. Sarı yonca çiçeğinin sapı ekşidir, yenir Üzüm tomurcukken ben yiyorum. Dut tomurcukken yiyorum. Ballıbaba bitkisinin çiçeğinin tatlı kısmını da yerdim çocukken :) Aklıma ilk gelenler bunlar. |
Muz çiçeğinin de yemeğini yaptim. Tadı hafif acımsı gibi, mantar kebabini andırıyor. Çicegin ortasindaki taze yerinden doğradiktan sonra pisirmeden önce suda bekleterek tatlandirmak gerekiyor. Yoğurtlu da yenebiliyor.
|
1 Eklenti(ler)
Safran; Gıda, parfümeri, ilaç ve tekstildeki endüstriyel kullanımları dışında safran ayrıca binlerce yıllardır şifa verici bitki olarak tüketilir. Safranın keskin ve acımsı tadına rağmen çok eski tarihlerden beridir iştah açıcı olarak kullanıldığı bilinmektedir.
|
Ihlamur çiçeği çayı
1 Eklenti(ler)
Ihlamur çiçeği çayı; Grip ve nezlede vücudun direncini artırır, yakalanma riskini azaltır. Ihlamurun faydası soğuk havalarda doğal bir koruyucu işlev görmesidir. Tek içildiği gibi diğer benzer bitkilerle karışım yapılarak da içilebilir.
|
Alıntı:
Bir yerde ıhlamur çiçeğinin reçelini yemiştim. Çok güzeldi. |
Latin çiçeği , yalancı akasya , hercai menekşe ve gül gibi bitkilerin çiçekleri yeniyor. Hercai menekşe ve gül'ün tadı güzel oluyor [emoji4]
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Yenen çiçekler
Gastronomi de özellikle tabak süslemesi ve yenmesi bakımından çiçek ve özel bitkilerle ilgileniyorum. Sizin de bildiğiniz ilginç bitkiler var mı? Özellikle yerel bitkiler.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025