agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mutfak - Diğerleri (https://www.agaclar.net/forum/mutfak-digerleri/)
-   -   Yenebilir Çiçekler (https://www.agaclar.net/forum/mutfak-digerleri/11784.htm)

nevsune 17-04-2009 12:05

Hercai menekşenin yenebilecek çiçekler arasında olduğunu biliyordum da, bu harika yöntemi bilmiyordum doğrusu. Peki diyelim ki bu şekerlemeyi hemen kullanmak istemedik, buzdolabında saklasak bozulmadan durabilir mi?

Çok hoşuma gitti, teşekkürler:) Güzelim hercailerime kıyıp da kopartabilirsem, bir gün deneyeceğim.

fizban 17-04-2009 13:04

Ben yenildiğini bile bilmiyordum ki!:))

Portakal şekerlemeleri sakladığımız giibi saklıyabiliriz belki.. Ağzı iyi kapalı bir kavanoz ve buz dolabında..

Portakal şekerleme ve menekşe şekerlemeyi aynı küfeye koyabilir miyiz? Bilemem.

menekşem yok. Deneyen arkadaşlar bize yol göstereceklerdir kuşkusuz.

İlginizi çektiğinde sevindim arkadaşlar..

gülşeker 17-04-2009 13:48

aynı yöntemi diğer yenebilen çiçekler içinde yapılabilir aslında düşünsenize çiçek çiçek pastalar :))))

fizban 17-04-2009 16:32

Bergamot
 
Diğer yenilebilenler:


http://www.vegetablegardener.com/ass...wers-03_lg.jpg

Yaz meyva salatası yapılmış.
Doğranmış şeftali
Az limon suyu
Vanilyalı dondurma
ve üzerine bergamot çiçekleri
http://www.vegetablegardener.com/ass...monarda_lg.jpg

2-

nevsune 17-04-2009 16:47

Menekşe ve hercai menekşe: Mor, sarı ve portakal renklerinde bulunuyor. Yapraklarının tadı nektarini, sapları ise tere otunu andırıyor. Salatalara mükemmel bir görsellik ve tat veriyor. Fransa'nın Toulouse kentinde, mor olan türünden üretilen şekerler ve likörler, önemli bir sanayi oluşturuyor.

Gül: Çok aromatik ve birçok türü kullanılabilir. Reçelden liköre, lokumdan gül soslu bıldırcına kadar Türk ve Osmanlı mutfağında en yaygın kullanılan çiçek. Bağdat'ın sümbüllü gül balı ise dünyaca tanınan bir delikates.

Lavanta: Hafif tatlı, narenciye ve nanemsi bir tat arası. Tatlılarda, ekmeklerde, keklerde, jölelerde çok başarılı. Zeytinyağı ve elma sirkesinin içerisine de çok yakışıyor ve çok şık duruyor. Et yemeklerinde ise baharat yerine kullanılabilir.

Karanfil: Şaşırtıcı derecede tatlı ve hafif mentollü. Ancak yapraklarını kırparak kullanmak gerekiyor. Süs olarak her türlü yiyeceğin üzerine serpiştirilebilir. Fransızlar'ın meşhur 'Charteuse' likörünün içerisindeki özel sırlardan birisi.

Kadife Çiçeği: Baharatlı, hafif biberimsi. Tadı ve yoğun sarı renginden dolayı fakir adamın safranı olarak anılıyor. Çorbaların, makarnaların üzerine serpiştirilebilir, tereyağına, 'dip'lere ve soslara katılabilir.

Yasemin: Yoğun kokulu. Uzakdoğu'da geleneksel olarak çaylarda kullanılıyor. Pilava da çeşni olarak katılabilir.

Ihlamur Çiçeği: Beyazdan sarı tonlara kaçan minik çiçeklerin tadı bala benziyor. Şerbetlerde kullanılıyor. Almanya'da, mevsiminde, una batırılıp kızartması yapılan bir spesiyalite.

Gamze İneceli
30 Nisan 2006
Akşam Gazetesi

ayselug 02-05-2010 21:19

Çiğdemde yenebiliyor.. Özellikle Ankara çiğdemi çok lezzetli.

ayselug 02-05-2010 21:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi negif (Mesaj 332896)
Gülün harika reçeli olur.Bir de bal kabağının çiçeklerinden dolma yapıldığını biliyorum. Bal kabağı dedim, aklıma süt kabağı geldi. Tatlısı olsada yesek şimdi

Bal kabağının çiçekleri zehirli olur. Yiyebileceğiniz beyaz kızartmalık kabakların çiçekleri.

Birsen 33 22-11-2017 23:10

Brokoli sarı sarı çiçeklerini açmış olsa bile haşlayınca salataya renk katiyor.
Çaltı ağacının çiçekleri cok lezzetli olur. Çiğ yenir veya çayı demlenir.
Begonyanin çiçeği yenir ekşimsi tadi var.
Sarı yonca çiçeğinin sapı ekşidir, yenir
Üzüm tomurcukken ben yiyorum.
Dut tomurcukken yiyorum. Ballıbaba bitkisinin çiçeğinin tatlı kısmını da yerdim çocukken :)
Aklıma ilk gelenler bunlar.

Birsen 33 22-11-2017 23:15

Muz çiçeğinin de yemeğini yaptim. Tadı hafif acımsı gibi, mantar kebabini andırıyor. Çicegin ortasindaki taze yerinden doğradiktan sonra pisirmeden önce suda bekleterek tatlandirmak gerekiyor. Yoğurtlu da yenebiliyor.

ali ekber 23-11-2017 20:46

1 Eklenti(ler)
Safran; Gıda, parfümeri, ilaç ve tekstildeki endüstriyel kullanımları dışında safran ayrıca binlerce yıllardır şifa verici bitki olarak tüketilir. Safranın keskin ve acımsı tadına rağmen çok eski tarihlerden beridir iştah açıcı olarak kullanıldığı bilinmektedir.

ali ekber 23-11-2017 20:55

Ihlamur çiçeği çayı
 
1 Eklenti(ler)
Ihlamur çiçeği çayı; Grip ve nezlede vücudun direncini artırır, yakalanma riskini azaltır. Ihlamurun faydası soğuk havalarda doğal bir koruyucu işlev görmesidir. Tek içildiği gibi diğer benzer bitkilerle karışım yapılarak da içilebilir.

Duru 24-11-2017 16:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ali ekber (Mesaj 1523431)
Ihlamur çiçeği çayı; Grip ve nezlede vücudun direncini artırır, yakalanma riskini azaltır. Ihlamurun faydası soğuk havalarda doğal bir koruyucu işlev görmesidir. Tek içildiği gibi diğer benzer bitkilerle karışım yapılarak da içilebilir.



Bir yerde ıhlamur çiçeğinin reçelini yemiştim. Çok güzeldi.

siflera12 06-03-2019 04:18

Latin çiçeği , yalancı akasya , hercai menekşe ve gül gibi bitkilerin çiçekleri yeniyor. Hercai menekşe ve gül'ün tadı güzel oluyor [emoji4]

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

gastroplants 30-11-2020 12:41

Yenen çiçekler
 
Gastronomi de özellikle tabak süslemesi ve yenmesi bakımından çiçek ve özel bitkilerle ilgileniyorum. Sizin de bildiğiniz ilginç bitkiler var mı? Özellikle yerel bitkiler.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025